lauantai 7. heinäkuuta 2018

peitto pikkuiselle

Minusta on tullut mahdottoman laiska bloggari!
Tämän nyt halusin tähän ihan ensimmäiseksi laittaa. En millään jaksa kirjoittaa mitään tai laitella kuvia töistä. Nyt on jotenkin mietittävä koko homma uusiksi. Alun perin koko blogi on ollut omaksi iloksi kirjoittelua ja tekemisten kirjausta. Sitten tuli lukijoita, joista joistain on tullut ystäviä. Kirjoituksiin alkoi tulla toisenlainen sävy. Ja nyt sitten tässä pohdin miten tästä on tullut niin vaikeaa? Kankeaa ja kamalaa. Pidän kyllä kirjoittamisesta, mutta tämä alkaminen on haastavaa. Tarvitsen jotain vitamiineja tai voimapastilleja. Mistä niitäkin sitten saa? En tiedä, täyty katsoa ja miettiä.



Vaikka mitään ei blogissa tapahdu, kaikenlaista kuitenkin olen ommellut.
Tästä vauvanpeitosta tuli ihan yksi suosikeistani! 



Elizabeth Hartmanin pupuja ja kukan vari lehtineen on myös jostain hänen kirjasesta, mutta itse kukka on tehty sillä lempiviivaimellani. Heksagoneista on tullut suosikkejani. Tikkasin pitkästä aikaa vapaata konetikkausta. Viimeaikoina on tullut tikattua vinoruutuja, mutta nyt halusin pehmeämpää kuviota.



Ruusunnupun peiton taustakankaasi sopi ruusukangas. Ei liian lällyä, mutta hyvin kaunista.



Tässä on tekeillä heksagonkukkanen, mutta se ei ole kuvan pointti. Tuo oranssivartinen rulla on kyllä yllättävän toimiva saumojen avaaja! Nopeuttaa ompelua, kun ei joka saumaa tarvitse nousta silittämään. Olen hyvin innokas silittäjä, enkä ompele toista saumaa silittämättömän sauman päälle tai yli. Mutta tällä härpäkkeellä sauma aukeaa niin hyvin, että silitystä ei tarvita. Ja silittäminen on sitten paljon helmpompaa, kun sauman vetäsee auki tuolla rullalla. 


Omasta mielestäni onnistuin kukkien ja pupujen asettelussa. Kivasti symmetriaa, mutta tuo yksinäinen kukka rikkoo sitä kivasti.
Peiton koko on 70 x 90 cm.


Tablettini, jonka nimi on Samu, tarvitsi makuupussin. Se o lähdössä mökille, eikä kesäyöt ole välttämättä kovin lämpöisiä ja jo pelkkä mökkimatka pienellä veneellä vaatii jonkunlaisen suojapuvun. Etupuolella on keskellä jostain työstä jääneistä kolmioista kasattuja neliöitä. Niiden molemmin puolin tuli raidat ruutukankaasta ja koko komeus on kehystetty vihreällä. Ja vielä FQ-kankaasta toiset reunukset. Takapuoli on kokonaan sinistä FQ:ta. 



Mietin erilaisia vaihtoehtoja millä takki pannaan kiinni. Kuminauha, magneettineppari, vetoketju, tavallinen nappi vai painonappi? No päädyin vetoketjuun. Ne on niin kivoja ja hyviä. 



Samu korvaa mökillä paperisen Hesarin.
Tukevuutta antamaan laitoin laukkuhuopaa. Tikkaukset ajattelin suoriksi, mutta on se suoran ompelu vaan niin vaikeaa. Tuli hieman mutkikas.


Kangaslöytö  opiston kangaslaatikosta. Sen verran oli pienet palaset, että kaski pientä kukkaroa niistä sai. 

Tänään on pyykätty ja siivottu, mutta huomenna hurautan saareen mökkeilemään. Taas on sitä kesälomaa tulossa ihan neljä päivää. Että perjantaina jo töihin.

Aurinkoista sunnuntaita ja koko viikkoa!

Hymypoika <3


25 kommenttia:

  1. Pikkupeitto on onnistunut ompelus varmasti muidenkin kuin sun mielestä,tykkään!!!Tabletin suojus on myös tosi kiva😄.Mukavaa mökkeilyä hymypojan kanssa🐾😄🐾.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Irma! Täällä sitä nyt lataillaan akkuja.

      Poista
  2. Oikein kivan näköinen peitto. Juuri eilen pohdin tuota vapaata tikkausta miten soveltuisi peittoon. Sinulta se on onnistunut oikein hienosti. Kyllä tämä bloggailu on minullakin pistänyt vastaan jo pitemmän aikaa. Aika aikaa kutakin, mutta hyvänä kirjanpitona tekemisistä se on ollut myös.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, blogikirjoittaminen on joskus vähän hankalaa mutta on kyllä kiva lukea toisten kirjoituksia:)

      Poista
    2. Niin totta, lukeminen on vaivatonta ja mukavaa!

      Poista
  3. Suloinen vauvanpeitto ja Samun makuupussista tuli hieno. Pikkukukkarossa hauska kuosi.
    Minullaikin on joskus pitkä väli blogikirjoituksissa, mutta jos tekee luonnoksia valmiiksi, niitä on helppo sitten julkaista pikkuhiljaa, no aina ei ole mitä julkaista ja silloin on aloittaminen hankalaa, mutta kuten Irma sanoi muiden kirjoituksia on kiva lukea:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukavaa mökkeilyä Sulon kanssa:)

      Poista
    2. Kiitos Tilkkureppu, peitosta tuli ihan oma suosikki. Blogi tuntuu nyt hieman siltä kuin kirja. Toisten teoksia on kiva lukea, mutta itse en pysty mihinkään. Maailma muuttuu ja me sen mukana.

      Poista
  4. Taitaa olla tarttuvaa tuo laiskuus blogin suhteen. Olisiko niin, että aktiivisimpina päivitysaikoina muiden päivitystiheys antoi voimia päivittää blogia. Blogeja on kuitenkin paljon kivampaa lukea kuin instagramia. Ihana pupupeitto. Mallin paranteleminen kannnatti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taitaa tuossa piillä totuus, ainakin osa siitä. Huimaa, kun ajattelen niitä joulukalentereja! Useana vuonna uusi juttu joka päivä! Hyvä olisi, jos nyt keran kuukaudessa saisi jotain laitettua.

      Poista
  5. Ihana peitto ja kivat tikkaukset!
    Samun makuupussi on kyllä yeeees, tykkään kovasti :o)

    Juu blogin pitäminen on jotenkin jäänyt kakkoseksi sen jälkeen kun facebook astui kuvioihin, mutta välillä on kiva siihenkin jotain kirjoittaa.
    Mukavia lomapäiviä Sulon kanssa ♥ ♥ ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, molemmat on mielisiä minullekin, vaikka Sun piti saada heksagon-makuupussi. Äkkiäkös sitä malli vaihtuu ja heksapinnasta sitten jotain muuta. Juu, fb ja insta on nopeampia. Toki blogipäivitys syntyisi yhtä vaivatta, jos dinne ei kirjoittaisi mitään, pelkkiä kuvia vain.

      Poista
  6. Suloinen ruusunnuppupeitto. Ja kyllä läppärin kelpaa ottaa vaikka päikkärit tuossa pussissa. Kiva, että olet jaksanut kirjoittaa blogia, sitä on mukava lukea ja usein siitä saa itselle uusia vinkkejä. Itse rakennan blogin ottamieni valokuvien varaan, mutta ympärillä toki täytyy olla tarinaa.

    VastaaPoista
  7. On niin sanomattoman kaunis peite vauvalle.Olen katsellut silmät ymmyrkäisinä sitä.Värit sekä tikkaus ovat upeat.
    Kyllä nämä sinun muutkin työt olivat upeita.
    Sulo on kyllä niin upea hymypoika ettei paremmasta väliä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kauniista sanoistasi! Tikkaus onnistui yllättävän hyvin, vaikka edellisestä vapaatikkauksesta on kulunut aikaa. Sulo on suloinen : )

      Poista
  8. Voi miten ihania neulomuksia kaikki, tuo vauvan peite on kyllä niin suloinen♥ Onhan tuo hymypoika vaan ihana:)♥ Leppoisaa alkavaa viikkoa ja hyvää kesänjatkoa♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Päde! Sulo osaa myös irvistää ja sekin näyttää vain hauskalta.

      Poista
  9. Kyä o iso loma! Tosi söötti peitto ja Sulohan nauraa. -Aikanani olin hetken fb:ssä, mutta silloin meni omaa aikaani liikaa ja vetäydyin pois. Nyt melkein kaikki taas on siirtynyt sinne varsinkin yhteisöjen suhteen. No jotain aina saa ja jotain ei. Niinhän se on. Kirjosieppoperheen pesästä irtaantuminen oli ihan taas elämys eilen - metrin etäisyydeltä lasin takaa. - Kiitos Marle että jaat iloa!

    VastaaPoista
  10. Kiitos Pirkko kommentistasi! Meillä sinitiainen sai takaisin kirjosiepon aiemmin tinteiltä viemän pesäpöntön. Lintulaudalla käy kova kuhina; peippoja, mustarastaita, kottaraisia, tinttejä ja tikka. Oravat tietenkin ja sepelkyyhkyt maassa muiden tiputtelemia nokkimassa.

    VastaaPoista
  11. <3<3<3, into menee ja tulee, mulle käynyt jo useammankin kerran. oman innon mennessä en jaksa lukea edes muiden juttuja ja innon palatessa sitten oikein "hotkin" hauskoja tarinoita ja ihania kuvia. tuo peitto <3<3<3

    VastaaPoista
  12. Suloiset puput kukkakedolla! Näiden tekemisestä nauttii varmasti! Hieno pussi Samulla, keltamustavalkoinen on mukava väriyhdistelmä ja Sulo on aikamoinen hymypoika!
    Eihän se haittaa jos laiskistuu kirjottamaan, eihän? Samaa mieltä olen kuin moni muukin että mukava on lukea juttuja... Kyllä saan minä olla ilonen tästä blogimaailmasta, niin olen saanut uusia ystäviä :) Viestitellään ja sillai sen mukaan miten sopii!

    VastaaPoista
  13. Peitto on ihan super söpö. Pupuhahmo toimii ikuisesti. Tablettipussi on on tyylikäs.
    Kyllä se kirjoittaminen välillä takkuaa mutta kiva kun laitat jotain, edes silloin tällöin.

    VastaaPoista
  14. Samanlaisia aatoksia bloggailusta. Ja jotenkin harmittaa, että moni tuntuu luisuvan näihin nopeampiin medioihin. Olen jopa välillä harkinnut, että jätän facesta ja instasta tilkkujutut kokonaan pois, ja keskityn van blogiin, mutta on jäänyt ajatuksen asteelle. Vaikuttaa siltä, että näkyvyys muualla syö blogia sekä oman kirjoittamisinnostuksen että kommentoinnin suhteen. Mutta sinnitellään vielä :D Peitto on kaunis, ja Samun makuupussi iloinen.

    VastaaPoista
  15. Nyt on kyl ollu tosi lämpimät kesäyöt. Eiköhän Samu tarttis viileämmän, sellaisen kesämakuupussin;)

    VastaaPoista

Kiitos kommentista!