tiistai 16. joulukuuta 2014

joulukalenteri 16. luukku


"Sinisen hetken" toivossa laitoin tuon numeron siniseksi. Ja tein vielä sinisen työnkin.

Joskus aiemmin, kun alkoi ranskantunnit, tein itselleni opintotarvikkeita varten ihanan vihreän säilyttimen. Kaavat ostin jostain nettikaupasta ja ne ehti tässä välissä olla jonkin aikaa hyvässä tallessa, mutta nyt otin ne sieltä pois. Kun sattuivat kohdalle. 


Alempi kangas on Marimekon puuvillapellavaa ja ylempi ihan tilkkupuuvillaa. Napin alkuperää en muista tai oikeastaan edes tiedä. Kotiutunut varmaankin joltain ystävältä saatuna. Hieman erikoinen se joka tapauksessa on. Väri vaan oli nyt sopiva. Ensin oli mielessä ihan muuta.


Vuori tässä etualalla on oikein kaunista vaaleaa kangasta. Kynille on oma paikkansa sini-valkoraidallisissa koloissa. Korkeus 25,5 ja leveys 21 cm. Sen edellisen tein isompana, mutta tämä toinen tekele on sitten kiltisti ohjeiden mukainen. Edes sitä kätevää roikotuslenksua en tehnyt. Ensin suunnittelin, että tästä tulee eläinlääketiedettä opiskelevalle hyvä luentotarvikkeiden säilytin, koska olin aikeissa laittaa koiranapin sulkimeksi. Se kuitenkin näytti aika hirveältä, väritys ei sopinut. Nyt tätä voi käyttää kuka tahansa ja mihin tahansa, vaikka Astrid Lindgrenin kirjan piilopaikkana. Näyttäisi aika pätevältä, kun esim. bussissa tempaisi kassistaan tämän pakkauksen kaikkine kynineen ja muine tarvikkeineen. Naapuripenkkiläinen luulisi, että siinäpäs tehokas ihminen, opiskelee bussimatkan ajan. Sitten kirjaksi paljastuisi Mio, poikani Mio. Ehkä pitäisi tehdäkin kangaskannet tuolle kirjalle, niin illusio ahkerasta opiskelijasta säilyisi. 

Jos katsot Tillkupajan mainosta myyjäisistä, joita itsekin mainostin tuossa muutama päivä aiemmin, niin voit huomata, että siellä onkin vain Tilkkupaja, Tilkunviilaaja sekä Ritvan korut. Minut on näemmä heivattu pihalle. Kaikenlaista sattuu ja tapahtuu. Mainos on kopio minun blogista, mutta ihan luvan kanssa.8 kommenttia:

 1. Näistä jutuistasi ei koskaan tiedä, mikä on totta ja mikä sepitettä- Ja sellainen on hauskaa. Lupea LIndgrenin kirjat på svenska, niin vaikutat ihan tosissasi opiskelevalta. Inte alls så lätt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ooh, hieno idea! Olisin ikään kuin ruotsin kertausharjoituksissa.

   Poista
 2. Hieno säilytin, vörit miu mau mukkaa! Onko sinulla siellä myyjäisissä ulkokoju, vai miten sinut heivattiin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarkoitatko torimuija-tyyliä? Toivottavasti ei! Voi olla vaikka kylmä ilmäkin, ehkä jopa sataa.

   Poista
 3. Hurraa!
  Posti toi tänään viime viikolla voittamani palkinnon, punaisen kissapussukan (on siinä tosin koirakin). Eilisessä kalenterissa ihailin juuri punaista, jossa oli sievä kissa, mutta ihana on tämäkin. SUURKIITOS, Marle.
  Ensimmäiseksi kokeilin mahtuuko ajokortti, hyvin meni tämä vanha vaaleanpunainen. Aikaisemmassa pussukassa piti vähän vennyttää, että sai vetoketjun kiinni. Heti huomenna otan mukaan kun lähden ystävän kanssa Lahteen soppailemaan.
  AnjaK

  VastaaPoista
 4. Ihanan värinen säilytin! Tuon kanssa ainakin minulla jäisi opiskelut toiseksi, kun tuota pitäisi ihailla koko ajan.

  VastaaPoista
 5. Hah hah, ei ole heivattu sua myyjäisistä! Kirjoittaja taisi kopioida tekstisi vähän liiankin sanatarkasti.

  VastaaPoista
 6. Siinä voisi kyllä opiskelut jäädä pienemmälle huomiolle, kun pussukka vain siinä olisi ihastelun kohteena:) Kerrassaan ihana!

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!