sunnuntai 24. toukokuuta 2009

Göteborg, osa 1


Kävin Ruotsin reissulla tietenkin Göteborgissa Pohjoismaiden yhteisessä tilkkutapahtumassa. Harmi, ettei ollut aikaa kuin perjantai enkä ehtinyt käydä kuin Folket husetissa. Mutta hyvä että edes siellä, sillä niin upeita töitä oli esillä. Kirjoittelen näkemistäni töistä ja muustakin pikkuhiljaa tänne blogiin. Kaikkein ihanimpien töiden joukkoon kuului ehdottomasti tanskalaisen Solvejg  Refslundin mahtava tilkkumaalaus.



Hän oli itse paikalla ja kertoi työstään ja tekniikasta. Siinä oli myynnissä hänen kirjansakin. Ihmisiä oli niin vietävästi, että päätin ostaa kirjan myöhemmin.



Tarvikkeiden myyntipuolelta bongasin ko. kirjan sekalaisesta kirja- ja lehtikorista. Ostin sen sieltä 65 kr halvemmalla. Tosin jäin ilman tekijän omistuskirjoitusta, mutta kirja on vallan mainio ilman sitäkin.



Kirjassa olevista töistä tämä nousi suosikikseni. Ihan uskomattomalta tuntuu, että joku osaa kankaista tehdä näin upean maalauksen. Pidän myös siitä, että työt eivät ole tehty kopioiksi valokuvista, vaan luovalle ilmaisulle on jätetty tilaa. Jospa joskus kokeilisi jotain tuollaista. Kirjassa on hyvin kuvin näytetty monia eri vaiheita. Teksti on tietty tanskaa, mutta ruotsin taidoilla sitä voi kivasti lukea. Puhetta en ymmärtäisi enkä ymmärtänytkään, kun tanskalaiselta naiselta kyselin korttien ym tarvikkeiden hintoja. Lopulta nainen laittoi hinnan laskimeensa ja sanoin ruotsiksi sen hinnan, hän vastasi ehee, ehee. Siltä se ainakin kuulosti ja vastasin samalla lailla.


Paremmin voit tutustua Solvjgin töihin osoitteessa www.refslund.dk

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!