keskiviikko 2. syyskuuta 2015

kotiin ja mökille

Vuosia sitten tein aika nipun mökkimäisiä patalappuja, jotka tikkasin ne käsin ja tein koristeeksi mökkien eteen ja ikkunalaudoille kukkia. Yksi lappusista jäi omaan käyttöön ja onkin palvellut hyvin pienessä mökissämme. Kun silloin aikanaan esittelin lappuja blogissani, sain Espoon kaupungin Sosiaali- terveystoimesta kyselyn kuvankäytöstä. He olivat tekemässä esitettä Kotitiimille, johon halusivat blogissani olevan valokuvan mökkipatalapuista. Annoin luvan kuvan käyttöön, mutta pyysin laittamaan kuvaajan nimen kuvan alle. Niinpä siinä etusivulla sitten seisoo minun nimi. He lähettivät valmiin esitteen aikanaan minulle ja nyt se löytyi käsityökirjojen välistä.


Siinä ne kököttää kaikki kahdeksan lappusta ja sitten tämä yksi, joka jäi omaan käyttöön. Toin sen ja muutkin mökllä olleet patalaput kotiin pesuun. Olivat jotenkin sotkeutuneet sulaan suklaaseen. Virkatut patalaput olivat niin vanhoja ja surkeita, ihan kulahtaneita, että heitin ne roskiin. Tarvittiin uusia mökkipatalappuja.


Pari kappaletta uusia mökkejä syntyi eilisen aikana. Nyt ei ole yhtäkään pistoakaan tehty käsin. 


Eteisen pikkuinen jakkara kaipasi pehmikettä tai oikeastaan siinä kenkiään jalkaan tuhertavat ihmiset kaipasivat pehmustetta takamuksen alle. Sopivan paksuista superlonia löytyi, joten työ pääsi käyntiin heti, kun kerran sattui olemaan intoa.


Väritys löytyi lattialta eli matosta. Toisen puolen raidat järjestin hieman toisin. Reunus on ihan pikimusta. Kun pinnat olivat valmiit, tikkasin ne johonkin vanuun. Puuvillaa vai bambua, en tiedä eikä sillä mitään väliä ole. Hyvä ja pehmeä siinä on istua. Miten minä nyt noin mustavalkoisesta olen alkanut pitää? Tosin sininen on myös ollut viimeaikoina erittäin mieleinen väri. Voi olla, että kohta tykkään syksyn väreistä eniten ja sitten taas jostain toisesta.

Olen ilmoittautunut kovasti työväenopiston kursseille ja ensi viikolla ne alkaa. Yksi tilkkukurssi, yksi lyhytkurssi, jossa matskuna on parkettihuopa, ranskan opiskelu jatkuu ja valokuvauksessa jouduin jonoon. Ensin pääsinkin yhdelle kurssille, mutta jouduin sen perumaan päällekkäisyyksien vuoksi. No jonotetaan, jos vaikka ovi aukeaisi. Ja sitten minusta on tullut myös martta. Liityin Kässämarttoihin. Se marttailu on jotenkin jännää, kun aina miellän kaikki martat kotitalousihmeiksi. Mutta onneksi on kässäosasto. Niiden ei tarvitse osata leipoa ja tehdä kiiltäviä kastikkeita. Ihan vaan tavallista kivaa ja paljon kaikkea uutta, ideoita ja ihmisiä! 
Huomasin, että mitään liikuntaa ei oikein ole kalenterissa, mutta voihan sitä mennä juoksentelemaan ulos tai hakkaamaan nyrkkeilysäkkiä tuohon  taloyhtiön kuntosalille. Kävelysauvoja halusin kokeilla, mutta eipä niitä enää kirjastosta saanutkaan. Suksia olisi ollut, mutta ne on omastakin takaa. En halua niitä sauvoja suinpäin ostaa, koska saattaa olla, että en siedä semmoista kävelyä yhtään. Onneksi yksi naapuri tarjoutui kävelyseuraksi ja hänen miehensä lupasi lainata ne kepitkin. Ei kun menoks!

21 kommenttia:

  1. Tervetuloa marttoihin! Meitä on onneksi muitakin kuin talousihmisiä, itse vedän joka toinen viikko kotona kässäkerhoa. Paikalle on tullut 1-6 marttaa, aina on mukavaa ollut, viides vuosi jo menossa. Harmittaa vain pikkuisen kun kukaan ei ole innostunut tilkkutöistä.
    Aioin juuri kokeilla hiekkakakkua sinun kakkukuvasi innoittamana, voi ja munat jo lämpiämässä. Korppujauhoja ei ole, mutta aion käyttää vuokaan lesejauhoa. Saa nähdä miten mummon käy.
    AnjaK Vääksystä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehkä sinne kässäkerhoon joskus ilmaantuu joku tilkkuihminenkin. Toivottavasti sinun kakusta tulee se hyvä kakku.

      Poista
  2. Hienot patalaput ja nätti tuolin paallys. Kässämartat on hyvä juttu. Minun kävelysauvani nököttävät nurkassa... ei ole olleet käytössä. Pitäisi ryhdistäytyä.

    VastaaPoista
  3. Oivan kuvan ovat valinneet esitteen kanteen - kotoisen lämpöinen. Mukavia harrastuksia olet itsellesi valinnut. Sauvakävely on todella kivaa ja tehokasta. Mukavaa syksyä!

    marjoriitta

    VastaaPoista
  4. Kiva juttu, että patalaput pääsivät kuvaan ja esitteeseen! Täälläkin odotellaan kurssien alkua:)

    VastaaPoista
  5. Voi ei miten ihanat mökit! Todella viehättävät. Hieno idea. Pystyisiköhän veneaiheeseen tekemään patalappuja? Minulla jatkuu kanssa italia ensiviikolla työväenopistossa. Olen tahkonnut sitä jo vuosia, mutta ei meinaa mitään jäädä päähän =D.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyypä kehitellä veneilyyn liityvät patalaput. Ei minunkaan päässä mitkään pysy, voisin jankata samaa kurssia vuodesta toiseen ja aina tuntuisi kuin olisi uutta oppimassa.

      Poista
  6. Ihanat mökit, ei ihme että kuva on haluttu myös esitteeseen! Mielenkiintoisia kursseja olisi ollut täällä meidänkin nurkilla, mutta taas jäi niihin menemättä. Jotenkin sitä laiskistuu kotiin työpäivän ja koiran kanssa lenkkeilyn jälkeen :)

    VastaaPoista
  7. Voi miten hienoja mökkejä! Kiva kun ovat pyytäneet kuvaa. Mallia saa varmaan lainata... Tuolinpäällinen istuu hyvin! Opiskelu kannattaa aina :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kiitos. Kyllä vain, mallia saa lainata.

      Poista
  8. Mietin eilen patalappujen tekemistä. Nyt taisin saada oivallisen idean malliksi. Katinkan idea venemallisista patalapuista on myös kiva. Tyylikäs tuolinpäällinen.

    VastaaPoista
  9. Tosi kauniit mökit! Sopivat hyvin myös esitteen kanteen :)

    VastaaPoista
  10. Hienoja mökkejä, saanen lähiohjeistusta niihin yhteisellä tilkkukurssilla.
    Fiinin näköinen jakkarapehmuste.

    VastaaPoista
  11. Mökkilaput on tosi somat ja kiva kun pääsivät oikein lehteen! Hyvin on mattoon sopiva päällinen, kaunis. Minullakin on pari kurssia ja yksi jonossa, kiva niillä on käydä.

    VastaaPoista
  12. Kyllä on niin sopiva kuva Kotitiimi esitteen kanteen. Hauskat mökkipatalaput. Kyllä nyt sujahtaa kengät kevyesti jalkaan, kun peffan alla on kaunis pehmike.

    VastaaPoista
  13. Oioioi, sulaa suklaata ;)... Hieno penkinpäällinen sulla nyt, tosi kiva maton kanssa, suorastaan graafinen eteinen! Mä olen Kässämarttojen postituslistalla ja odottelen että sattuu sopimaan yhteen mielenkiintoine aihe ja vapaa ilta. Jälkimmäisistä lähinnä ollut pulaa, mutta ehkä niitäkn alkaa järjestyä kun kuuntelen ja katselen sun kokemuksia ja teoksia...

    VastaaPoista
  14. Mökkipatalaput on niin hienoja että seinälle sopisivat tauluiksi! Tuolinpäällinenkin on hieno ja sopii niin täydellisesti maton väreihin. Sauvakävely tekee hyvää kaikille käsityön tekijöille, siinä saa olkapäät ja käsivarretkin kunnolla liikuntaa, suosittelen :)

    VastaaPoista
  15. Hauskoja nuo mökkipatalappusi, idea jää tännekin kytemään... :)

    VastaaPoista
  16. oi, täällä on lisää mökkejä. Kauniita ja ihanat värit! Penkin päällinen on aivan sävy sävyyn maton kanssa. Hyvin onnistunut.

    VastaaPoista

Kiitos kommentista!