keskiviikko 1. toukokuuta 2019

Vappupalloja ja kukkia

Pääsiäisen aikoihin jouduin pysyttelemään kotosalla. Innostuin siivoamaan, myös ja oikeastaan aivan erityisesti ompeluhuonetta. Minulla siivoaminen alkaa niin, että ensin vedetään kaikki pois kaapeista ja pöydiltä. Kaaos on aika kamala tässä vaiheessa. On kuvamateriaaliakin, mutta en nyt halua järkyttää ketään. Jotenkin kaikki kankaat oli menneet ihan vääriin paikkoihin. Erityisesti jämäpalat teetti työtä. Silittelin siisteiksi ja laatikoitin kaikki väreittäin. Isommat palat viikkasin nätisti ja täytin komeron elfa-korit niillä.



Kun olin saanut kaiken valmiiksi, olisin voinut alkaa ommella, mutta en halunnut miettiä mitään kankaiden valitsemisia, ettei mene sotkuun taas. Pöydällä oli muovilaatikko, jossa oli keltaisia soiroja. Päivölän opiston tilkkukurssilta sain Sanna Parangolta heksagon mallin, johon käytettiin kaikenmaailman soiroja ja niitä heksoja aloin sitten tekemään. 



Kurssilta saamasta kaavasta piirsin irtirevittävälle materiaalille mallineen, jonka avulla syntyi useampi keltainen puolikas ja niitä yhdistämällä kokonaisia heksagoneja. En ommellut paperiompeluna vaan taittelutekniikalla. Olen laiska piirtämään samoja kaavoja koko ajan. Taittelutekniikalla voi samaa mallinetta käyttää tosi monta kertaa. Jossain vaiheessa se alkaa hieman hapertua, etenkin jos sen ompelee vahingossa kankaaseen kiinni.
Irma, olen yhä velkaa sinulle ties minkä määrän tuota irtirevittävää!


Hyvänä apuna on viivain, jossa on merkattu tuo 1/4" saumavara!


Näin se homma etenee! 


Vappupalloja!

Kuvassa näkyy olevan yksi keskeneräinen keltainen. Oikeasti sekin on ihan valmis. Nyt aion siirtyä jo johonkin muuhun väriin. Ehkä sinisiin. Toivottavasti ei tule sadetta, jos siirryn sinisiin. Keltaisia ei kovin paljoa jäänyt, ehkä yhden saisi, mutta nyt saa keltaiset riittää. Saattaahan olla, että tarvitsen niitä loppuja pikkupaloja johonkin toiseen tärkeään työhön.


Kukkapeitto pitäisi tikata, mutta langan valitseminen on liian vaikeaa.
Olisi ollut kivaa, jos tämän olisi voinut nimetä Vappukukaksi, mutta ei nyt sitten, kun ei ole valmis. Pidän ristiäiset vasta valmiille peitolle. Isot juhlat, ehkä.


Tässä minun Vappukukka. Sain kiltakaverilta ehkä vuosi sitten kukanpoikasen. Ensin se oli vedessä kasvattamassa juuria ja lopulta muistin laittaa multaan. Aikamoinen yllätys, että on säilynyt hengissä ja vielä alkoi kukkia!

Vihreiden kanssa olen puuhaillut viime viikonlopun saarireissulla. Keräsin pieniä nokkosia ja kotona tein niistä nokkoskeiton. Oli oikein hyvää, vaikka mies ei sitä suostunut maistamaan. Tytär söi ja me molemmat ollaan ihan hyvässä kunnossa. Seuraavaksi kokeilen lettuja. Ilmoittauduin Marttojen Villiyrttiretkelle Herttoniemeen. Siellä varmaan viisastun ja tutustun muihin. Siis syötäviin kasveihin. Tiedän, että vuohenputken ja voikukan lehtiä voi myös syödä, mutta ehkä tulee lisää tuttavuuksia. Ja reseptejä. 




Kaikenlaisia asumuksia tässä lähistöllä onkin! 
Tässä alemmassa asuisin kovin mielelläni!








23 kommenttia:

  1. Jos täällä revitään kämmenet rakoilla nokkosia niin siellä näköjään luodaan kaunista. Ei meitä hetkauta Vappukarkelot. Kivan näköisiä nuo pinnat, mutta kyllä kukat on aina kukkia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Vekki! Nokkosia minä keräsin, mutta ihan rauhallisesti.

      Poista
  2. Kivat heksagonit ja tuo auringonkukkapeitto. Mullakin on rästissä ainakin parin peiton tikkaukset. Iloista kevättä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kvilttaaja! Pintoja on kiva tehdä, mutta tikkaaminen vaatii ompeluaseman siirtämistä ison ruokapöydän ääreen.

      Poista
  3. Uh-huh mikä kangasvarasto! Nyt ovatkin kauniisti viikatut ja paikoillaan. Nuo hexat, puh mikä työ niissäkin on. Tämä on aina vaan niin ällistyttävää näpertämistä.
    Näin uutisen missä jonkun englantilaisen(?) tilkkuilijan siunaustilaisuudessa oli laitettu kirkonpenkkien seluksille sen tekemiä tilkkutäkkejä yms.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kieltämättä kankaita on hieman kertynyt. Näpertely on välillä kivaa ja terapeuttista, mutta toisinaan täytyy tehdä suurta ja selkeää!

      Poista
  4. Voi, miten siististi olet järjestellyt kankaasi. Tule tekemään sama juttu minun kankaille. Persoonallisia ja kauniita, myös kestäviä vappupalloja. Kukkapeiton pinta on tyylikäs.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Katsotaan, miten kauan nuo kankaat pysyvät järjestyksessä! Se järjestely sinänsä on ihan mukavaa puuhaa mutta sitten tulee se vaihe, ettei mihinkään oikein viitsi koskea, ettei järjestys katoa. : o

      Poista
  5. Minun pitäisi tehdä myös perusteellinen siivous askarteluhuoneessani. Siihen ei taida yksi päivä riittää :) Ihanasti ovat kankaasi järjestyksessä. Värikkäät hexagonit ovat upeita, samoi valmistumassa oleva kukkapeitto. Kivaa viikonjatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No ei riittänyt yksi päivä minullekaan! Kaksi meni ihan kokonaan ja nyt vaan en meinaa uskaltaa ottaa mitään kaapeista, ettei järjestys katoa.

      Poista
  6. Hieno järjestys kangasvarastossa, oikein pystyviikattujakin!Heksagon on kiva uusi tapa käyttää noita sekalaisia soiroja, joita varastot minullakin tuppaa pursuamaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pystyviikkaus on paras tapa, näkee mitä on. Noihin heksoihin tulee himo!

      Poista
  7. No nyt on kankaat komeasti rivissä, ihana tunne kun on järjestyksessä ♥ Sinun vappupallot ovat hienot ja kestävää laatua, niillä voi palloila mooooonta vuotta :o)
    Kai sinä sitten ilmoitat koska on ne isot juhlat, kyllä noin komea peitto vetää porukkaa isommallekin areenalle

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, se tunne kun tietää kaiken olevan järjestyksessä, on kyllä mahtava. Isoista juhlista laitan tiedotteen, tietenkin! Täytyy vaan saada areena varatuksi
      : D

      Poista
  8. Sannan mallin hexagonit pyörii mullakin hyllyllä muistuttamassa että niistä voisi jatkojalostaa jotakin, en vaan ole vielä ehtinyt miettimään mitä....No,joskus sitten nekin löytävät kivan kohteen;) Palautat sitten irtirevittävän kun tavataan jossain kurssilla;):) en kyllä ole edes muistanut koko asiaa eikä sitä tarvitse meidän kummankaan muistellakaan!!
    Kankaiden järjestäminen ja siivous on aina silloin tällöin tosi tarpeellista ja palkitsevaa, mutta ihme kyllä ne menevät melko pian sekaisin uudestaan vaikka kuinka siististi niitä yrittää tarvittaessa etsiskellä.
    Auringonkukkapeitto on jo nyt tosi kaunis:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tehdäänkö semmoinen kilpailu, kumpi muistaa pitempään tämän minun velan?! En nyt raaski järjestystä oikein sotkea, katson vaan, mutta en mitään ota.

      Poista
  9. Sitä paremmin ja paremmin voitte mitä enemmän sitä nokkosta ja muuta horttaa popsitte! Ihania vappukukkia sulla <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Välillä otan vähän suklaata ja muita flavonoideja.

      Poista
  10. Onpa ihanat vappukukat ja kukkapeitto on niin kaunis!
    Hienosti on kankaat värijärjestyksessä:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, pitkäikäisempi tuo kukkapeitto on kuin mitkään oikeat kukat.

      Poista
  11. Hieno kangasvarasto! Kylläpäs näyttävät mukavilta vappupallot! Niitä voisi taas matkia... Kerran kiltalaisten kanssa harjottelimme taittelemalla paper piecing'iä. Ihan sinuksi en vielä yhdestä kerrasta tullut, mutta olihan se kätevää kun samaa muottia voi käyttää useamman kerran. Kukkapeiton pinta on upea!

    VastaaPoista
  12. Aika homma silittää ja viikata kankaat. Yritin juuri houkutella kaveriani, mestari viikkaajaa avuksi siivoukseen, melkein jo lupautui. Ihanat nuo vappupallot ja ilahduttavat monta tulevaakin vappua :)

    VastaaPoista
  13. Kateellisena ihailen siististi taiteltuja kankaitasi :-) Seuraavaksi ihastuin suikalehexagoneihin, noihin saa upotettua paljon pikkutilkkuja. Jaa oooo..., mikä kaarevien palojen huipentuma tuo kukkapeitto!!!

    VastaaPoista

Kiitos kommentista!