keskiviikko 17. maaliskuuta 2010

TT ja EE


eli Tampere takana ja Espoo edessä. Minulla kävi hyvä tuuri, kun sairastuin flunssaan ja työviikonlopuksi tilalleni saatiin sijainen. Sunnuntaina koin ihmeparantumisen ja oitis hyppäsin Tampereen junaan. Olin jo lauantaina aavistanut tuon parantumisen, koska ostin junaliput jo silloin. Aikaa oli rajoitetusti, joten en ehtinyt katsastaa muita paikkoja, mutta Tampere talolla oli aivan tarpeeksi nähtävää. Oli hienoa nähdä luonnossa monia töitä, joista olen nähnyt vain kuvia joko lehdissä tai netissä. Paljon todella upeita töitä. Pidin kovasti myös niistä kiltatunnuksista. Jotkut olivat suorastaan nokkelia ja kuvasivat paikkakuntaa osuvasti. Tapasin muutamia tilkkutyökurssilaisia ja löysin sieltä yhden blogitutunkin, Maijan.  Jos olisin tarkkaillut nimilappuja, olisi ehkä muutama muukin bloggaaja tullut bongattua. Marlille kiitokset kahviseurasta. Taisin minä sieltä jotain ostaakin. Arvalla voitin sievän neulatyynyn. Joitain kankaita, ompelukoneen neuloja, nappeja ja vanhoja tilkkuyhdistyksen lehtiä matkalukemiseksi. Noista neulojen ostamisesta olen oikein ylpeä, niitä on pitänyt hankkia jo jonkin aikaa, mutta en ole muistanut. Kaikkineen Tampereesta jäi niin hyvä mieli, että lauleskelin (äänettömästi) koko kotimatkan.


Tänään tilkkukurssilla suurin osa porukasta ompeli vanhanaikaista kassia. Tällaisessa kassissa ennen vanhaan naiset pitivät neulomuksiaan. Kassi laitettiin käsivarrelle keikkumaan ja lankakerä juoksi kassista eikä pyörinyt lattialla. Käytännöllistä. Minäkin voisin lähteä kesällä ulkoiluttamaan Ukko-koiraa ja siinä kävellessä kassi käsivarrella voisin samalla neuloa vaikka mitä. Minun kassi on pellavaa ja koristeeksi laitoin villalangasta "lankakeriä". Ne on tyllin alla ja vapaalla konetikkauksella surruuteltu kiinni. Kaava oli niin, että sangan yläreunaan tuli sauma. Halusin tehdä avattavan version, sillä luulen, että käytän kassia enemmän tuossa nojatuolissa istuessa kuin kävellessä ja halusin saada sen käsinojaan kiinni. Siksipä hieman muokkasin kaavaa ja laitoin napin.
Viimeaikoina on osunut silmiin muutama hauska käsityöaiheinen juttu lehdistä. Perjantain Metrossa kerrottiin englantilaisvankien käsityöharrastuksesta. Koruompelusten lisäksi he tekevät tilkkutöitä. Niitä voi käydä katsomassa Fine Cell Workin sivuilta.Lauantain Hesarissa oli uutinen Jenkeistä. Sillä tuntuu olevan sangen tuottelias neuloja, joka öiseen aikaan ripustelee tuotoksiaan puihin ja katulamppuihin.En ryhdy kilpasille tuon tyypin kanssa, vaan tyydyn ripustelemaan pikkulintuja.


Ja unohtuihan se, joten lisätään:


Helsingin Työväenopiston käsityönopettajilla on hieno, uusi blogi nimeltään Opistosta käsin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!