sunnuntai 7. heinäkuuta 2019

Iloinen kirahavi

Edellisessä postauksessa oltiin Espoossa Ommel 2019 -tapahtumassa ja jatkoa seuraa. Siellä osallistuin Espoon killan pisteellä ompelutuokioon, jossa valmiiksi koneella leikattuja palasia applikoitiin farkkukankaaseen.


Siinä sitä kirahvia tikataan kiinni. Palasissa oli valmiina liimaharso takana, jonka avulla palaset ennen tikkausta silitettiin kankaalle.


Tuumailin, että mitähän näistä tulee, mutta aika turhaa pohdintaa, pussukka tietenkin! Farkun lahje oli sen verran kapea, että jatko-ompeluksessa lisäsin leveyttä omista varastoista löytyneistä paloista. Tuo sydämellisen kukan olin jo aiemmin valmiiksi applikoinut, joten helpolla pääsin.
Pussukka on pohjan kohdalta 24 cm leveä ja 21 cm korkea.
Mahtuu paljon kaikeknlaista tärkeää!
Jos mietit, miksi kirahvilla on erilaiset jalat, niin syy on siinä, että toinen jalka on tekojalka, joka on asennettu pahasti katkenneen etujalan tilalle. 


Lahkeen toiseen päähän ompelin perhosen ja kukan. Levennystä tälle puolelle tuli tummasta farkkukankaasta. Tähän en jaksanut applikoida mitään, vaan ompelin ystäviltä saamani perhoset liihottelemaan. Tähän asti ne ovat kaunistaneet ompeluhuoneen musalaitteen kautinta . Ovat varmaan tyytyväisempiä tässä uudessa tehtävässään. 


Vuorissa on molemmilla reunoilla taskut ja toiseen taskuun ompelin pienen palan muumiaiheisesta kankaasta.


Applikaatioiden lisäksi käytin pintaa koristamaan koneen omia tikkauskuvioita.
Välissä on ohut laukkuhuopa,  joten tätä pussukkaa ei ihan helpolla lytätä.


Kirahvista tuli oikea hymytyttö! 


Kaapelitehtaan kässäfestareilta ostin erivärisiä pampuloita ja tähän vetoketjun avausta helpottamaan pääsivät punainen ja keltainen pallukka.


Itikoita oli mökillä ihan liikaa, jos ei tuullut. Suojaksi täytyi ommella verkkarit. Kangas on ollut kaapissa jo useamman vuoden, joten varsinaista käyttökohdetta  jota varten olen sen ostanut, en edes muista.


Koska minulla on silmälasiongelma, olen enimmäkseen puikotellut. Ei tarvitse tarkasti nähdä, kuten perinteisessä heksagoneja käsin ommeltavassa mökkityössä.


Työpaikkani kevään lyhytkurssilla osallistuin keraamisten laatojen kurssille. Olipas kiva kurssi! Seuraavien laattojen kohdalla jo tietäisin, mitä ja miten pitää ja kannattaa tehdä.


Kukkalaatta pääsi mökin seinälle, ainakin toistaiseksi. Tuossa se vino laatta on hieman vinossa, mutta miehen toivomuksesta jälkeenpäin suoristettu ihan jesarin voimin paikallaan pysyväksi. Tuo oikean alareunan ampiainen painaa niin paljon, että se painollaan vetää taulun väkisin vinoon. 


Sulon kanssa toivotellaan aurinkoisia päiviä!



31 kommenttia:

  1. Eipä ole yksitoikkoinen pussukka;) Monenlaista asiaa pitää sisällään tai siis pinnallaan, kiva:)
    Hyvä kun laitoit kukkalaatan suoraan. Niin se pääsee paremmin oikeuksiinsa:)
    Kiva kuva sulosta kukkien keskellä:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, kaikkea on tungettu yhteen pussukkaan! Sulolla on tapana kaivoreissulta tullessa juosta vauhdilla mäkeä alas mökille ja jäädä johonkin kohtaan odottamaan. Tämäkin kuva on sellaisesta hetkestä.

      Poista
  2. Ihana ilonen pussukka! Sukistakin tulee sateisten päivien piristäjät. Toivotaan kuitenkin aurinkoisia lomapäiviä jatkossa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos AnniK! Varsinaiset sateenkaarisukat on tehty jo aiemmin ja nämä ovat loppulangasta beigellä lisäyksellä (että lanka riittäisi)tehdyt. Sukat ovat jo käytössä, mutta saisi jo pilvet väistyä auringon tieltä.

      Poista
  3. Kylläpä on lystikäs kirahvi; se saa hymyn katsojan huulille. Laattojen tekeminen on kivaa. Aurinkoisia päiviä myös sinulle ja Sulolle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Helena, odotan, jos joulukuussa olisi uusi laattakurssi.

      Poista
  4. Kertakaikkisen ihana kirahvipussi, voi että ja perhosia toisella sivulla. Tykkäsin hullun lailla:) Laatatkin olivat hienot... voin vain ihailla ihmisten taitoja kun itse tuherran joutavanpäiväisiä... luen liikaa, katselen elokuvia ja välillä rehkin että tyrät rytkyy:) Mukavaa kesää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Irja! Kaikilla meillä on omat osaamisalueemme. Usein on intoa enemmän kuin taitoa, mutta harrastaminen, on se sitten lukemista tai mitä tahansa, on tärkeää.

      Poista
  5. Sulo nauttii selvästi Suomen suvesta vehreyden keskellä :)

    VastaaPoista
  6. Voi, onneksi kirahvityttöä hymyilyttää eikä tekojalka paina mieltä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, ei jalka menoa haittaa. Hän on niin iloinen, kun pääsee taas juoksemaan.

      Poista
  7. Kivasti taas syntyi ompelus ja tarina, kyllä se kirahvi tuolla jalalla kipittää hienosti. Sulo on SöPö kun se tuolla kurkistelee.
    Neulefestareilla oli kans kivoja pussukoita myytävänä mutta ei yhtään niin kivaa kuin sun antama:)<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kirahvilla on kaikki hyvin. Kiitos Kristiina, paljon on kauniita pussukoita, mutta ihanasti sanot minun ompelemasta kappaleesta😊

      Poista
  8. Onpa kivaa kuvaa ja juttua taas. Piristävää. Harmaan päivän etu on se, ettei häikäise ja jotkut värit luonnossa syvenee. Aurinko on tallella. Mukavaa jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Pirkko! Kyllä se aurinko vielä paistaa!

      Poista
  9. You have such a fun style of quilting. I love the giraffe, the butterflies and the flower!

    VastaaPoista
  10. Hienoa, kun meidän kirahvi ja perhoset elävät uutta elämää.Ommel 2019 idea täytti tehtävänsä. Olin yksi Espoon killan pajan pitäjistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, tämäpä yllätys, että löysit teidän kirahvin! Tämä oli kiva projekti ja kiitokset killallenne pajasta.

      Poista
  11. Hieno pussukka. Se kirahvi edustaa iloisena kaikkia vähemmän täydellisiä yksilöitä ja näyttää rohkeasti esimerkkiä muille. Asenne ratkaisee!

    VastaaPoista
  12. Niin iloinen pussukka!! Kaikkia kivaa olet tehnyt taas, hauskat verkkarit:) Sulo selvästi nauttii olla luonnossa:-O

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tilkkureppu, verkkareille on ollut käyttöä. Välillä itikoita, välillä kylmyyttä vastaan. Sulo varmaan haluaisi aina olla mökillä, kun saa olla ulkona tarkkailemassa lintuja ja uida ja pelata paloilla.

      Poista
  13. Kirahavisi on todella iloinen veitikka! Nauttii varmaan kesästä niinkuin Sulokin! Hieno aluevaltaus keramiikan puolelle!

    VastaaPoista
  14. Vastaukset
    1. Kiitos Vekki! Iloisia on mukavampi tehdä kuin surullisia.

      Poista
  15. Ihana! Olet saanut hyvin nauravan ilmeen ompelukoneella, ei ihan yksinkertaista :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Saija, Luulen, että itselläni on kasvoilla samat ilmeet mitä yritän koneella tehdä! : D

      Poista
  16. Hei, tulin blogiisi vastavierailulle :) Olipas hymyilevä kirahvi saanut paljon suosiota, minäkin hymyilin sen ilmeelle. Mainitsit, että messuilla oli valmiiksi koneella leikattuja applikaatiokuvioita. Millä koneella niitä voi leikata? Onko se sama kone jolla leikataan niitä silityskalvoja?

    VastaaPoista

Kiitos kommentista!