keskiviikko 2. joulukuuta 2015

2. joulukuuta

No jopas, kun tulee heti seuraavana päivänä asiaa, vaikka piti ihan iisisti ottaa! 
Tämä nyt sopii niin mainiosti noihin mukinalustoihin. 


Ennen vanhaan naisilla oli kotimekot ja aina kun tulivat kotiin, pukivat semmoisen kotimekon päälleen. Tai muistan kuulleeni, että niitä sanottiin kotitakeiksi ja niissä oli napitus edessä. Nykyään sellaista sanoittaisiin takkimekoksi. No olkoot mitä tahansa, tein itselleni vähän samalla fiiliksellä kotitunikan. Taskut oli kotitakeissakin tärkeitä, niihin sai avaimet, kun meni mattoja hakkaamaan ja nenäliinan, jolla niiskautti koko porraskäytävän kakaroiden vuotavat nokat. Minunkin kotitunikassa on taskut, mutta halusin tehdä niistä kivat.


Kangas on Marimekkoa, tietenkin. Molemmat taskut ovat mukin malliset korvineen, toinen vain pienempi. Eihän noista kahvia voi hörpätä, mutta pipareita mahtuu hyvin. Tämä voisi olla virallinen kahvinjuontivaate. Myös teetä ja glögiä sopii juoda tämä vaate päällä. Jos oikein kattaisi kauniisti ja laittaisi herttaisen servetin tuosta mukista kurkistamaan.


Hetken kävi mielessä, että teenkö taskut jostain toisesta marikankaasta, mutta onneksi se ajatus meni nopiasti pois. Ne olisi voineet olla ihan hauskatkin, mutta liian näkyväiset. Mennään matalalla profiililla. Taskut on vuoritettu valkoisella kankaalla, josta jätin hieman yläreunaa näkyviin. Niin kuin oikeissakin mukeissa on valkea reunus. Ja tahattomasti valkoista pilkottelee hieman muualtakin.

Kiitos ihanista kommenteista! Oli hauska huomata, että lukijoita riittää vielä. Joulukiireet tulee sitten myöhemmin, jos tulee ollenkaan. Kaikille ei vaan tule.

16 kommenttia:

 1. Kätevä mekko, varo vaan ettet tartu laatikon nuppiin noista mukin korvista joudut jäämään kyökkiin koko jouluksi.

  VastaaPoista
 2. Hauska tunika, kaunis värikin :)

  VastaaPoista
 3. Upeat taskut ! Kiva kun jaksat taas pitää kalenteria, päivittäin tai ei.

  VastaaPoista
 4. Ihana kotimekko, ja nuo taskut on tosi hauskat.
  Totta miun nuoruudessa oli joka naisella kotitakki, ja kun muoti meni ohi niistä tehtiin matonkuteita.

  VastaaPoista
 5. Kivaa un tuli ylläri joulukalenterin luukusta :)

  VastaaPoista
 6. Ihana kotimekko! Meillä mummilla oli kotitakki, muistan sen hyvin vaikkei mummia ole enää ollutkaan pitkiin aikoihin. Itselläni kotiasuna usein kulahtaneet collarit ja trikoopaita :)

  VastaaPoista
 7. Tämä hieno kotitunika päällä on mukava viettää päivän kahvi- tai teehetkeä puuhailujen lomassa. Hieno!

  VastaaPoista
 8. Hieno kotitakki ja hauskat mukitaskut siinä. Mietinkin, että jaksatko tänä vuonna ilahduttaa meitä kalenterilla ja täältähän se löytyi. Hyvää adventtiaikaa sinulle.

  VastaaPoista
 9. Hauska mekko! Ajattelin ensin, että nuo kupin korvat on tarkoitettu työkalujen roikottamiseen, eikö miesten työhaalareissa ole juuri tuollaisia lenksuja vasaroiden ym. ripustamiseen.

  VastaaPoista
 10. Voi, kahvinjuontitunika! Tuollaistakaan en ole osannut kaivata tätä ennen, mutta nyt sitten senkin edestä :)

  VastaaPoista
 11. Hieno kotitakki! Ja veikeät taskut :)

  VastaaPoista
 12. Hieno kotitakki! Ja veikeät taskut :)

  VastaaPoista
 13. Ihan ykkösjuttu tuo tunikasi!!!

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!