torstai 17. joulukuuta 2015

17. joulukuuta

Tallinnassa käydessä on useana kertana ollut tarkoitus hankkia virolaista kansallispukukangasta. Jotenkin se on aina unohtunut, mutta nyt muistin. Sitä kangasta, jota olisin halunnut ostaa liivihametta varten, ei ollut kuin mallinuken päällä ja eivät suostuneet sitä myymään. Edelleen jäin ilman liivihamekangasta, mutta ostin pussin, jossa oli pieniä paloja neljästä muusta kankaasta.


Yhdestä raitakankaasta tein jo pienen laukun. Korkeus 16 cm, leveys 21 cm ja pohja 5 cm. Tästä tuli aivan ihana villakangaslaukku! Muut kankaat näkyvät taustalla.


Kangaskaapistani löytyi tummansinistä kangasta juuri sen verran, että sain olkahihnan tehtyä. Tosin neljästä palasta, mutta eipä ne saumat juurikaan näy, kun jatkot tein kuten kuuluukin eli täysvino-jatkoilla. Eli ihan täyskenossa jatkoilla?


Vuori ei ole paras mahdollinen väreiltään, mutta ei vaan osunut silmiin parempaakaan. Laukussa on yksi tasku ja avainnauha. Taskukin piti tehdä eri kankaasta, kun vuorikangas loppui ja niin loppui taskukangaskin.


Löysin yhden pronssin värisen karbiinihakasen, mutta en sopivan väristä D-rengasta. Pyöreä saman värinen O-rengas on pyörinyt pöydällä pitkän aikaa. Olen sitä siirrellyt purkista toiseen. Nyt löytyi sillekin onnettomalle ja yksinäiselle hyvä tehtävä. Hän sai hakasesta itselleen puolison, onnea vaan teille molemmille. Uskon heidän pysyvän yhdessä todella pitkään <3 <3 Haka mahtuu juuri ja juuri renkaaseen.  Karnaluksista etsin noita pronssin värisä hakoja, mutta oli vain ihan kamalan suuria, eikä niille mitään vastakappaletta. 
Hyvää torstaita sinulle!

19 kommenttia:

 1. Ei yhtään hassumman näköisiä pussukoita. Tuo kangas on tosi nättiä, näkyy kudonnan jälki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikki 4 ostamaani kangaspalasta on aivan ihania!

   Poista
 2. Hieno pussukka ja tosi siistiä työtä.

  VastaaPoista
 3. Ihania pussukoita, nuo kankaat on upeita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, en tiedä pitäisikö minun säilöä kankaat vai tehdä niistä pikkulaukkuja!

   Poista
 4. Hieno tuli ja hyvat nuo metalli lisukkeet! Kaikki nama kankaat ovat kauniita! x Teje

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!Jotenkin pronssi värinä sopii tähän kankaaseen paremmin kuin hopea.

   Poista
 5. Karnassa kannataa kysyä myyjältä, usein ne varastosta löytävät puuttuvia osia ja tavaroita.
  Just kiva pussukka, virolaisilla on niin nättejä kansalliskankaisia tuotteita että niihin hukkuis jos kaiken kivan ostais. Ehkä täälläkin pikkuhiljaa alkaa tuo pyhä-koskematon-kangas vapautua muuhunkin kuin vain tuuletettaviin hamosiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä minä kysyin! Jopa kaksi myyjää teki etsintätöitä, toinen katseli varastosaldoja koneelta. Tein kerran pikkkuisen kukkaron suomalaisesta miehen liivin ylijäämäpaloista ja sain sähköpostiin siitä moitteita. Pyhää oli, ainakin ennen.

   Poista
 6. Jopa tuli kaunis laukku! Mukavasti väriä ja avainrenksu on ihan ykkönen laukussa kuin laukussa:)
  Hei, meillä satelee lunta!!!

  VastaaPoista
 7. Kylläpäs onkin ihania kankaita! Ja laukusta tuli ihan kadehdittavan hieno! Sinulla syntyy nämä laukut niin sutjakasti.

  VastaaPoista
 8. Hyviä ostoksia sitä on reissulla tehty ja lopputulos tosi mukava. Älä säilö kankaita, tee niistä jotain yhtä kivaa kuin tuo veska:)
  Kiitos mieleisestä palkintopaketista. Avasin sen ja nautin:) Laitan kuvaa blogiin kun ehdin, nyt on lähdettävä kaupoille.

  VastaaPoista
 9. Hyviä ostoksia sitä on reissulla tehty ja lopputulos tosi mukava. Älä säilö kankaita, tee niistä jotain yhtä kivaa kuin tuo veska:)
  Kiitos mieleisestä palkintopaketista. Avasin sen ja nautin:) Laitan kuvaa blogiin kun ehdin, nyt on lähdettävä kaupoille.

  VastaaPoista
 10. Luin joskus jostain projektista, jossa juuri suunniteltiin kansallispukukankaille uudempaa käyttöä ja kauniita asuja olikin. Kangasta oli jopa kengissä. Mahtoiko olla Wetterhoffin suunnittelua...?
  Laukut ovat täysin kilpailukykyisiä uusiutumiseen varsinkin kun ovat niin hyvin tehdyt.
  Ihanaa kaunista oli myös postilaatikon kautta terveisinä. Kiitos Marle! Täällä on lämmin joulunpunainen kahvimuki avainkotelo ja sille sievä alusta. Tekniikkaa ihmettelen. Hienot ovat. Thanks a lot!

  VastaaPoista
 11. Kivoja nuo kankaat! Eipä olisi tullut mieleen tehdä niistä laukkuja, todella hauska idea!

  VastaaPoista
 12. Suit sait taas valmista. Hyvä kun saat käytettyä jämäpalat noin hyvin loppuun ja silti tulee hyvää jälkeä. Mä kehuisin, vaikka ompelisit bikinit kankaista, en tiedä pyhistä kankaista, minusta ne on kaikki käytettäväksi tarkoitettu. Edustavat sitten tehdyssä tarkoituksessa, omalla tavallaan.

  VastaaPoista
 13. Tykkään!! Kansallispukukankaat ovat ihania klassikoita, niihin ei koskaan kyllästy.

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!