lauantai 19. syyskuuta 2009

uutta ja vanhaa


Viikon alussa kävin äidin luona Hollolassa ja hän esitteli minulle joskus 2. tai 3. luokalla Herralan kansakoulussa neulomani tumput. Se oli sitä aikaa, kun en ensin ymmärtänyt neulomisesta yhtään mitään. Siirtelin silmukoita puikolta tooiselle käyttämättä lankaa laisinkaan. Eihän se työ siitä edennyt, vaikka nokkelasti tungin vapaan puikon silmukkapuikon kanssa yht aikaa silmukoiden sisään. Lopulta sain yksityisopetusta ja hhomma alkoi sujua. Otin nämä lapaset itselleni muistoksi käsitöiden alkuajoilta. Lapaset neulottiin yhtenä tasona ja lopuksi ommeltiin sauma sinne, toinen tänne ja lapasen muotoisethan niistä lopulta tuli. Väritys on ihan muodikas tänäkin päivänä, tiedä oliko se silloin muotia. Langat oli valittava siitä mitä opettaja eteen antoi.



Siihen aikaan saatiin valmiit käsityöt kotiin vasta lukukauden päätyttyä ja olin kovin iloinen näistä lapasista. Käytin niitä paljon, mikä näkyykin hienoisena huopumisena.



Uudempaa tuotosta ovat Sadonkorjuun Perunalaariin menevät sukat. Naisen sukat ovat kokoa 39 ja lapsen koko semmoinen vauvamainen, ehkä 80 senttiselle. Lankana Nallen Four Seasons, väri Talvi. Seuraavat ovat jo puikoilla. Niistä ei tulekaan sukat vaan tossut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!