maanantai 1. helmikuuta 2010

nappia napin päälle


Heti tuon risaisen laukun jälkeen oli ihan välttämätöntä tehdä normaali "siisti" työ. Ostin torstain kaupunkireissulla mm. nappikangasta ja siitä tein pussukan. En tosiaan tiedä, mitä kaikilla tekemilläni  pussukoilla ja nyssäköillä teen, mutta niitä on kiva ja nopea tehdä.



Kokoa on 19 x 13 cm ja vuoressa on sivutasku. Ompelin muutaman napin koristeeksi ja vetoketjun vetelyä helpottamaan tarkoitettuun kangassuikaleeseen laitoin myös napin koristeeksi. Kangas on mielestäni hauskaa.



Tytär oli käynyt Panduron outletissä ja posti toi minulle perjantaina pirteän vihreän paketin. Sieltä löytyi kangasta, satiininauhaa, silitettävää strassinauhaa, peilin paloja, nappeja ja pyöreät sangat kassiin. Ne puuttuvat kuvasta. Kangasta on pari metriä ja siitä suunnitteilin tekeväni ainakin jonkinmoisen kesäisen hihattoman tunikan tai mekon.



Tänään posti toi juju-kerhon kirjan. Kun nyt olen tuon virkkuukoukun kanssa tullut tutuksi ja innostunut virkkaamaan kaikenmaailman kirjavia, niin lisäinspiraation lähteeksi otin tuon kirjan.



Värittömyydestä ei tätä teosta voi moittia.



Ihan heti en kuitenkaan lankoihin koske. Minulla on ollut jo jonkin aikaa kesken (taisin aloittaa melkein tarkalleen vuosi sitten!) tilkkupeite. Innostus tekemiseen katosi jostain syystä, mutta nyt olen jo monena vapaahetkenä sitä kasaillut. Reunakaitaleita kokoilen seuraavaksi. Oikeastaan kyllästyin peiton väreihin. Aloittaessa aioin käyttää kaikki kummalliset kankaani ja käytinkin. Lopulta peite näytti jo ihan liian kummalliselta ja rupesi ärsyttämään. Nyt kun kaikkialla on vain valkoista ja kaipaan väriä elämään, voin ikäänkuin väriterapiana tehdä tuota riemunkirjavaa riepua. Voi siitä tulla hyväkin. En tiedä vielä, riippuu paljon tikkauksistakin ja niistä en tiedä vielä yhtään mitään.


Huomenna aukeaa Kustaan kartanon vanhustentalossa helsinkiläisen Syyrinki-killan näyttely. Ajattelin mennä heti huomisna katsomaan, mitä kaikkea kaunista on näytillä. Muutaman syyrinkiläisen tunnen tilkkukurssien kautta ja ainakin kaikki heidän työt, mitkä olen nähnyt, ovat olleet vallan upeita. Oikein odotan huomista, ja innolla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!