sunnuntai 16. helmikuuta 2014

enemmän puhetta kuin tekoja


Ystävänpäivän jälkimainingeissa räsymattosukan pintaa sydämellisessä muodossa.


Nämä räsymatto-sukat ovat nimeltään Ranta-aitta. Outo juttu, mutta tällä hetkellä ei ole vielä uusia sukkia puikoilla. Seuraavista tulee punaiset, sen olen päättänyt. Tai olemassa olevat langat sen värin määrää, koska uusia lankoja en hevillä osta. Monessa blogissa ollaan mukana olympianeulomisessa, mutta minä olen mukana tuossa blogin oikeassa yläkulmassa olevassa Olympia-aiheisessa Mug Rug vaihdossa. Minä tein mukimatot Dianelle. Hän ei ole niitä vielä saanut, koska matka on hyvin pitkä. 

Syyringin Tilkkukillan kurssipäivää vietettiin viikko sitten lauantaina. Viemisenä piti olla 24 kappaletta vaaleita ja saman verran tummia/keskivärisiä kankaita leikattuna 9 x 9" kokoon. Olin leikannut ne kiltisti valmiiksi.


Tällaisella valikoimalla lähdin matkaan. Koko kurssista
parhaiten mieleen jäi tämä.


Armin tekemä syntisen hyvä juustokakku! 
Vaikka minulla oli todistettavasti kankaita mukana, tein hieman kokeilua Marimekon serveteistä.  Jos sinulla joskus olisi semmoinen ihan uskomaton tilanne, ettei olisi yhtään kangasta ja polttava tarve tehdä joku mielenkiintoinen blokkikokeilu, niin ota hyvä ihminen servetti tai pari ja niistä syntyy oikein hyvin  mallikappeleeksi sopivia blokkeija. Tuskin yhdelläkään teistä tämmöistä tilannetta pääsee syntymään, mutta kerroin tämän vinkin kuitenkin varmuuden välttämiseksi. Saattaahan olla, että olet vierailulla ja siellä haluaisit näyttää jollekin tumpelolle uusimmat kuviosi eikä tällä rouvalla olisi siihen hätään sopivia kankaita. Silloin tempaiset kahvipöydän servetit ja surautat niistä ikimuistoiset taideblokit. 


Ritva Ljunqvistin opeilla oli tarkoitus syntyä esimerkiksi tämmöistä pintaa. Tämä on yksi Ritvan  meille malliksi tuomista peitoista. 
Kangaspaloihin piirrettiin viivoja, ommeltiin tuonne suuntaan ja takaisin tännepäin. Sitten leikkurin terät pyörimään ja niin syntyi kahden kolmion muodostamia neliöitä. Hyvin pääsin alkuun, mutta pahasti jäi kesken. Kotiläksyiksi.Kaikille taisi ollat ompelukoneet ja Maijalla näyttää jotenkin tuo kone olevan kallellaan. Olisiko vetänyt jossain kurvissa hieman liian lujaa..


Kovasti olen kurssiblokkeja ommellut, mutta ihan valmista työtä ei vielä ole. En tykkää esitellä keskeneräisiä virityksiä, mutta nyt poikkeuksellisesti näytän vaiheessa olevaa kurssityötä. Ihan pienenä kuvana vaan.
Katsokaa ihan varovasti. Tässä vaiheessa ei vielä voi tietää mihin suuntaan se tästä etenee, vai eteneekö mihinkään. Kaikki palaset on ommeltu ja mietin tekisinkö niitä lisää. Pitäis edes ajatella sitä englanti-suomi-kangasvaihtotyötä. Ja kai Syyringin näyttelyynkin olisi kiva joku kiva piknik-peitto saada aikaiseksi.


Pienen ystävän pikkuiselle kännylle tein säilytyspussin.


Hyvää talvilomaa, jos sinulla sattuu sellainen olemaan. Ja lomattomille muuten vaan oikein hyvää viikkoa!13 kommenttia:

 1. Kurssiompelutyö näyttää hyvältä ja kännypussukka ihanan pirtsakka turkoosi! En ole myöskään aloittanut englanti-suomi työtä, huh!

  VastaaPoista
 2. Onpa suloinen kännypussi! En ole koskaan sellaista itse kokenut tarvitsevani, mutta just nyt aloin mieliä :)

  VastaaPoista
 3. Aika kovaa menoa tuntuu teillä olevan siellä ompeluseuroissa kun koneetkin keikahtelee:) Vai ollaanko sielllä puuhaamassa lisää tehoja vauhtiin:)
  Kurssiompelus on hauskan näköinen ja kännykkäpussi kiva (niinkuin sinulla aina).

  VastaaPoista
 4. Hyvältä näyttää sun kurssityö! Kuvio tulee esiin kun on enemmän blokkeja vierekkäin ja alekkain. Tosi hienoa!

  VastaaPoista
 5. Kiitos ystäväni hienosta kortista!
  Upea pinta tulossa noista kurssiblokeista, vieläkin naurattaa kun menin "halpaan" tuon servettiblokin kanssa.

  VastaaPoista
 6. Aika hiano tilkkupinta. Tarttis varmaan kokkeil...

  VastaaPoista
 7. Onpa upea tilkkupinta - onko noiden viivojen mitat/etäisyydet salaisuus? Tai löytyiskö tuo mahdollisesti netin syövereistä? Kiinnostaisi kovasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
  2. Yritin laittaa sinulle email, mutta osoite oli väärä : (

   Poista
  3. Saisitkohan tätä kautta sähköpostiosoitteeni, kun kommentoin Google-käyttäjänä?

   Poista
 8. Herkulliset sukat ja kaunis kakkupala ei kun toisinpäin, upeaa tilkkupintaa ja hauska kännykkäkotelo! Anteeksi tuo sekoilu, varmaan vahvan särkylääkkeen ansiota ;)

  VastaaPoista
 9. Kyllähän sinulla näkyy olevan tekojakin puheiden lisäksi.Hyvin sopii juustokakun väreihin tuo serveteistä ommeltu liina.

  VastaaPoista
 10. Hieno tilkkupinta, olisi mielestäni oiva valinta tilkkutyönäyttelyymme Laakson sairaalaan.

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!