perjantai 23. marraskuuta 2012

tonttulilua

 
Ihan ensin kiitokset kaikille edelliseen postaukseen kommentoineille. Nyt tiedän mitä se k&k tarkoittaa ja jopa miten se tehdään. Katsoin kaikki siihen liittyvät youtube-videot. Arvatkaapa vain, olenko tehnyt niitä? No en, koska sen verran tonttu olen, että uskon pärjääväni ilman niitä lyhennettyjä kerroksia. Eihän niitä kai ollut kuin 8 ja se on aika vähän tässä maailmassa. Jos se neule menee ihan pilalle, niin sitten puran ja teen uuden. Olen ennenkin tehnyt monenlaisia tyhmyyksiä neulontatöissä(kin), mutta juuri mitään en ole ottanut opiksi. Oikeastaan aika kivakin tehdä miten sattuu ja mitä muka ymmärtää ja katsoa sitten lopputulosta ja ihmetellä sitä. Eli Kudo & Kadu.
 
Viime viikolla meillä oli kiltailta ja siellä oli aiheena touhuta tonttu. Olin tehnyt tontun kotona ihan valmiiksi, saimme kaavat edellisellä kerralla. Tukkaa ei tämä kaveri saanut, eikä viiksiäkään, vaikka semmoisiin olisi tarvikkeet killassa ollut. En pidä tuosta ilmeestä, joten tonttu saattaa joutua kasvojenkorjausleikkaukseen.
Tonttu on hiipan kärjestä tossun pohjaan 44 cm pitkä. Koska se on syönyt meidän kaikki kauranjyvät, se pysyy mukavasti istumassa. Vatsa ei täyttynyt jyvistä kokonaan, vaan pää jatkuu vartalona ja minä täytin sen vanulla aika tomakaksi. Toimii selkärankana muuten hieman velttoiluun taipuvalle tyypille. Rohkeasti hän voi istuskella ihan pöydän reunallakin.
Jalkaterät eli tossut on myös jyvitetyt. Täytteenä voi käyttää myös riisiä tai ohranjyviä.
 
  

5 kommenttia:

 1. Nyt vasta huomasin että sun tontullahan on punainen nenu, aika kiva. Älä vaan sitä muuta jos aiot ilmettä muuttaa.
  Odotan mielenkiinnolla mitä siitä neuleesta tulee ilman niitä k&k-juttuja.

  VastaaPoista
 2. Kyllä, minunkin mielestä on hauskempaa imrovisoida eikä sokeasti vain seurata ohjetta, virheistähän ne parhaat niksit on syntynyt!!!!!!
  Sinun "Tonttu-tyyppi" on kymppi, älä muuta sitä, ei noin nuori voi vielä kasvojenkorjausleikkaukseen joutua, eihän?

  VastaaPoista
 3. Ihana! Ei mielestäni tarvitse kosmeettista kirurgiaa!

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!