perjantai 3. helmikuuta 2017

paljon on tehty ja vähän saatu aikaiseksikin

No on taas ollut muka niin kiire, etten ole ehtinyt ommella mitään. Olen kyllä viettänyt tuolla ompeluhuoneessa paljonkin aikaa, mutta ei ole oikein valmista syntynyt. Sulolle tein lelun, sehän on kyllä hyvin tärkeä ompelus.


Kesä mielessä tein koppakuoriaisen, ettei Sulo sitten ensimmäisen koppiksen tavatessaan säikähdä. Tuskin hän muistaa viime kesästä pieniä otuksia ollenkaan.
 Kuoriainen on pinnaltaan nahkaa, sisuskalut pehmovanua, koivet kangasnauhaa,  häntä letitettyä kengännauhaa ja silmät sekä kieli nahkaa. Ja voin paljastaa, että kaksinkertaisesta nahasta ommeltu kieli on purtu poikki, yksi jaloista on niin ikään syöty ja selän nahkainen erikoiskoristus on aika lailla irti. Niin kovasti Sulo lelustaan piti.


Metriketjua olen tuhlannut oikein urakalla!
A Quilter´s table blogista löysin jo viime vuoden puolella tällaisen kolmen vetoketjun kukkaron. Tai minä sitä nyt kukin haluaa käyttää. Tämä on minulla kukkarona, johon mahtuu huulipuna, pieni muistivihko ja kynä. Rahaakin näyttää olevan ja kortteja matalimmassa osassa. Mikähän siinä on, että kun on yhden tehnyt,tulee halu tehdä jostain toisesta kankaasta uusi. Samanlaisia en yleensä tykkää tehdä, mutta toisinaan tulee oikein vimma tehdä vaikka jokaisesta kankaasta omansa. Kolme näitä tuli tehtyä valmiiksi asti ja yksi keskeneräinen on mallina tekotavasta. 


Marimekon tukevasta kankaasta syntyi aika nappakka kukkaro. En laittanut näihin mihinkään vanua tai tukihuopaa, ainoastaan tukikangasta. Kaikki vetoketjut ja samalla tietenkin taskut ovat kukkaron yhdellä puolella.


Toinen puoli on rauhallisempi. Kukkaron koko on 18 cm leveä ja 13 cm korkea eli tuumissa 7" x 5". Alin tasku on hieman alle 8 cm korkea.


Tein vielä huonekalukankaasta yhden version, mutta siihen ei tullut sivulle kuin yksi tasku. Kangas oli sen verran tuhtia, enkä muutenkaan halunnut "silputa" kankaan pintaa. Tätä voisi käyttää vaikka iltalaukkuna. Jos ei muuta olisi. Ja jos olisi iltalaukkumenoa.


Meillä oli Syyringissä blokki-arpajaiset ja huh-hah-hei, minä voiton vein! Sain 17 hirsimökkiä, joissa jokaisessa on punainen keskusta. Sääntönä oli, että blokin piti olla samaa väriä niin, että tummimmat kankaat tuli reunimmaisiksi. Ihania. Keskineliö on 5 cm ja koko blokki 25 cm. Hieman on erilaisia mittoja ollut, mutta hällä väliä, kaikki on kauniita. Tarvitsen vielä useamman blokin lisää, että saan kootuksi torkkupeiton ihan itselleni. Sitten menen heti torkuille. Ennen sitä täytyy jossain välissä ottaa oikein kaitalesulkeiset ja pistää mökkiurakka pystyyn.


Sulo olisi halunnut testailla, miten hyvä blokkien päällä on maata ja miltä ne maistuvat.


 Sulo kipaisi hakemassa yhden suosikkilelunsa, pienen vihreän lohikäärmeen ja laittoi sen sängylle ja asetti oman päänsä lepäämään siihen viereen. Että jos me molemmat saataisiin tulla? Sulo on saanut tuon lelun Neulanviemää blogin Minnalta. Se on Minnan edesmenneen koiran vanha lelu. Nyt kun Sulo  on melkein aikuisen kokoinen, on hupaisan näköistä, kun iso poika kanniskelee ja leikkii tuolla vauva-ajan lelulla. Se ei edes vingu enää, mutta lienee kovin rakas.


Nyt on työn alla punaista. Tikkasin ensin punaisella langalla ristejä vai rasteja ja toiseen kappaleeseen rohkeasti valkoisella. Arvaapas, mitä tästä syntyy. Teidät, että kappaleita on ainakin kaksi. Muita vihjeitä ei tule. 

Huomenna lähden Etelä-Helsingin kansalaisopiston teatterimatkalle Tampereelle. Kohteena Työväen teatteri ja esitys on Sara ja Erik. Bussimatkalla neulon ehkä sukkaa.


Nyt menen maistelemaan Peran perjantaipiirasta!
Juu, ja on totta, että meillä on pöydässä hieman jouluisen oloiset tabletit!

Mukavaa viikonloppua!

29 kommenttia:

  1. Kiva että laitoit blokkikokoelmasta kuvan näkyviin! Onnea vielä onnen potkaisemalle!

    VastaaPoista
  2. Kivat kukkarot! Noille on aina käyttöä. Mistä muuten tapaat ostaa tuota metriketjua? Kiva että Sulokin on päässyt kuviin, rapsutukset täältä meiltä supersuloiselle Sulolle! Mukavaa teatterimatkaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos AnniK! Viimeksi ostin Tallinnasta, mutta aikaisemmin Tampereen tarviketukusta.

      Poista
  3. Ihana Sulo. Tosi kauniita on pussukat ja tietysti Sulon lelut on tärkeitä ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kirsti, leluja on kiva tehdä, kun kierosaumaisetkin kelpaa.

      Poista
  4. Kiva kun otat Sulon mukaan tänne tarinoiden joukkoon ja hauskasti se osallistuu ompeluksiisi:)
    Kukkaro jäi kiinnostamaan;)
    Arvaustasi en edes lähde yrittämään (siihen menee liikaa aikaa;):) nimimerkillä kokemusta on:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sulo änkee mukaan joka paikkaan! Hahaa, tee ihan nopea pika-arvaus!

      Poista
  5. Hei Marle ja Sulo! Hyva Sulo etta naytit otokalle kuka taalla maaraa! Kiva koppakuoriainen mutta Paris tappais sen kylla heti. Neron paras lelu on ollut isohko punainen, aika kova muovipallo jossa on/oli isoja nystyroita. Se kesti lahes koko Neron ian, oli jo halkikin, mutta Paris alkoi syoda siita niita nystyroita ja paatin lopulta heittaa pois. Mistaan ei ole koskaan loytynyt samanlaista uutta. Pikku Foxillamme oli pehmolelu kirahvi joka oli ainoa, rakas lelu jolla leikki. Se kesti kunnes Nero tuli taloon ja jalkoja alkoi loytya pensaiden alta. Hanna ei juurikaan leiki. Jos oikein innostaa saattaa alkaa hyokkailla narulelun kimppuun ja sitten jaystaa sita. Hannassa on selvasti metsastyskoiraa.
    Pussukat on ihania ja hyva kun on lokeroita. Onnea tilkkublokkien voiton johdosta!
    Tulisko ensiapu-pussukka?
    Hyvaa viikonloppua! x Teje, Nero ja Hanna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi Teje & co! Sulo on kova leikkimään leluillaan, mutta rikkoo kaiken minkä pystyy. Sulo leikkii ulkona kepeillä ja pienillä kuusen oksilla ja niiden palasilla. Ottaa niitä suuhunsa ja heittelee sitten ilmaan ja hyppelee samalla. Hauskaa katseltavaa. Foxia varmaan harmitti, kun rakas lelu meni kappaleiksi. Arvasit oikein, ensiapua tässä ollaan tekemässä. Laita osoitteesi sähköpostiin, niin laitan pienen palkinnon.

      Poista
  6. Sulo on niin symppis. Blokkiarpajaiset ovat kauhistus. Jouduin joskus voittajaksi eikä lopputulos ollut häävi. Hirsimökkiblokit ovat ihan kivoja itse tehtynä, mutta toisten blokeista en välittäisi tehdä mitään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä pidän kaikesta yllätyksellisyydestä, etenkin blokkiarpajaisista ja eritoten siitä, että voitin!

      Poista
  7. Onnea hirsimökeistä! Hieno voitto. Pussukkasi ovat tosi kivoja, tuo "teen vielä toisenkin"-taudin oireet ovat tuttuja. Olen etsinyt rokotetta sitä vastaan, mutta ei ole löytynyt. Sulo on edelleen suloinen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tavallaan en halua eroon tuosta "teen vielä toisenkin"-taudista. Siinähän taidot kehittyy, kun junnaa samaa moneen kertaan ; )

      Poista
  8. Hauska ötökkä Sulolla! Aivan ihastuttava on Sulokin, ja niin koiramaiset toimet!

    VastaaPoista
  9. Tuo kolmen vetoketjun kukkaro on loistokeksintö. Minulla ollut käytössä myös. Eri asiat eri lokeroissa myös löytyvät.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikös vain, saa erotella asiat omiin lokeroihinsa.

      Poista
  10. Onhan sitä syntynyt vaikka mitä ompelusta! Hyvä ja toimivan tuntuinen pussukkamalli. Voi kun olisi kiva voittaa tuollainen blokkinippu, onnittelut hyvästä tuurista.
    Terkkuja Sulolle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olin tosiaan onnen pekka, kun voitin nuo blokit!

      Poista
  11. Ihana koppis Sulolla ja ai että tuo pussukka on kätevä, mihinkähän väliin sen sais aloitettua kun on monta työtä kesken.

    VastaaPoista
  12. Oi vitsit, ihanat arpajaiset: palkintona puolivalmis peitto, joka sitten valmiina onkin itsetehty! Hauskaa!

    VastaaPoista
  13. EA kuviointi toteutettu mainiosti, hyvä Marle! Ajattelin, että tuosta punaisesta olisi voinut saada vaikka huopatossut tai talvitakin ea-taitoiselle avustuskoiralle. Ensi joulun joulusukkaa nyt tuskin kuitenkaan. Tosi ihania juttuja, tulee niin hyvä mieli lukiessa näitä. Hyvää jatkoa!

    VastaaPoista
  14. Metriketjuja saa Tikutista, Asematie 10, Vantaa, Tikkurila.
    Pajon värejä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos tiedosta! Täytyy käydä ostoksilla, kun seuraavan kerran niille hoodeille eksyn.

      Poista
  15. Pitää olla Tikuti, Asematie 4, Tikkurila

    VastaaPoista

Kiitos kommentista!