sunnuntai 30. joulukuuta 2012

vuoden viimeinen

 
Kohta on tämäkin vuosi pulkassa ja uusi odottaa jo nurkan takana. Nyt on monessa paikassa alennusmyynnit ja minäkin kävin alessa. Tietenkin semmoisessa minulle tärkeässä kaupassa eli Marimekon Herttoniemen myymälässä. Kävin siellä oikeastaan kahtena päivänä. Ensin ostin yhden tunikan, sinistä Kiveä kilolaatikosta ja muutamaa muuta kangasta. Kivestä ajattelin ihan muuta, mutta kotona viritin sen makuuhuoneen verhotankoon ja hyvältä näytti. Ompelin sen verhoksi. Oli juuri sopivan pitkä, muistaakseni 2,20 ja leveä, 150 cm. Tarvitsin toisenkin palan ja sitä lähdin seuraavana päivänä ostamaan. Verhot tuli maksamaan alle 20 €. Keittiön verhoksi ostin Isolan naisten Tulipunaisen. Ihanan energinen väritys.
 
 
Kuvan värit eivät ole ihan täydelliset.
 
 
Ostin sitten uudella kierroksella myös punaista Kiveä. Senkin hinta oli 22 €/kilo. Muut kankaat maksoivat 22 €/m. Kuvasta puuttuu vihreä Pidot. Siitä tein pienen liinasen olkkariin.
 
 
Ja ihan hirveä pussukkahimo iski ja oli pakko tehdä pieni kukkaro tästä kankaasta ihan vaan nähdäkseni miltä se tästä kuosista näyttää. Koko 15 x 10 cm.
 
 
Olen pyöritellyt sinisiä kankaitani ajatuksena tehdä torkkupeitto. Jotain oli saatava aikaiseksi pelkän pyörittelyn ja pähkäilyn jälkeen ja tällaiseen tuskaan auttaa aina pienen pussukan ompelu. Valmista tuli ja mieli rauhottui. Tikkaukset vapaata koneompelua.
 
 
Minsakässä eli nopeasti valmistunut kynäpurkki syntyi tyhjästä kookosmaitopurkista, pätkästä Raanu-kangasta ja palasesta vanua.
 
 
Tänään monessa blogissa on mainittu kummalinen sää. Semmoista sekamelskaista ilmaa täälläkin on pidellyt. Eilen oli kovasti pakkasta ja tänään sitten satoi päivällä vettä ja tuulta ja ties mitä. Aamulla kaikki oli jäässä. Kadut ja puut ja pensaat. Kiva rahina kuului, kun tuuli heilutteli jäisiä koivun oskia.
 
 
 
Erinomaisen hyvää, antoisaa, virikkeellistä, lämmintä, turvallista, onnellista ja ihan parasta
Uutta Vuotta 2013!
 
 


19 kommenttia:

 1. Hyvää uutta vuotta myös sinulle.

  VastaaPoista
 2. Kiitos samoin: Hyvää, Antoisaa Uutta Vuotta 2013 Sinullekin!

  VastaaPoista
 3. Kiitos vielä joulukalenterista.

  Hyvää Uutta Vuotta. ,

  Soile

  VastaaPoista
 4. Kivoja kangasvalintoja ja -hankintoja oletkin tehnyt:) Vihreä pussukka ja kynäpurkki näyttävät kovin mukavilta.
  Hyvää Uutta Vuotta!

  VastaaPoista
 5. Hyvää ja onnellista uutta vuotta!
  Ihania kangaslöytöjä ja joulukalenterisi kalentereista paras, kiitos siitä.

  VastaaPoista
 6. Kivoja kangaslöytöjä. Melkein tekisi mieli ajaa Herttoniemeen, mutta on muita menoja. Häkellyttävän nopeasti teet kangashankinnoistasi käyttöesineitä. Itse tein juuri noin 15 vuotta vanhasta kankaasta pussin ja lasinalustat ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä minullakin on marinoinnissa aika paljon kankaita!

   Poista
 7. Onpas ompelukone saanut kyytiä kivojen kankaiden kanssa.
  Hyvää uutta vuotta sinullekin!

  VastaaPoista
 8. Ihania kankaita sulla! Määkin tahtoisin punaisen energistä Marimekkoa keittiön ikkunoihin! Ihana tuo sinun pussukka himo.-- tahtoisin siitä tartunnan ja pussukkakurssin sulta!
  Hyvää vuoden vaihdetta (mua se vaan ahistaa). Tarkkaile postiasi, käy postilaatikolla vaikka onkin jäistä pihalla ;)

  VastaaPoista
 9. Oikein Hyvää Uutta Vuotta myös sinulle. Kivoja pussukoita olet ommellut.

  VastaaPoista
 10. Oikein hyvää uutta vuotta sinullekin ja paljon uusia ideoita.

  VastaaPoista
 11. Luovaa ja Idearikasta Uutta Vuotta!

  VastaaPoista
 12. Huh......kun olet ollut ahkerana taas, mahtavia kangaslöytöjä, meilläpäin voi vain haaveilla Mari-kangas aleista. Oikein hyvää alkanutta vuotta!!!!!

  VastaaPoista
 13. Ihania Marimekon kankaita! Mä tykkään tosi paljon tuosta Tulipunaisesta kans, se on jotenkin niin hehkuvan värinen :) Myös tuo vihreä kangas on tosi kiva!

  VastaaPoista
 14. Minullakin on keittiön ikkunassa tuota Tulipunaista, melkein kesät talvet - ei siis ole vaan jouluverho, ja tykkään siitä kovasti. Voi kun olisi Herttoniemi lähempänä...

  VastaaPoista
 15. Kiva kun et ollut unhoittanu minnuu =). Oli niin kiva lukea kommenttisi blogissani, että sen tuomalla hyvällä mielellä olen pärjännyt koko päivän =). Mutta enpäs tässä "jaarittele" tämän enempää vaan alan katsomaan heti mitä ihanuuksia olet saanut aikaan ja Ukonkin kuulumiset toivottavasti saan lukea aina jostain päivityksestä.

  VastaaPoista
 16. Voisiko olla Hämeen Tekstiilituonti sille ei voi maksaa kortilla oli varmaankin siellä.

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!