keskiviikko 17. heinäkuuta 2024

Sekalaisia käsitöitä kevään ja kesän varrelta

 

Perinteistä kesämökkipuuhaa on villalankojen värjäys.

Vielä odottelen järviröyhyjen "valmistumista" värjäyskuntoon, mutta lepän viimevuotisilla kävyillä tein kolme vyyhtiä. Kaikki samasta liemestä.




Kun alkuun oli turhan kylmät ilmat, tartuin puikkoihin ja neuloin kunnon pipon. Lankana on viime vuonna keittovärjätty bluefacedleicester ja Armi Yarnsista ostettu ihana Woolmeonce.


Lankaa riitti vielä kämmekkäisiin.


Toukokuussa olin jälleen kenkäkurssilla, tällä kertaa Keravalla.


Nämä tein tyttärelle hänen Beninistä tuomasta kankaasta. 
Aika ihanat!!



10 kommenttia:

  1. No kappas, muisti että sulla on blogikin. Kesä on mennyt aika nopsaan. Tosi kivat värit sait kävyillä. Pianhan niitäkin alkaa taas valmistumaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kieltämättä on tullut hieman harvakseltaan päivitettyä tätä blogia!

      Poista
  2. Nuo kengät ovat todellakin hienot:) Ei kai niitä malta edes käyttääkään:)

    VastaaPoista
  3. Tuo kangas on aivan ihanaa! Ja sitä kyllä riittää vaikka mihin.

    VastaaPoista
  4. Värjäyshommat ulkona ovat tosi mukavaa puuhaa.
    Mutta nuo kengät ovat tosi makeet. Ensin pähkäilin, onko kangas Marimekkoa, mutta onneksi olit julkistanut sen alkuperän.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kenkien kangas voisi tosiaan olla Marimekkoa! Tytär oli loppuvuodesta 7 viikkoa Beninissä Villa Karossa ja toi sieltä muutamia kankaita. Kankaat siellä myydään 5,5 metrin paloina.

      Poista
  5. Lepänkäpy antaa ihanan värin! Se ja sipulinkuoret (niin keltaiset kuin punaisetkin) ovat suosikkejani! Ovat vaan niin ihania, että en raaski neuloa niistä mitään...
    Kauniit kengät!
    Opistolla on nyt täälläkin ekan kerran kenkäkurssi ensi talven tarjonnassa - valitettavasti hoksasin sen vähän myöhässä ja kurssi oli jo täynnä. Ilmoittauduin kuitenkin jonoon, joskus - kun on oikein monta jonottajaa - Opisto on järkännyt toisenkin kurssin...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulla oli ensimmäinen kerta lepän kävyillä ja yllätyin, miten hyvin väriä riitti kolmeen 100 gramman vyyhtiin! Suunnittelen tekeväni kirjoneuleena villatakin noista ja parhaillaan kuivumassa olevista langoista. Kenkäkurssit on nyt suosittuja ja jonoja syntyy. Toivottavasti opistollasi järkätään toinenkin kurssi jonottajille.

      Poista

Kiitos kommentista!