lauantai 7. marraskuuta 2020

Joulufiilistä

Helsingin uusin tilkkukankaisiin ja ristipistojuttuihin erikoistunut  Sentti ja Tuuma   lähetti seitsemälle tilkkutöiden harrastajille joulunpunaista kangasta fat quarterin verran. Siitä piti tehdä mukimatto. Koko ei ollut tarkkaan määrätty, omani ovat 7 x 10". Tein siis kaksi. 

Kuusi mukimattoa on jo julakaistu, minä olen seitsemäs. Ainakin Tilkkutie ja Tilkunviilaaja blogeissa on kivat matot pöydällä.

Enemmän näitä mug rugeja on instassa ja löytyvät häsällä #SenttiJaTuumaChristmasMugRug #mugrugs #mukimatto

 

Joulukuusia ja tähtiä!

Pohjakankaaksi valitsin valkoisen, vähän niin kuin toivoen lumista joulua. Tähdet on tehty scrappy tyylillä, sakarat jokainen hieman erikokoisina.

Ei kuusiinkaan mitään kaava tai mallia ollut ja siksipä ovatkin hieman hilpeitä. Pidän kovasti symmetriasta, mutta välillä pitää hieman irrotella! 

 


Tikkasin vapaata konetikkausta. Jos ei hyvin näy, niin kerron, että siinä on tähtivyö. Tai monta tähtivyötä, ehkä koko linnunrata. 


Kuinkahan kauan nämä säilyy valkoisina? Pieni läikähdys glögiä ja siinä se sitten on ja pysyy. Pitäisikö alkaa juoda valkoista glögiä?Kaivoin joululampaan vitriinistä esiin. Sopi värinsä puolesta tähän joulufiilistelyyn. Vain piparit puuttuu ja se glögi. Vaikka molempia olen jo maistellut.  


Aurinkoista viikonloppua! 


 


11 kommenttia:

 1. Onpa ollut kiva nähdä erilaisia mukimattoja. Hieman epäsymmetriset kuvioiden toteutukset toimivat hienosti. Ei kai haittaa, jos väri ei pysy valkoisena; äkkiäkös sinä ompelet uudet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Helena, Ehkä pidän epäsymmetrisistä tähdistä, koska niitä on helpompi tehdä kuin tarkasti symmetrisiä!

   Poista
 2. Tykkään epäsymmetriasta ja kuusien vinoudesta. Niistä tulee lämmin tunnelma:) Kun on noin valkoinen pohja niin muki ja syötävät pitää asettaa maton viereen sitten voi paremmin ihailla näitä kuviakin;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama maku minullakin. Jos tulee sotkuja, voisin tehdä niitä tarkoituksellisesti lisää. Tulisi sellainen taideteos. Vai suojaisinko muovilla? Laittaisin minigrip pussiin?

   Poista
 3. Voi, alkoi heti tehdä mieli kaivaa joulukoristeet esille!!!

  VastaaPoista
 4. Ovat niin jouluisat ja kauniit!

  VastaaPoista
 5. Kauniit ja jouluiset! Epäsynmetria ei yhtään haittaa ja linnunrata tikkaus on kyllä hieno lisä!

  VastaaPoista
 6. Valtavan kauniit tabletit! Ihan vaan juhlakäyttöön nämä. Ja pitää kattaa lasiastioilla ettei mene piiloon kaunis pinta.

  VastaaPoista
 7. Voi miten kauniit! Tulee joulumieli.

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!