sunnuntai 28. helmikuuta 2010

kissamainen juttu


Tilkkukurssilla joitain viikkoja sitten saimme tehtäväksi kissablokin paper piecing-tekniikalla. Yleensä meidän kuukausiblokit ovat kooltaan 22,8 x 22,8 cm, mutta tämä blokki oli suurempi eikä olisi sopinut sampletyöhön. Tosin en ole sellaista näistä blokeista tekemässä. Kissablokki on 43 x 43 cm. Tein niitä kaksi ilman mitään ajatusta mihin ne käyttäisin. Sitten tuli ajatus, mutta taustakankaana oleva vaalea kangas ei tämän ajatuksen toteuttamiseen riittäisi. Nämä jäivät tähän vaiheeseen.



Taustakangas näkyy alakuvassa paremmin ja jos satut tietämään, mistä tätä saisi lisää, vinkkaa minulle. Olisi kiva saada tämäkin työ valmiiksi. Kokeilin kangaskaupassa vaikka mitä kankaita blokin vierelle, mutta kaikki saivat tuon pohjakankaan näyttämään likaiselta tai muuten kamalan rumalta.



Ostin uuden pohjakankaan ja tein kaksi uutta blokkia. Monien suunitelmien jälkeen päädyin kissojen lisäksi laittamaan sydämiä. Hylätyksi tuli hiiret, toisenlaiset kissat ja kuviot.  Näistää sydämistä olen erityisen ylpeä, koska mittailin ja piirsin kaavat sydämiin ihan ite. Hieman yllätyin, kun olin sydänrivin kasannut ja se oli täsmälleen saman mittainen kuin kissablokki!



Kissojen ja sydänten tekeminen oli hidasta, joten melkein pyörrytti se vauhti, millä työn loppupuoli edistyi.



Tikkasin peiton kissojen, sydänten ja rosan reunuksen ympäri koneella. Lisäksi kissojen vieressä oleviin tyhjiin blokkeihin tikkasin  samanmalliset sydämet.



Kovin näyttää kiemuralta koko työ, johtuu epätasaisesta kuvausalustasta. Pikkuisen peiton koko on 74 x 104 cm. Olen oikein tyytyväinen lopputulokseen. Peitossa on kauniit värit ja se on joteinkin tasapainoisen oloinen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!