perjantai 19. joulukuuta 2014

joulukalenteri 19. luukku


Nyt kävi niin, ettei minulta löytynyt tavallisen talon numeroa 19, mutta tämä on sen noidan piparkakkutalon numero. Saa luvan kelvata. Se on tehty karkeista ja noita saattaa syödä numerot, ainakin maistella ysistä hieman.


Monenkirjavien kankaiden jälkeen on otettava pieni hengähdystauko ja kaiveltava yksiväriset kankaat esiin. Kyllä mieli rauhoittuu, kun niiden pintaa katselee. Näistä yksivärisistä voi siis saada sen joulurauhan, jos se sattuu olemaan kateissa. Vetskarin availua helpottava nauha on täynnä jouluomenoita. Tosin lapsuudessani jouluomenat olivat punaisia, mutta nykyään kaikki on toisin ja omenat vihreitä.


Jotta ajatukset ei ihan lamaannu tästä rauhallisuudesta, laitoin yhden poikkeavan ruudun pieneksi piristeeksi. Tikkaus on ilmavaa palleroa, jossa on eri kokoisia palloja eri läheisyyksillä. 


Vuori on kirjavaa "loppumatonta" kangasta, mutta tasku sentään harmoniakangasta.  Kamalaa ryppyisyyttä "Ruutu rouvan" iholla.  Niin nuori ja jo noin ryppyinen. Jos se saisi hieman voiteita sisälleen, niin kaikki olisi toisin. Tuo loppumaton kangas on siis semmoista kangasta, jota olen ostanut varmaan viisi metriä ja aina sitä vaan riittää. Joskus luulin, että nyt meni viimeinen pala, mutta jostain sitä putkahtaa lisää. Toisaalta hyvä, sillä kangas on ihan sievää. Vein tänään tämän "Ruutu rouvan" Tilkkupuodin myyjäisiin enkä ehtinyt ottamaan rouvasta mittoja. Sanotaanko näin, että rouva on ihan parhaassa moodissa kokonsa puolesta. 


Olimme tänään Tilkunviilaajan kanssa Tilkkupajalla Soilea auttamassa puodin pystytyksessä. Hauskaa hommaa keran glögin, pipareiden ja suklaan! Kiitos! Saatiin niistä huolimatta hienot myyntipöydät aikaisiksi. Siinähän se "Ruutu rouva" pötköttää muiden mukana.


Ritvan korut aseteltiin kauniisti esille. Soilen varastoista löytyi juuri sopivat kankaat korujen taustoiksi. Taustalla näkyy Ritvan tekemiä koppia vai korejako ne on. Ihania joka tapauksessa. Laitoin jo yhden itselleni sivuun.

Ja huomena ne sitten alkaa!!!
Meidän Myyjäiset

Töölön Tilkkupajassa perjantaintaista sunnuntaihin 
osoitteessa Vänrikki Stoolin katu 10, Helsinki.

avoinna
 pe 19.12.  klo 12 - 19
la   20.12  klo  10 - 16
su 21.12  klo  10 - 14

Tervetuloa, vaikka vaan katselemaan ja moikkaamaan. 
Itse olen paikalla lauantaina ja sunnuntaina.


Oikein hyvää viikonloppua!
Muistakaa levätä välillä, älkääkä koko aikaa niitä laatikoita, kakkuja, torttuja ja kinkkuja paistako. Siivotakaan ei vielä kannata, sillä mitä tahansa saattaa sattua. Vehnäjauhopussi voi pudota lattialle ja haljeta. Mitä korkeammalta, sen suurempi sotku. Ja kananmunat, niistä sitä siivottavaa vasta syntyykin. Etenkin, jos putoavat siihen jauhojen päälle. Toisaalta, siitähän alkaa pikkuhiljaa muotoutumaan vaikka joku taikina. Nakkaa vaan mausteita, leivinjauhoja, voita ja sokeria perään ja hieman luudalla sekoittelee. Minun mielestä taikina on joskus parempaa kuin paistettu tuote. Voihan sitä kutsua koko perheen yllätysherkulle. Tässä tapauksessahan lattia oli juuri pesty. Koko porukka vaan rinkiin lattialle istumaan ja lusikoimaan taikinaa suuhunsa. Ainakin lapset tykkää. Ja koirat. Jos anoppi on kylässä, hänet voi laittaa vaikka saunaa pesemään siksi aikaa. Monet anopit eivät välitä lattiakakusta. Jos minusta tulee anoppi, arvaan heti, mitä muut aikoo tehdä,  jos minulle tarjotaan saunan siivousta. En suostu, vaan otan isoimman lusikan, ehkäpä jopa kauhan!





12 kommenttia:

  1. Onpas tänään hieno luukku, karkkinumeroista anopeihin ja koko elämä siinä välissä. Mukavia myyjäispäiviä teille kaikille!

    VastaaPoista
  2. Makea yhdeksäntoista-numero ja makeelta näyttää myös ruuturouva. Toivottavasti saat upottaa lusikkasi ja kapustasi moneen maistuvaan herkkuun.Lattiakakun resepti vaikuttaa mielenkiintoiselta.

    VastaaPoista
  3. Hm, täytyy kokeilla tuota lattiakakkua - tyttären kuusi koiraa tosin saattaisivat ehtiä putsata lattian ennen kuin kauhat ja lusikat ehtisivät sekaan...Olen jo anoppi, muttei minulle kukaan ole saunan siivousta ehdotellut. Tytär ja vävy tietää, että turha vaiva...

    VastaaPoista
  4. Oih, lattiakakku on varmasti hyvää. Siihenhän voi laittaa vaikka mitä mausteita ja sattumapalojakin.
    Ihan on pakko tulla katsomaan, sunnuntaina jos sais itsensä liikkeelle ajoissa.

    VastaaPoista
  5. Heh, lattiakakku:)
    Meillä pojan koirat hoitaisivat kyllä syönnin ennen kuin kukaan kerkiäisi inahtaakaa sinne päin ja nuorimmat lapsenlapset varmasti leikkisivät sillä:)
    Kaunis selkeävärinen ruuturouva ja toivottelen mukavia myyjäisiä ja, että käy paljon asiakkaita! Hieno homma!

    VastaaPoista
  6. joulukalenteri on hupaisaa luettavaa, juttuja ja vàrejà riittàà. tàmàn pàivàn pussukasta iski silmààn tuo omppunauha, kansainvàlistà, kun sità on lòytynyt tààltà kaukaakin. jouluterveisin Raita

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Raita! Onpas mukavaa, että olet pitkästä aikaa eksynyt blogiini.

      Poista
  7. Tänään tuli leivottua ja sotkettuakin melkoisesti, vaan enpä huomannut että lattiakakkunahan se sotku olis mennytkin :D
    Olispa ihana tulla teidän myyjäisiin, on vaan tuo matka vähän turhan pitkä, toivotaan sinne paljon kävijöitä ja ostavia sellaisia varsinkin :)

    VastaaPoista
  8. Voi noita sun pussukoitas, ne on valtavan ihania!! Niin siististi tehtyjä. Ja en stressaa enää joulusta, mennään yö kerrallaan et päästään kinkkua leivinuunissa paistamaan :)

    VastaaPoista
  9. Kyllä taas niin hieno pussukka. Voi,vielä joskus minäkin opettelen tilkkujen ompelun! Jos sielläpäin asuisin,niin kipin kapin tulisin teidän myyjäisiin:)

    VastaaPoista
  10. Onnea myyjäisiin. Mieli tekisi mukaan, vaan on niin pitkä matka ja torttutaikinakin vielä kaapissa. Tuo lattiakaakku on mainio, meillä tulisi sekaan vielä kahvinpuruja. Kauhan jälkeen lasten lumilapio.... Iloa viikonloppuun!

    VastaaPoista

Kiitos kommentista!