tiistai 1. joulukuuta 2015

1. joulukuuta

Heips ystävät!
Tänään on se ensimmäinen päivä joulukuuta ja saa avata ekan luukun kalenterista. Jotenkin minusta tuntui kamalan typerältä pitää mitään blogi-joulukalenteria tänä vuonna. Joka päivä olisi jokin typerä käsityö ruudussa ja tuutin täydeltä höpö löpöä. 
Mutta asiaa tarkemmin miettiessäni huomasin, että toinen puoli minusta kuitenkin haluaa joitain rivejä rustailla ja ompelen joka tapauksessa yhtä ja toista. Nimenomaan 11.


Tämä näyttää ihan joulukalenterilta.  On ikään kuin 24 luukkua. Mutta ihan on huijausta. Minun joulukalenterissa ei tule olemaan 24 luukkua, ehkä 11  tai jonkin muun verran. Ja yritän tehdä ne vaivaiset luukut niin, että sisältö olisi fiksua, semmoista yläilmoissa leijuvaa kaunosanaa ja käsityö itse hehkuisi aitoa joulun tunnelmaa ja jopa sanomaa. Eihän ihmisillä olisi aikaakaan joka päivä kurkistella, että mitähän siellä nyt on nysvätty.  Eli joulukalenterin luukku avautuu silloin tällöin. Ihan miten sattuu ja ilman pienintäkään logiikkaa. Ja nämä 24 kuusta ovat mukinalusia. Erityisesti glögimukeille sopivia.


Koska pidän puista melkein ilman rajoituksia, rakensin näistä kuusista ison kuusen. Harmi, ettei kaikki 24 pikkuista päässeet isoksi kuuseksi.
Ensikertaan! Siihen asti mukavaa viikkoa!


21 kommenttia:

 1. Kivoja lasinalusia. Ja hauskaa puuhastelua joulun alla. Illalla piti ruveta väsäämään joulukortteja, koska postin lakko loppuu ja kortteja voi postittaa...

  VastaaPoista
 2. Ihanaa, kiva että pidät taas joulukalenteria. Kivoja on kuusesi mukialustoina, ei ainakaan erehdy vuodenajasta kun niitä nyt käytät.
  Missä neuloimme kerran-blogissa alkoi myös joulukalenteri, minulla tulossa jo kolmannet kalenterisukat.

  VastaaPoista
 3. Joulukalenteriasi on odotettu. Älä kuvittelekaan, että voisit vetää lonkkaa ja laittaa luukun silloin tällöin näkyville. Jos ei ole uusia käsitöitä, niin kierrätä vanhoja, mutta uusi "höpötyksin". Olet tehnyt lukijoistasi joulukalenteriaddikteja. En arvannutkaan, että tekisit noin paljon noita kuusia.

  VastaaPoista
 4. Joulukalenterit on aina niin mukavia. Hauskoja alustoja nu kuuset

  VastaaPoista
 5. On kivat. - Kyllä joulu tulee vähemmilläkin luukuilla. Jää aikaa toisiin tohinoihin. Päiväkierroksiini kuuluu arkena ja juhlana tämä blogi.

  VastaaPoista
 6. No niin, nyt vaan odotellaan mitä sieltä on taas tulossa:) Ja kuten Kvittaaja sanoi jos ei uutta löydy niin vanhaa vaan esille;)

  VastaaPoista
 7. Kivat mukinaluset. Nyt vain Blossa kuumaksi!

  VastaaPoista
 8. Kivat glögimukinaluset! Innolla odottelen seuraavaa kalenteriluukun aukeamista:)

  VastaaPoista
 9. Huiman söpöjä ja niitä on paljon! Ahkerasti on joulupajassa ommeltu :)

  VastaaPoista
 10. Höpise nyt vaan entiseen joulukalenterimalliin :-) sullon kuitenkin vaikka mitä julkaisemattomia käsitöitä ja tekeleitä ja teet koko ajan lisää, joten joulukalenteria jouvat pitää ihan hyvin meijän iloks ;)

  VastaaPoista
 11. Kivat kuuset! Minulle kelpaa tällainen harvakseltaankin avattava kalenteri :)

  VastaaPoista
 12. Ai miten ihanaa että sinulla valmistuukin yhtäjatoista! Paljon vieraita/ystäviä tulossa? Kuuset ovat somia. Huomaatko kuinka kalenteriasi on odotettu!

  VastaaPoista
 13. Ei mitään höpinöitä, että et jaksaisi pitää joulukalenteria :)
  Tätä on kuule odotettu ja hartaasti. Joulunodotuksen yksi
  kohokohdista.
  Ihania kuusia!!

  VastaaPoista
 14. Hyvää joulukalenteria vain, yleisön pyynnöstä! Sun höpöjutut on hauskempia kuin monen oikein huolella väsäämät ja sun kätten työt on ihania. Ei me niitä kaikkia muisteta!

  VastaaPoista
 15. Ihana, että taas julkaiset joulukalenteria, eihän se muuten tulisi lainkaan joulu meille muille. Kiitos!

  VastaaPoista
 16. Hei Marle! Ensinnakin sun kotitakki on tosi hieno! Mukit vois olla kylla eri varisiakin ja tietysti alla vois olla piparilautanenkin...jne. Mina kylla tykkaan joulukalentereista ja tulen kylla katsomaan joka kerta kun luukku aukeaa. Nauratti kovasti 'joku typera kasityo' ja tuutin taydelta hopo lopoa! Kiitos hauskasta hetkesta! Oletko katsonut Mian kalenteria? www.miashandmade.blogspot.com
  x Teje

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Teje! Käyn kurkkaamassa Mian kalenteria.

   Poista
 17. "...jokin typerä käsityö ruudussa ja tuutin täydeltä höpö löpöä..." Kyllä sai rouvan mietteet mut niille ääneen nauramaan. Höpöhöpö sun kanssas! Eilen tilkkuterapian pikkujouluissa meille esiteltiin juuri tuo samainen ihana kuusimalli. Minä otin ohjeen talteen, mutta toistaiseksi keskityin vielä toisenlaiseen kangaskuusikkoon. Ehkä näitä ensi jouluksi?

  VastaaPoista
 18. Hienot kuuset mukinalustoina! Kovasti odotan mitä kivaa olet keksinyt joulukuuksi, vaikka sitten 11 kertaa! :-)

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!