maanantai 3. kesäkuuta 2019

Kesä on jo täällä!

Huomiseksi ehkä hellettä!
Sopivasti sain valmiiksi tämän lomatunnelmista kertovan työn, jonka nimeksi tuli Kesä.


Malli näihin kuuteen blokkiin tuli Love Patchworrk & Quilting-lehden mukana. Minulla on hieman sellainen salainen intohimo (Faundation) Paper Piecing-töihin.  Se on semmoista itsensä haastamista. Kaikki kuvat tein taittelutekniikalla, se on niin paljon nopeampaa, eikä tarvitse repiä kuitukankaita tai papereita työn takapuolelta.


Tässä ovat kaikki blokit valmiina. Aina kun sain yhden valmiiksi, siitä tuli suosikkini. Nyt, kun kaikki on valmiina, en ehkä osaakaan sanoa suosikkia.
Mikä on sinun suosikki? Tekeekö mieli jätskiä vai poreilevaa juotavaa? Ehkä kylmää melonia? Jospa laittaisit kameran kaulalle, hakisit matkalaukun varastosta ja suuntaisit kuvaamaan kaktuksia?Kivoja kuvia kaikki! Sitruuna on hieman kulmikas, mutta hyvin mehukas. Tikkausta miettiessä tein drinkkiin poreita solmupistoilla ja sitruunasta puristelin muutaman pisaran koristeeksi.


Kirjojan käsistä kaktus sai piikkinsä ja ruukku hieman koristeluja.


Jätskiin heittelin strösseleitä ja aurinko paistaa aina. Ainakin tässä työssä. Ampiainen liihottaa makean perässä jätskistä melooniin.


Matkalaukku sai kirjontalangasta tikkaukset ruskeisiin osiin ja kameran ympäri pistelin tikit ja kilahtihan se kamera siinä ommellessa. Ehkä painoin vahingossa laukaisinta.


Taustan ensin ajattelin tikata käsin, mutta tulin järkiini ja työnsin työn koneen paininjalan alle. Sekalaista kiemuraa valkoisella langalla.


Olen ihan innostunut villiyrteistä! Kerännyt ja säilönyt syötäväksi ja syönyt. Kevyttä ja energisoivaa! 
Yrteistä saa myös oivallisen jalkakylvyn. Sitä testasin eilen ja kyllä oli ihanaa!

25 kommenttia:

 1. Mahtavan herkullinen peitto matkalle mukaan. Loistavat yksityiskohdat tikkauksena.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marjo Riitta! Melonia oli jo mentävä ostamaan, kun niin alkoi tehdä mieli.

   Poista
 2. Kivalta näyttää kesäsi:) Kirjailusi tekee siitä huippuhienon, tykkään:) ehkä ei olisi tullut itselle mieleen;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Irma, ampiainen täytyi laittaa viime kesän muistoksi. Silloin oli amppareita ihan tolkuttomasti ja niille tehtiin ihan omat melonitarjoilut viereiseen pöytään.

   Poista
 3. Oliko jalkakylvyssäsi jotain tiettyjä yrttejä? Ihanan värikylläisiä nuo kirjailut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kylpyyn laitoin erityisesti siankärsämöä sekä ruusun ja koivunlehtiä, kukintoja voikukasta, syreenistä ja puna-apilasta. Taisi joukossa olla muutama vuohenputken lehtikin. Lisäksi hieman oliiviöljyä ja merisuolaa reilu ruokalusikallinen.

   Poista
 4. Iloiset ja kauniit blokit, on tosiaan vaikea valita suosikkia. Kirjailut ovat kuitenkin ehdoton suosikki tässä työssä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Poppy, kirjailua pitäisi käyttää enemmän ja useimmin.

   Poista
 5. Tosi kiva peitto, suosikki ehdottomasti tuo kaktus. Aivan ihanan hauska työ.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Vekki. Kaktukseen oli helpoin keksiä tikkauksia, tietenkin se tarvitsi piikit!

   Poista
 6. Hauskat ja kesäiset blokit ovat kaksin verroin hienompia noiden kirjailujen ansiosta, kiva kesäpeitto!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ulla, tämän päivän helteellä kyllä jätski olisi sulanut!

   Poista
 7. Kivoja kuvioita kaikki, mutta jos pitää valita suosikki, niin se on jätski. Nam! Itse olen kerännyt villiyrttejä vuosikymmenet, pian pitää kerätä ainekset kuusenkerkkäsiirappiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Helena, jätski maistuu aina! Minä vasta nyt tajusin villiyrttien ihanuuden. Viikonloppuna taas mökillä pääsee keruupuuhiin.

   Poista
 8. Tämä työ kuvastaa kyllä niin täydellistä lomatunnelmaa. Kuvista on vaikea valita yhtä suosikkia kun kaikki ovat niin kivoja! Villiyrttien keräily on kiinnostavaa. Mielin tehdä vielä kerkkäsiirapin lisäksi ruusunlehtiöljyä. Hellettä luvassa lähipäivinä, joten nautitaan niistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lomaan on vielä aikaa, mutta siihen asti täytyy tyytyä tähän lomanodotustyöhön. Mitä kaikkea yrteistä ja muista luonnonantimista saakaan aikaan!

   Poista
 9. Hienot kesän tuojat peitossa! Kaikki ihan parhaita, mutta ehkä valitsisin kuitenkin mukaani kameran. Hauskasti kirjailtu! Ja jalkakylpy on varsin kaunis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kamera on matkalla ihan must! Mielikuvat kun tahtoo haihtua, niin on hyvä olla niitä oikeitakin kuvia. Jalkakylpy oli kauneuden lisäksi todella virkistävä ja hoitava. Siankärsämö on siinä se vaikuttavin yrtti.

   Poista
 10. Aivan ihana Kesä-työ! Tykkään kaikista ruuduista. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos Pikku Akka, minulle ainakin tänään maistui parhaiten kylmä meloni.

   Poista
 11. Hauskaakin hauskempi paper piecing, sellainen hyvän mielen työ. Kirjailut sopii hienosti!

  VastaaPoista
 12. Ihanan kesäinen kokonaisuus! Tykkään :)

  VastaaPoista
 13. Olipa hauskasti kirjoitettu jokaiseesta blokista, sinulla on kyllä sana hallussa :) Jokaisessa kuvassa oli kyllä mahtavat yksityiskohdat, oot jaksanut panostaa!

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!