sunnuntai 26. tammikuuta 2014

varmaan ootte jo odottanutkin tätä!

Tammikuu on jo lopuillaan, eikä tässä blogissa ole ollut ensimmäistäkään pussukkaa! Nyt korjataan tilanne heti. Ja kahdella mennään. Täälllä näin tällaiset boxit ohjeineen. Ja tuli kokeiltua ja hyväksi havaittua. Vetoketjun kiinnittäminen tähän malliin on maailman toiseksi helpointa! (Ekaksi helpointa on laittaa se vetskari vaikka ilmastointiteipillä tai ihan vaan nitoa.)


Tämä punainen boxi voisi olla innokkaan puutarhurin siemenpusseja varten. Minulla oli ja on vieläkin, tuollaisia kukkien siemenpussi-lappuja. Ihan hauskoja, mutta mihin tarkoitukseen? En ole niitä oikein osannut käyttää mihinkään vuosikausiin, mutta nyt tuli oikea hetki. Puuttuu enää se innostunut puutarhuri siemenluetteloineen! 


Tähän vaaleaan kasviaiheiseen boxiin voi matkalle lähtijä laittaa vaikka alusvaatteita tai sukkia.  Tai se puutarhuri voi ottaa sinne puutarhaan mukaan eväsveskaksi. Mutta jos se puutarhuri menee tapansa mukaan istumaan lasiseen kasvihuoneeseensa lueskelemaan siemenuutuksista teemukin kanssa, täyttää hän tämän boxin nenäliinoilla, koska hän on saanut jo viikko sitten kamalan flussan istuskellessaan aina siellä jäätävässä lasikopissaan.Nämä boxit ovat kooltaan noin 9 x 9 x 21,5 cm. Joten paljon mahtuu tavaraa.


Serkukset sivukuvassa.


Laitoin väliin ohuen tukihuovan ja tikkasin koneella ihan mallin mukaan.

Kiitokset kaikille runsaista kommentoinneista noiden räsymatto-sukkien tiimoilta. Sukkiin olen jäänyt kiinni niin, että tässä teille viimeisimmät ja seuraavat on jo puikoilla.

Nämä ovat Rantamökin matot-sukat.
Sukan taustalla Itämeri1 ja Itämeri2. Tosin nekin on minun näkemyksiä. Työt ovat niitä Työväenopiston jonkun vuoden takaiseen Itämeri-näyttelyyn tekemäni. Materiaalit ovat työviksen roskiksesta löytynyttä kangassilppua. Nämä työt ja mielikuva kivikkoisesta merenrannasta, jossa laineet pyörittelee rakkolevää ja ahvenenpartaa. Auringon valo muuttaa veden väriä sen liikkeiden myötä. Näistä syntyi väritys sukkiin.

Kerroin aiemmin, että sain Syyringin naisilta hyvä vinkkejä helpottamaan päättelyurakkaa.


Ei taida näyttää siletä, että olisin neuvoja noudattanut. Mutta oikeasti muutaman kerran muistin tämän vinkin.


Irja kertoi, että tätä langan liittämistä sanotaan venäläiseksi tavaksi. Uusi ja tuleva lanka kietaistaan toisten kanssa yhteen ja sitten vaan neulotaan ihan muina miehinä. Tässä systeemissä on vaikea ihan tarkasti määrätä, missä kohdin tuo langan värin vaihtuminen tulee olemaan, mutta räsymatto-sukissa sillä ei ole niin tarkkaa väliä. Kyllä minä näitäkin liitoksia tein, mutta en kovin montaa. Ja Lea taisi neuvoa, että voi myös neuloa hetken matkaa vuoroin vanhalla ja vuoroin uudella värillä. Silloin tulee tietenkin vuorosilmukoihin eri väriä, mutta ei haittaa. Ainakaan sukan pohjassa. Minulla ei ole mitään päättelyää vastaan. Irja neuvoi myös, että päättelyssä olisi hyvä käyttää terävää neulaa ja ohjata neula langan säikeiden läpi hieman yläviistoon ja sitten takaisinpäin. Ja minä käytin tylsää, ettei vaan langat hajoa ja päättelin jäljittelemällä silmukoita. Minusta se on kivaa ja ei kai sekään ihan laitonta ole.


Sukan varteen tulevan joustimen saa hienon näköiseksi ja raitojen värinvaihdokset teräviksi, kun uudella värillä aina ensimmäisen kerroksen neuloo pelkkää oikeaa. Tämä on oikein hyvä ja pätevä systeemi. Sitä käyttäen täytyy kuitenkin tehdä samalla värillä ainakin kaksi kerrosta ja se toinen kerros neulotaan ihan normijoustinta, 2 o, 2 n. 


Hyvää viikkoa kaikille!
20 kommenttia:

 1. Hienoja pussukoita, itse olen tehnyt vasta yhden tuolla mallilla, mutta niinikään ihastuin vetoketjun helppoon kiinnitykseen! Ja voi miten IHANAT sukat, minulla on turkoosi kausi päällä, ja tuo väritys on niiiiin ihana...

  VastaaPoista
 2. Onpas taas syntynyt kivoja töitä:)

  VastaaPoista
 3. Olisikohan tuo pussukka niin helppo, että minäkin selviäisin siitä? Kivat sukat taas kerran. Ja hienoa tarinointia!

  VastaaPoista
 4. Hyvin olet hyödyntänyt siemenpussikankaat pussukkaan, Kauniita molemmat. Nuo sukat jalassa onkin mukavaa odotella Itämeren sulamista, ja auringon kultaamia laineita. Tuota venäläistä konstia pitää kokeilla.

  VastaaPoista
 5. Kiitos hauskasta postatuksesta! Naureskelin ääneen kun luin sitä...eli hyvä aloitus tälle päivälle.
  Itselläni on tuota aivan samaa kukka-aiheista kangasta ollut kaapissa jo vuosia, ei vaan ole löytänyt paikkaansa, vaikka ostettaessa oli olevinaan niin tarpeellinen??? Ihanat pussukat ja sukat... peukutan!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. niinpä niin, voikun voisin sanoa, että minä taas jo ostaessani tiesin, että tuolla kankaalla en tee mitään, mutta ostanpa siltikin. Vaan ei, tietenkin kuvittelin tarvitsevani mokomiakin lappusia. Koskahan sitä viisastuisi.

   Poista
 6. Kivat pussukat. Pitääpä kokeilla, kunhan saan tuon mysteerin tikattua...
  Sukat ovat kauniit. Päättelemiseen menee varmaan aikaa.

  VastaaPoista
 7. Syötävän upeita sekä boxit, että sukat. Ihania värejä!!

  VastaaPoista
 8. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 9. Kiitos vinkeistä. Tuo päättely ei ole mun lempipuuhaa ja sukat oottaa pitkäänkin valmistumistaan sen osalta. Upeet pussukat ja söpöt sukat, Ihania värejä kerrassaan! Ps. Tytöt koettaa ottaa sinuun yhteyttä koirapussukka -asiassa.

  VastaaPoista
 10. Makeet pussukat, otin itselleni ohjeen talteen.
  No on sulla ollut taas päättelysulkeiset, mutta sukat on komiat.

  VastaaPoista
 11. Nidottu vetskari :D Hauskaa kun annat sukillekin nimiä!

  VastaaPoista
 12. Ihanat pussukat ja kivan erilaiset kangasvalinnat! Sukkien väritys on just omaani!

  VastaaPoista
 13. Todella kivat pussukat, pitää ottaa ohje talteen! Turkoosit sukat ihan mahtavat.

  VastaaPoista
 14. Kivat pussukat ja kiitti ohjeesta, täytyypä kokeilla! Kivat räsysukat taas ja kuivointi + väritys onnistunut täydellisesti!

  VastaaPoista
 15. Puutarhurille ihanat ja tarpeelliset boxit monenmoiseen käyttöön, sukat ovat taas niiiiiiiiin..........olen sanaton!!!!!!

  VastaaPoista
 16. Langan päättely työn edetessä on kätevä tehdä niin, että langanpään neuloo sillee vuorotellen uuden langan ylä- ja alapuolelta siinä mukana. Dropsilla on video asiasta, tosin siinä on langan vaihtamisen alku mutt se ns. vanha lanka päätellään sitt seuraavalla kerroksella samalla tavalla. Hitsi ku on vaikee selittää.
  http://www.garnstudio.com/lang/fi/video.php?id=139&sort=2&thumbnails=on

  VastaaPoista
 17. Ihani nuo pussukat vai boxit. Nätit on sukatkin.

  VastaaPoista
 18. Hyvää kannatti odottaa eli ihania pussukkakuvia. varsinkin tuo punanen on syötävän herkullisen värinen.

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!