Viikonloppuna oli se lintujen kirjauspäivä ja lauantaina minä seistä törrötin pihalla käännellen päätä jokaisen taivaalla liikkuvan suuntaan. Olin ottanut mukaan myös uuden kalenterikirjan, johon saatoin kirjoittaa kaikki tunnistamani linnut.
Heti ensimmäisenä huomasin tuon kirjassa olevan pöllön! No en minä sitä sitten kirjannut ylös. Sain kirjailtua ylös varpusia, harakoita, variksia, sinitiaisia, tavistiaisia, mustarastaita, naakkoja ja yhden käpytikan. Jotenkin hieman turhautti, taisin nähdä enemmän lentokoneita kuin lintuja. Laulava lintukoira ehdotti, että lähde keskustaan, hän on haistanut, että siellä jos missä on hienoja lintuja. No, mikäpä siinä, vein koiran sisälle ja lähdin yksin kaupungille. Lähtö oli niin vauhdikas, että kiikarit jäi kotiin.
Olen hieman oppinut suunnistamaan vainuamalla. Voimakkaasti jalat veti kohti Espaa ja kappas vaan, siellähän niitä lintuja oli vaikka minkälaisia!
Nämä linnut kuuluvat oikeasti Pistot näyttelyyn ja ovat osa Tupu Mentun teosta Elämäni linnut. Jos et ole vielä käynyt katsomassa näyttelyä, niin aikaa on vielä 24.2.2018 asti. Tämän vuoden käsityötekniikka on kirjonta ja näyttelyn töissä sitä on esillä monenlaisessa muodossa peräti 30 taiteilijan töissä.
Tässä on osa Mirja Marschin työstä Sydänmetsä. Taitaa olla mustarastas.
Näyttely on osoitteessa Etelä Esplanadi 4, Craft Corner, Helsinki.
Näe, koe ja inspiroidu!
Omat pistot syntyi siitä, kun pistelin muutaman nuppineulan tämän uuden neulakirjan flanellisivuille.
Kirjan kansi on kaunista vanhaa käsityötä. Naapurin rouvalta saamastani vanhanaikaisesta päällyslakanasta oli käyttökelpoista enää pitsit ja niitä sitten silloin tällöin laittelen osaksi jotain työtä.
Upeita kirjontatöitä. Muistikirjasi myös.
VastaaPoistaKiitos Vekki!
PoistaKiitos, että jaoit näyttelyn antia meille muillekin. Neulakirjassasi olet hyödyntänyt taitavasti vanhaa pitsiä. Meidän pihassa ei näkynyt lintuja bongattavaksi. Harmi.
VastaaPoistaToivottavasti näyttely lähtee reissuun ja mahdollisimman moni pääsee siihen tutustumaan. Vanhat pitsit ovat kauniita ja täytyy vain keksiä niille uutta käyttöä.
PoistaHienoja näyttelylintuja! Me bongattiin vain yksi kuusitiainen ja yksi käpytikka.
VastaaPoistaHelpoin tapa oli bongata niitä tuolla näyttelyssä!
PoistaUpeita lintuja oletkin bongaillut ja kauniiseen kirjaan niitä kirjoitellut :) Täytyykin käydä myös noita lintuja ihailemassa seuraavalla Hesan reissulla.
VastaaPoistaKäy ihmeessä, olihan siellä muitakin töitä, mutta linnut sopivat juttuun parhaiten.
PoistaKauniita, on pistot kohdillaan ja värit. - Liikenneviraston sivuilla on bongausvideo kelikameran päällä istuvasta pöllöstä. En sitten tiedä oliko bongauspäivänä vai ei, aika hämärissä kuitenkin.
VastaaPoistaNoiden pistojen tekemiseen saattaa hurahtaa pahasti! Näin videon ja pöllö oli hyvin hauska kurkistellessaan kameraa.
PoistaKiitos näyttelyvinkistä. Täytyypä käväistä siellä.
VastaaPoistaTaidan käydä uudelleen!
PoistaKiitos Marja taas hauskasta tarinasta! Sulo asiantuntija olis saattanut havaita erikoisempiakin lintuja. x Teje
VastaaPoistaTänään Sulo huomasi sorsia, kun ne kyyhöttivät lumessa.
PoistaTulipa monenlaista lintuteemalla. Olen joskun ollut Tupun kurssilla, taitava ihminen! Tuo pitsikoristeinen kirja on suloinen!
VastaaPoistaNiinpä, vain tiputanssi puuttui! Tupun taidot ja luovuus on kyllä ihan omaa luokkaansa. Kiitos, pitsejä täyttyy jotenkin hyödyntää, että pääsevät tuolta laatikosta näkyville.
PoistaHienoja lintuja bongasit:) Leppoisaa viikonloppua!
VastaaPoistaOnpa kauniita kirjottuja lintuja, nuo olisi kiva nähdä. Taitavaa kirjontaa. Ihanat kannet molemmissa!
VastaaPoistaSinulla oli hieno lintubongaus-päivä! Kiitos kuvista! Pitsejä tosiaan pitää ottaa esille. Niin helposti unohtuvat laatikkoon.
VastaaPoistaMonenmoista urbaani-lintua sait bongattua stadissa, hienoja kaikki! On viehättävän näköinen neulakirja pitseineen ♥ ♥ ♥
VastaaPoista