torstai 16. toukokuuta 2013

valokuvan inspiroima

Sain Loontonreissulta muutamia valokuvia paikoista joissa maatuskat olivat käyneet. Erityisesti minua viehättivät kuvat Kaffe Fassetin töistä. 


Minulla oli pieni nippu Fassetin kankaita, joista en oikein ollut osannut tehdä mitään. Nyt panin ne palasiksi ja kokosin vauvan peiton. Koko 50 x 70 cm.


Täytyy tunnustaa, että jouduin käyttämään hieman muitakin kankaita saadakseni työn valmiiksi. 



Töölön tilkkupajan yski ihanimmista tikkauksista (tosin niitä ihania on aika kamalan paljon) on kiemuratikkaus, taisi olla joku kierrepulla tai korvapuusti. Yritin jäljitellä kuviota. Yleensä minun tikkaukset on liian tiheitä tai jotain ja nyt panostin kuvion kokoon.


Tässä taustakankaassa kuvio näkyy paremmin. Oli tosi kivaa pitkästä aikaa päästellä menemään vapaalla!

Minulla on tämä viikko talvilomaa ja tiistaina kävin siskon ja tyttären kanssa junamatkalla Lahdessa. Tapasimme äidin jälkiäitienpäivän puitteissa ja koska olin niin lähellä jotain sellaista, jota oli hehkutettu mm. Tilkkupajan ja Tilkunviilaajan blogeista, oli ihan pakko päästä itse tarkastamaan, ettei naiset vaan ole huijanneet. Muut porukastani eivät olleet kiinnostuneita lähtemään seuraksi, joten sain mennä ihan yksin. Kohde oli kangaskauppa Wexter. Valtavasti ihania tilkkukankaita. Äiti hieman epäili puuttuuko minulta muka jotain tilkkukangasta. Sanoin tarvitsevani jotain vaaleaa ja voit etsiä sitä vaaleaa näistä ostoksistani.


Täydensin myös metrivetskarivarastojani. Lukkoja otin ihan sattumanvaraisesti.


Olen muuten saanout sen oudon puseron valmiiksi. Kyselin ohjeen tekijältä sähköpostitse tarkennuksia ja selvennyksiä ohjeeseen, mutta en niitä ikinä saanut. Ja siksi päätin, etten ikinä osta ko. firman ainuttakaan ohjetta. Puseron värit ovat ihanat, lanka oli Rowan tweed. Kaulus on kamala ja napit ihan rumat. Uudet napit olenkin jo hankkinut, mutta tekis mieli katkaista kaulus ja tehdä sille jotain. Täytyy miettiä mitä teen, kun en ole lainkaan näppärä noissa neulonnoissa. Tai sitten annan sen olla tollanen röntsöke.


Jotenkin aika rajulta näyttää tuo minun kevyt päivämeikki ;D

Tänään kävin aamulla ostamassa mökille vietäväksi yrttien taimia. Ajatus oli ostaa kotiparvekkeelle kukkia, mutta en sitten saanut makua mihhinkään kukkaan. Siksi ostin vain ytrin taimia tännekin. Niihin sain hyvinkin makua.


Yhden yrtin nimi on stevia. Olin jossain ruoka- tai leivontaohjeessa törmännyt tuohon, mutta en tiennyt mitä sekin on. Nyt tiedän, kyseessä on kaloriton makeutusaine. On jotenkin valtavan makeeta olla stevian kasvattaja! 

Ja järkyttävän pitkän jutun loppukevennykseksi kännyllä napattu kuva sorsasta, joka istuskeli aamulla ihan muina miehinä parvekkeen kaiteella. Pitsi että näyttää olevan nais-sorsa. Yleensä olen tavannut niitä matalammilla paikoilla. 


Hyvää ja lämmintä loppuviikkoa!








16 kommenttia:

  1. Samanlaisia epäilyksiä kohtasin hiljattain anopilta, kun valitin etten löydä varastoistani tarvitsemaani vihreää kangasta... väärinymmärrettyjä taiteilijoita? Nuo kiemurat ovat kivannäköiset - mietiskelen juuri tikkausmallia Kuopuksen lasagneen...

    VastaaPoista
  2. Taas paljon kaunista. Mietin kovasti, miten tuon vauvanpeiton tilkut olet saanut kasaan. Ei ainakaan mitään päältäompelua näy "palkeille". Tosi taidokasta työtä on.
    Onko näitä missään myynnissä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! En ole alan yrittäjä ja minulla ei ole mitään kauppaa. Joskus on sähköpostiin tullut kiihkeitä ostohaluja ilmaisevia posteja ja silloin olen saattanut tuotteen myydä ellei se ole tehty vartavasten jollekin toiselle. Joskus olen ollut joissain pikkuisissa myyjäisissä kaikkine pussukoitteni kanssa.

      Poista
    2. Ja ihan unohdin sanoa, että ei ole päälleompelua. Katsoin mallia yhdestä Fassetin työn valokuvasta.

      Poista
    3. Kiitos tiedoista. Korkeampaa matematiikkaa tämän lajin käsityö näyttää olevan. En saa rakenneltua päässäni, miten nuo tilkut kehääntyvät. Ovatko kaikki suorakaiteita siinä keskustassa, paitsi neliöt? Saumat takana? Liimakangas? Isompi "talomallin" kangaspohja rei´itettynä tuntuu aika mutkalliselta. Upeita joka tapauksessa ovat kaikki työt. -Täytynee mennä kirjastoon.

      Poista
  3. Kaunis ja pirtsakka vauvanpeitto ja yleensä kun menee ostamaan jotain tiettyä, (ainakin minulla) kassiin jää muuta kun alunperin aiottua.

    VastaaPoista
  4. Mielenkiintoinen tuo mökkiblokki. - Kauniita kankaita sinäkin löysit Wexleriltä. Vaaleat taitavat olla hyllyssä edelleen :)

    VastaaPoista
  5. Hienoja kiemuroita!
    Miten metrivetskari suljetaan sieltä loppupäästä? Mulla on edelleen viime kesänä ommeltu teltan ovivetskari vaan silleen ommeltuna se pää ja pelkään ett joku päivä se pettää. On se kyll karhulankaa enkä vedä vetskaria sinne päähän asti ett lanka kuluis mutt miten se oikeesti pitäis tehdä?
    Heleätä helluntaita ja mukavaa mökkeilyä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ehkä ihan tajunnut tota sun kysymystä, mutta vastaan kuitenkin! Teltan vetskari on varmaan samanlainen kuin esim. housuissa. Teltan vetskarin yläpäähän jättäisin noin 3 cm ylimääräistä vetskaria ja kun vetskari on kiinni(myös ylimääräinen osa), ompelisin sen ylimääräisen osan, joka jää saumavaroihin piiloon, pysyvästi kiinni sopivan leveällä siksakilla. Toinen vaihtoehto tai edellistä varmistava vaihtoehto on ommella vetskarin alkuun pieni pala kangasta. Katso vaikka noiden mun sekakuorolaisten naamasta mallia. Alapäässä taitat muutaman sentin ylimääräiset pätkät nurjalle ja kyllä kestää.

      Poista
  6. Kivan peiton sait aikaiseksi ja kiemurat on hienot.
    Mua harmittaa vieläkin ettei ollut aikaa noiden vetoketjujen ostoon viime perjantain reissulla kässämarttojen kanssa. Hyvät kankaat olit löytänyt ja vaaleita ovat kun mustaan vertaa.
    Puserossa on kauniit värit ja harmittelen kanssasi kauluksen muotoa, saiskos siihen ryhtiä jos taitat sen kaksinkerroin ja hiukan ompelet villalangalla kasaan. (Muussa tapauksessa hiukan hankalampi homma jos lähdet sitä leikkaamaan ja purkamaan ja poimimaan silmukoita ja neulomaan ja, ja, ja....)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, jotain sille on tehtävä. Tosin, jos kaulani vaikka paksunee kesän aikana, niin sittenhän se on sopiva.

      Poista
  7. Kyllä on sitten hieno peitto! Upeasti tikattukin. Sano vaan jos kysellään puuttuuko joku kangas,että on huutava pula kankaista,niin minäkin aina sanon lankojen suhteen:D

    VastaaPoista
  8. Olipa kiva ja monipuolinen postaus! Uhkeat tikkaukset, ajatella että osaat ilman long-armia tehdä noin samanlaiset kierrepullakuviot. Upea päivämeikki! Iiihania kankaita, kiva että olit kanssamme samaa mieltä Wexleristä.

    VastaaPoista
  9. Super söpöt kankaat ja peitto. Hienosti tehty!

    VastaaPoista
  10. Kaunis peitto ja siihen sopivat tikkaukset! Ja niin iloisia ostoksia! Pikakorjauksena kaulukselle huivi kaulaan, ihania värivaihtoehtoja löytyy kauniista neuleestasi!

    VastaaPoista
  11. Heiii, nyt tuo ihana neulepaita on valmis!

    VastaaPoista

Kiitos kommentista!