sunnuntai 18. marraskuuta 2012

TRE!

Eli terveiset Tampereelta! Tampereen messut on niin ihanat, että joskus pitäisi olla aikaa niin paljon, että voisi viettää siellä koko viikonlopun perjantai mukaan lukien. Siellä oli niin paljon katseltavaa ja sitten paljon opittavaa. Mielenkiintoisin oppi tällä kerralla liittyi langan kehräämiseen. Tällä kehrääjärouvalla oli vain yksi lanka, kun yleensä on kaksi tai kolme ja siitä yhdestä langasta hän sai silleen kivasti vetelemällä kuitenkin tehtyä kolmesäikeistä lankaa. En tietenkään osaa selittää koko juttua järkeenkäypästi, mutta se vaan oli niin mielenkiintoista, että on tässä ihan pakko mainita. No kaiken katselun ja ihmettelyn lomassa kasseihini ajautui hieman kankaita. Yritin olla maltillinen ja harkitseva ja tavallaan onnistuinkin.
 
 
Kaikki kankaat ei olekaan tässä kuvassa, mutta ei siitä paljoa puutu. Kaikkein tärkein ostoslistalla oli ompelukoneen neulat. Niitä ostin muutamat pakkaukset ja hieman ompelulankaa sekä Tilkkutarhasta jo aiemmin tilaamaani tukihuopaa.
Tapasin Neuliksen maailma-blogin Marjon. Meillä on jo ihan perinteenä käydä kahvittelemassa näillä messuilla. Oli tosi kiva tavata, koska Marjon blogi on tauolla, eikä sitä kautta pysty seuraamaan mitää hänen elämässä tapahtuu. Muita tuttuja en messuilla tavannut, paitsi tietenkin kangaskauppiaita! Hauskin ja omaperäisin juttu, mihin törmäsin, oli Intoa Desingin kaula- ja rannekorut. Ne on tehty puretuista räsymatoista. Erittäin hyvän näköisiä, etenkin myyjän kaulassa keikkuneet musta-oranssit "helmet".
 
 Tiedän erittäin hyvin, että olen aika surkea neulomaan. Sukat sujuu, mutta uusien ohjeiden kanssa on jotenkin hankalaa. Ja tämän hyvin tietäen menin ihailemaan Titityyn lankoja. Ihastuin Raitarakkaus-nimiseen neuleeseen ja täysin ilman harkintaa ostin tarvittavat langat, ohjeet ja jopa pyöröpuikon. Puikon ostin, jotta voisin jo kotimatkalla laoittaa neuleen. En vaan muistanut, että olin omalla autolla yksin, enkä pysty ajamaan ja neulomaan yhtäaikaa  : (
Neuleen langat ovat aivan ihania Rowan fine tweed. Se ei paljon lohduta, jos ei ymmärrä mitä nuo ohjeet tarkoittavat. Neule tehdään ylhäältä alaspäin ensin tasona ja myöhemmin pyörönä ja siinä on raglanhihat. Semmoisia en ole ikinä tehnyt edes alhaalta ylöpäin. Alku meni hyvin, kunnes tuli valmistava kerros raglan lisäyksiin. No tein ohjeiden mukaan ne kaksi kerrosta, joista toinen on nurjaa. Mutta sitten tuli ohje lyhennetyistä kerroskista 8 kerroksen verran. En yhtään tiedä minne näitä lyhennettyjä kerroksia tehdään ja miksi. Kaiken huippu on rivin lopussa oleva k&k. Minulla ei ole mitään käsitystä mitä nuo k-kirjaimet tarkoittavat. Ehkä kudo ja kuole, keitä kahvit, kutista ja katoa, käänny ja katso. Täytyy kysyä joltain neulojagurulta kuinka tätä ohjetta tulkitaan. Vaikka mitään en ymmärrä, olen jo aika paljon neulonut. Ihan vaan senkin takia, että näen minkälaista pintaa mistäkin väristä syntyy. Ohjeessa on puseron takana ja edessä nappilista, mutta jätin takalistan pois. Mitään lyhennettyjä kerroksia en taida tehdä olenkaan, ainakin k & k jää tekemättä.
 
Mukavaa alkavaa viikoa!


12 kommenttia:

 1. Ihania kankaita ja lankoja olet bongannut - ja näköjään neulemallinkin tulkinnassa joutuu välillä käyttämään samanlaista luovuutta kuin tilkkutöissä :) Itse väsytin jalkani Tampereella lauantaina - onneksi elämää helpotti matkan myötä keventynyt lompakko, en kyllä ole varma olisiko Siippa samalla kannalla helpotuksen hakemisessa...

  VastaaPoista
 2. Aikas hyvin tuumittu - aloitan neuleen kotimatkalla ;).
  Lyhennettyjä kerroksia tarvitset varmaankin niskapuolen korotukseen ja ohjetta näkemättä en kyllä tiedä mitä tuo k&k tarkoittaa. Kankaat on kyllä hienot!

  VastaaPoista
 3. K&k tarkoittaa kiedo ja käännä, googlettamalla selviää tarkemmin, Sitä tarvitaan lyhennetyissä kerroksissa ettei käännöskohtaan jää reikää. Ihania lankoja ostit!
  Onnea uudelle alulle Bloggerissa!

  VastaaPoista
 4. Aaah, kade kade! Mutta ihanaa että pääsit messuille ja teit hyviä löytöjä! Langoista en osaa sanoa mitään kun en neulo, mutta kankaita löysit upean setin. Mitähän noista mahdat loihtia?!

  VastaaPoista
 5. Kiitos sinulle taas päiväkahviseurasta! Kiva tälläinen perinne kohdata messuilla!

  Kyllä niillä lyhennetyillä kerroksilla joku tärkeä merkitys on, antavat muotoa neuleelle... mutta k&k on kyllä utopiaa ja ehkä se kantsii selvittää :)
  Ihanan näköisiä on lankasi!
  Minäkään en ole mikään neulojaguru ja ostin koivuiset lyhyet sukkapuikot ja aloitin tänään sukanvartta :) kyllä oli lauantaina messuilla tungosta, että perjantai oli parempi päivä kävellä ja katsella ja kahvitella!

  VastaaPoista
 6. Kivan lankasaaliin sait aikaiseksi. K&K on minullekin outo lyhenne vaikka olen aikanaan neulonut paljon.

  VastaaPoista
 7. Onnea uudelle blogillesi.- Itse pysyn Vuodatuksessa.Nyt lähes kaikki minulle tarpeellinen toimii jo hienosti.

  VastaaPoista
 8. Kiva että oli onnistunut messuvierailu. Olet kyllä aikamoinen huumoripakkaus ja mielikuvitusta sinulla riittää. K & K tarkoittaakin varmaan just että Keitä Kahvit!!!!!!!!! ;)

  VastaaPoista
 9. Kauniita kankaita. Langankehrääjää en huomannut lainkaan, olisi ollut mukava katsella sitä livenä. Neulelyhenteestä en ole kuullutkaan...

  VastaaPoista
 10. Siellähän sitä mekin oltiin ja totta, oli aivan ihania juttuja tänä vuonna. Jo kirjoitinkin blogissani, että Mörkö oli suosikkini, ehdottomasti. Siinä oli kaikki: luonto, tarina, tekijä. Paljon kertyi kotiin tuomista ja ideoita pää täynnä.

  VastaaPoista
 11. Hepsi jo selittikin tuon k&k:n. Mie käytän nimitystä kiepauta ja käännä. Ei ole hankalaa, tässä linkki:

  http://www.youtube.com/watch?v=G4GxFvi4KD0

  VastaaPoista
 12. Ooh, kiitos kaikista kommenteista! Teidän avustuksella selvisi tuo k&k ja jopa videoitakin siitä. Sanonpa vaan, että jos ei täältä blogistaniasta löydy apuja ongelmiin, niin ei sitten mistään!

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!