maanantai 30. maaliskuuta 2015

Tämä taitaa olla...

vuoden ensimmäinen toilari miehelle. Toivomuksena oli sininen väri ripauksella oranssia ja saamansa pitää. Ehkä pari muutakin väri pääsi mukaan, mutta ei sitä nyt aina voi saada ihan tasan mitä haluaa. 


Farkkukangas ei ole oikeaa farkkua, vaan tilkkukangasta. Työhön piti saada tupatuksi S-kirjan ja sitä varten tein tuon taskun, johon se istuikin hyvin. Siellä voi pitää vaikka kampaa, jos on vielä hiuksia päässä. Jos ei ole, niin laittakoon haavapyyhkeitä. Ne on tarpeellisia etenkin, jos ajaa parran vaahdolla ja veitsellä. Semmoinen jännityksen ystävä.


Toisella puolen samoja kankaita, paitsi enemmän oransseja.


Sisuskalut ovat kunnossa. Molemmilla puolilla samanlaiset taskut.


Pohja melkein 8 senttiä leveä, korkeus 20 senttiä ja leveys 27 senttiä.


Tikkasin hieman farkkufiiliksellä. Jotkut tikkaukset ovat sinistä vaihtuvanväristä ja toiset oranssia vaihtuvaa. Oikeasti olen aika kyllästynyt vaihtuvanvärisiin tikkauslankoihin. Ainakin nyt. Voi olla, että viikon päästä pidän niitä parhaina mahdollisina joka paikkaan.


Hieman pääsiäisfiilistä pupun avulla. Tyttären tekemä joskus lapsena. Söpö. Pupusta voikin loikata toiseen keväiseen juttuun.


Se ei ole ihan tämä. Sain äidiltä joulukukaksi ihanan istutuksen. Siinä oli tuo hengissä oleva muratti ja sen vieressä hyasintti sekä joku meihikasvi. Sanon meihikasvi vaikka se voi olla joku muukin esim. kaktus. Ihan kivan näköinen sekin oli.


Hyasintti kuoli, kuten sen kuuluukin kuolla. Poistin sen heti kuoleman jälkeen kuvioista. Tämä outo viherkasvi, jonka äiti sanoi säilyvän hyvvin, alkoi jotenkin vetäytyä sisäänpäin ja lopulta se oli muuttunut hieman kuivuneen auringonkukan näköiseksi muumioksi tai kävyksi. Voi miten se olikin kevyt, kun nostin sen pois! Ihan kuin ilmaa vaan.Ja katsokaapas nyt! Ostin perjantaina kaksi kevätesikkoa, mutta eihän tuohon mahtunut kuin toinen.  Valitsin keltaisen muratin kaveriksi.


Siinä ne nyt kököttävät ikkunalaudalla molemmat. Kun kerroin äidille, että olen ostanut kevätesikkoja, hän sanoi heti, ettei ne kestä kovin kauaa. Höpö höpö, sanon minä. Molemmat on vielä hyvinkin hengissä. Valkoisessa oli aamulla jonkunsortin tokkuraisuutta, mutta annoin virvoittavaa vettä ja siitäpä hän suoristi itsensä täyteen loistoon.  Kiva katsella näitä kevätkukkia, kun ulkona on satanut lunta ja räntää koko kamlan päivän. Ihan itkettä, kun just ollaan vaihdttu itsemme kesäaikaan. Pidän verhot kiinni ja leikin kesää, kun on se aikakin.
25 kommenttia:

 1. Kiva pussukka jälleen. Kyllä ne kukatkin kasvavat ja kukoistavat hyvin..

  VastaaPoista
 2. Upea pussukka, kivasti oranssi antaa pirteyttä tähän työhön. Kaunis on myös tuo keväinen kukkaistutus. Mukavaa tiistaita!

  VastaaPoista
 3. Ihana kevätesikko. Valitettavasti se on nimensä mukainen ja kukkii vain keväällä viikon pari. Tikkauskurssilla ihmeteltiin Marlen kansakoulukukka- ja peruskoulukukkatikkauksia, mikä niissä on ero. Tahti oli kuitenkin sen verran tiivis, että ei ennätetty lähteä blogiasi tarkemmin tutkimaan. Nyt ovat muodissa ohuet kiiltävät tikkauslangat, mutta ensiviikolla asia voi olla toisin.

  VastaaPoista
 4. Tosi hieno pussukka miehelle. Itse en ole löytäny semmosta kangasta, mikä sopis tai kelpais pojille/ miehille :)
  Mukavaa pääsiäisenaikaa.

  VastaaPoista
 5. Wau, että mies tilasi itselleen pussukan!! Hieno onkin.

  VastaaPoista
 6. Pussi on hieno ja niin miehekäs, kivaa farkkukangasta. Kukka-asetelmasi hehkuu niin keväisenä. Pitääpä minunkin hankkia tuollainen muratti, jos se on noin pitkäikäistä sorttia, että elää joulusta pääsiäiseen.

  VastaaPoista
 7. Hieno pussukka! Minäpä muuten onnistuin tappamaan ostamani kevätesikon :(

  VastaaPoista
 8. Voisitko ommella välillä jotakin rumaa tai edes sinnepäin tai edes tylsää tai jotain. Kun en tiedä enää mitä sanoisin pussukoistasi tai muista ompeluksistasi kun ne ovat vaan aina niin keksieliäitä ja kivoja. Tai ainakin voisit lähettää vaikka postissa osan ideoistasi tänne päin;)

  VastaaPoista
 9. Niin, nyt meni jo sanatkin sekaisin tai kirjaimet, tarkoitin tietenkin: kekseliäitä.

  VastaaPoista
 10. Hieno kevätistutus sulla! Toi farkkukangas on niiiin hauska ja laukku pirtsakka.

  VastaaPoista
 11. Kyllä on hieno miehen toilettilaukku. Minä niin ihailen sinun taitojasi. Mulla oli myös mehikasvi ja se mädäntyi. Mä ilmeisesti kastelin sen pilalle!

  VastaaPoista
 12. Sopivan pirteä toilari, farkkukangas on niin jees! Hyvin muuntui istutus keväiseksi.

  VastaaPoista
 13. Hienoa miehelle toileri, niitä ei näykään kovin usein, tämäkin niin hieno ja kekseliäs, kuten Irmakin sanoi kommentissaan, aina keksit niin kivoja!
  Esikko ihana kevätkukka!

  VastaaPoista
 14. Taidolla tehtyä taas iloksi, kiitos. Ken ei jaksa nyhtää joka kevät esikkoja maasta, jättäköön istuttamatta niitä puutarhaan. Leviävät mokomat kiusaksi asti. Ruukussa ne ovat kauniita.

  VastaaPoista
 15. Vaikka on värikäs niin silti miehekäs, pirtsakka!

  VastaaPoista
 16. Tuo Irman kommentti on hyvä, ja niin tosi. Adjektiivit alkaa huveta olemattomiin... Kauniit kukkaset karkottavat kivasti räntäsadefiilikset :)

  VastaaPoista
 17. Upea tuo pussukka. Oranssi raikastaa mukavasti sinistä. Rakastuin tuohon farkkukankaaseen... säästyy monta ompelukoneen neulaa poikkasulta!!!
  Kevätesikko tuo kevään tullessaan... kunhan tekee nuo mainitut suojautumiskeinot;)

  VastaaPoista
 18. Hieno ja sopivan miehekäs, muttei kuitenkaan tylsä toilari! Tuon tekeminen ei ole ollut toilailua.

  VastaaPoista
 19. Just komee miehinen toileterier. Se meihikasvi olis varmaan eläny jos olis saanu vettä. Sitähän se on läpeensä, niinku ihminenki.

  VastaaPoista
 20. Mukava toileri. Minunkin ukkoselle kävisi tuollainen ku se osti oranssit lenkkaritkin :) :) Kaunis kukkaasetelma!!

  VastaaPoista
 21. En tiennytkään, että olet tuollainen hortsikka! Hieno asetelma. Toileri on taattua laatua myös.

  VastaaPoista
 22. Väreiltään tosi reipas! Kelpasi tälle naisellekin. Hyvää pääsiäisen aikaa!

  VastaaPoista
 23. Oi, onpa komea pussukka! Reipas, raikas ja miehinen.
  Lempeää ja lokoisaa pääsiäisen aikaa sinulle ja perheellesi! :o)

  VastaaPoista
 24. Sun käsissä kankaat saavat mukavia muotoja. Tosimiehelle persoonallinen toilettilaukku. Iloisen keväinen ikkunalauta sulla.

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!