lauantai 3. elokuuta 2013

lomailua tämäkin

 Lomaa on takana pari viikkoa ja edessä vielä saman verran. Mökillä olen heilutellut hieman puikkoja sillä seurauksella, että vuosi sitten aloitetuista sukanvarsista jo kolmet ovat saaneet terät ja toisen puoliskon. Jostain syystä tein vain erilaisista langoista yhden sukanvarren ja kyllästyin. Sitten tein toisenlaisesta langasta uuden yrityksen, joka sekin jäi kesken. 


Näistä tuli kamalan suuret. Nyt täytyy tarkkailla miespuolisten tuttujen jalkoja. Ehkäpä joku tutuistani on tarpeeksi isokenkäinen ; )


Suloisesta Nalle-langasta syntyi lapsen jalkaan sopiva pari. Näitä tehdessä katkesi bambuinen puikko. Onneksi sillä pidemmällä puoliskolla pystyi hyvin vielä neulomaan. Kolmannet valmiit sukat ovat jossain kateissa.


Minulla on se Patalappukirja ja olen lukenut sitä monena päivänä. Minusta siinä on annettu niin hauskat niemet  niille patalapuille, että tulee hyvälle tuulelle sitä selaillessa. Eipä ollut sopivia lankoja toteuttaa mitään kirjan lappusta, mutta peruspyörön tein ylijääneestä Nallesta. Oikein kaksipuoleisen, ei varmasti pala näpit.


Olen ostanut Tilkkutarhan Minnalta joskus muinoin tarvikepaketin tämmöistä pienokaista varten. Paketin kangas oli minun makuuni hieman hailakkaa ja käytinkin omista varastoista löytynyttä kangasta. Halkaisija on alle 4 cm. Mitä ihmettä tällä tehdään? 


Sisuksesta tuli aika kamala, mutta ei sitä kukaan näe.

Tänään olin onkikilpailuissa Lammassaaressa. En minä mitään onkinut, hengailin vaan. Sillä aikaa kun muut seisoi vavat tanassa, kiertelin siellä ja täällä. 


Pitkospuita pitkin taivaaseen.... ei, vaan Kuusiluotoon. Oli jännää kävellä parimetrisessä kaislikossa, kun ei tiennyt mitä mutkan takana tulee vastaan. Kuusiluodossa on lampaita, mutta näin helteisenä päivänä ne oli menneet jonnekin piiloon. Sen sijaan muita eläimiä oli paljon, mm. itikoita, paarmoja ja käpytikkoja. Tapasin myös pitkästä aikaa sisiliskon.


Mukava kaveri, kun malttoi odottaa, että vaihdoin sopivan linssin kameraan ja sain otetuksi muutaman kuvan. Tämä oli todella pieni, varmasti lapsi. Edellisen kerran olen tainnut nähdä sisiliskon lapsena : o


Niin lähellä stadia, mutta ihanan rauhallista ja hiljaista.


Lammassaaressa oleva Koiton talo on kovasti suosittu juhlien pitopaikka. Meidän saaren onkijoista yksi pariskunta on tavannut toisensa täällä tansseissa joskus nuoruudessaan. Nykyään täällä tanssitaan vain häissä, ei enää semmoisia lavatanssimeininkejä.


Tälläinen kauniisti ja arvokkaasti vanhettunut pariskunta ihastutti monia. 


Minulla oli todella mukava päivä.

10 kommenttia:

  1. Minäkin näin käpytikan, mutta se ei viitsinyt odottaa edes sen vertaa, että sain kameran päälle. Upeat pitkospuut kiva sisilisko. Pari vuotta sitten näin noita hassuja kukkaroita japanilaisen tilkkulehden kannessa. Sittemmin olen nähnyt niitä tehtävän. Niiden olemassaolon oikeutus on vähän hakusessa, mutta niinhän taitaa monen muunkin käsityön rooli jäädä vähän hämärän peittoon. Älä kysy, miksi teen kuvia hanhista tai punatulkuista;=D

    VastaaPoista
  2. Ihania sukkia ja suloinen patalappu! :)

    VastaaPoista
  3. Ihmettelit, mihin tarkoitukseen minipieni pyöreä vetoketjurasia sopii. No, siinä voi kuljettaa muutamaa kolikkoa. Jos lisäät rasiaan lankalenksun, sen voi kiinnittää vaikka kauppakassiin ja hoplaa, sitten on kärrykolikko mukana. Tai muutama kolikko parkkiautomaattiin. Tai jos tarvii äkkiä ostaa vähän namia. Jos välillä alkaa yllättäen särkeä päätä, rasiassa voi kolikkojen sijaan kuljettaa paria särkytablettia. Tai ksylitolipurkkaa voi myös panna rasiaan, ja sieltä napsia ruuan päälle purkan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No jopas sille löytyi käyttöä! Pitää vissiin tehdä muutama lisää, että saan kaikkiin tarkoituksiin oman.

      Poista
  4. Macaronkukkaroissa voi myös säilyttää koruja tai pyytää puolisoa hankkimaan siihen jotakin sopivaa, esim timanttisormuksen :) Monesti ne ovat ihan vaan koristeita laukuissa tai kännyssä.
    Sinulla näyttää olleen ihana päivä. Sisiliskoja on vielä suomessa, mutta ne ovat arkoja kavereita. pitää olla ihan hiljaa jos aikoo nähdä enemmän kuin liikkeeen silmäkulmassa. Hyvää lomanjatkoa !

    VastaaPoista
  5. Sulla loma jatkuu :), mulla alkoi jo työt ja arki :(. Olisin niin mielelläni jatkanut vielä mökkeilyä, mutta onneksi pääsee viikonloppuisin sinne. Pongasin kuvistasi ihanan kahvipannun, mulla mökillä samanlainen. Sukkia tarvii aina ja mökille on minunkin rahdattava kassikaupalla kesken- eräisiä neule töitä. Patalappu on söpö!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sain kahvipannut tekopalkaksi, kun tein mökkinaapurille tuon Tassunjälkiä meressä-kännykkäpussukan. Minusta se nostalginen ja ihana, tulee mummola mieleen.

      Poista
  6. Ahkera olet ollut, pese isot sukat niin kuumalla vedellä että kutistuu, jo vain passaa vaikkei olisikaan "isokenkäinen". Olen myös tehnyt Macaronrasioita isoja ja pieniä, vetoketjun pituus määrää koon. Mukavaa kesälomanjatkoa sinulle!!!!

    VastaaPoista
  7. Ahkera olet ollut. Kivoja käsitöitä. Ja rasia on kaunis

    VastaaPoista

Kiitos kommentista!