sunnuntai 29. marraskuuta 2020

Talvipeiton toinen blokki

Talvipeitto etenee mukavasti, kun sain apulaisen.


Sain tilkkuystävältäni Virpiltä tämmöisiä pötkylämallisia neulatyynyjä.
Kaikki aivan ihania!


Ompelin tuommoisen sinistä sukkanauhaa muistuttavan kuminauhan, johon Viltsuksi ristimäni apulaisen kiinnitin.Hänet saa helposti irti, sillä nauhan päissä on tarrapalat. Virpi ei ollut pahoillaan, vaikka menin tuunaamaan hänen hienon neulatyynyn. Laitoin malliksi korviin pienet nipstut, vähän niin kuin korvikset. Myös kädet ovat hyvät muutaman nipsun hätäsäilytykseen. Normaalisti ne on yhdessä laatikossa. 


Poro-blokki tulee talvipeittoon. Sanoisin sitä joulupeitoksi, mutta tuskin valmistuu täksi jouluksi, niin olkoon talvipeitto. Edellisen blokin eli lumihiutaleen mallin olen napannut neuleohjeesta, mutta tämä on alunperin ristipistomalli. Mallin on aikanaan tehnyt jo edesmennyt tilkkuystävä ja olen tällä mallilla hänen inspiroimana tehnyt tyynyn. Tässä on käytetty myös 1,5" neliöitä, valmiina tuuman kokoisia. Blokin koko on 18 x 18" valmiina eli 46 x 46 cm. Taidan tehdä tälle porolle puolison.


20 kommenttia:

 1. Hieno porp, samoin hiutale!
  Talvipeitossa pitää tietty olla lumiukko, lumilyhty, sukset ja sauvat, potkukelkka, joulukuusi, karvahattu ja kuumaa mehua! :o)

  VastaaPoista
 2. Kivoja neulatyynyjä, tuunattu mukaanlukien. Poroblokki on mukava ja sille varmaan kelpaa puoliso. Lumihiutaleet ovat kaikki erilaisia, jolloin niitä voisi sommitella lisää. Tähdet sopisivat myös peiton tyyliin.

  VastaaPoista
 3. Kyllä tulee ihanaa talvipeittoa. Hauskat on pötkylätkin. Olis käyttöö meilläkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tulee pikkuhiljaa, ei varmasti tänä talvena ole valmis. Pötkylät on tosi hauskat ja söpöt.

   Poista
 4. Kiva poro! Sopii hyvin entisen blokin kanssa. Torkkupeitostasi tulee tosi poikkitaiteellinen: neulemalleja ja ristipistoa inspiraationa. Laitoin omasta työstäni kuvan blogiini.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kävin katsomassa sinun työtäsi. Minusta se on hieno! Hyvä ,että otit sen kaapista esiin. Ehkä minun täytyy tuohon omaani tehdä hieman tilkkutyömalleistakin jotain.

   Poista
 5. Täältähän löytyi oikein käsityöihminen 🤗
  Selailin vähän aikaisempiakin töitäsi, tykkäsin.

  VastaaPoista
 6. Talvipeitosta tulee hieno! Ihania pötkylöitä:) Tähtiä voisi peitossa olla ja porolle puoliso, mutta itse tiedät paremmin mitä siihen haluat:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tähtiä minäkin olen ajatellut ja kyllä tuo poro tarvitsee kaverin. Eikös ne porot aina ole porukoissa, niissä tokissa.

   Poista
 7. Poroblokki on niin tutun näköinen, ja kyllä muistan, missä olen sen aikaisemmin nähnyt. Ompeluapulaisesi on varsin topakan näköinen, taitaa pitää sinut koneen ääressä :D Mielenkiinnolla odotan koko peiton valmistumista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä blokki on lämmin muisto. Apulainen on todellakin topakka tyyppi, vaatii vauhtia ja tehoja koko ajan. Suoraan sanottuna, minäkin odotan peiton valmistumista. Mielenkiinnolla.

   Poista
 8. Hyvä keksintö tuo Viltsu, sillä neulatyyny on aina liian kaukana tai hukassa. Joulupeitostasi tulee komea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viltsu ei karkaa tuosta mihinkään! Ainakaan itsekseen, kuten muut neulatyynyt tekevät.

   Poista
 9. Hauska idea neulatyynyiksi. Tuunaus vielä paransi asiaa. Poro on hieno kaveri talvipeittoon. Jännityksellä odotan mitä vielä tulee! Puoliso ja muuta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Neulatyyny ei nyt karkaa ja katoa. Poro tarvitsee puolison, ehdottomasti!

   Poista

Kiitos kommentista!