lauantai 28. marraskuuta 2015

ihania palkintokankaita - prize fabrics from Northcott

First of all I have to thank Lorna McMahon from Sew Fresh Quilt-blog of lovely Dog Gone Cute Quilt Along event.  And great thanks to Northcott (sponsoring this QAL Dog Gone Cute) of the prize that I got! I love both kits of  adorable fabrics! The turquoise sea colours are my fafourite colours. Purple-lilac is a new colour for me but I love challenges! I have never had such a wonderful kits of any fabrics!

  
Jokin aika sitten tein pienen peiton inspiroivassa Sew Fresh Quilt-blogissa olleen Dog Gone Cute blokin innoittamana. Halutessaan tekijät saattovati linkittää valmiista peitosta kuvan tähän Quilt Along-tapahtumaan. Tarkoitukseni ei ollut osallistua varsinaiseen kisaan ollenkaan, mutta linkitin kuvan muiden ihanien koirapettojen ja -tyynyjen joukkoon. Yllätyksekseni pärjäsin äänestyksessä ihan kivasti. Eniten ääniä sai Nero´sPost and Patch -blogin Tejen, tai oikeastaan Neron ja Hannan tekemä, hyvällä tarinalla maustettu työ. Mutta minulle suuri yllätys oli, kun sain Sew Fresh Quilt-blogin kirjoittajalta Lornalta e-mailin, että olin voittanut palkinnon ja hän tarvitsisi yhteystietoni! Torstaina sain Northcott kankaiden Melanielta viestin, että palkintokankaani ovat jo matkalla! Ja eilen sitten postimies soitti yhdesti, mutta hyvin rivakasti ja toi minulle pikalähetyksen Kanadasta.40 kpl 2½" leveitä ihania veden värisiä kaitaleita. Aivan mahtavia värejä. Koskaan aiemmin minulla ei ole ollut mitään upeaa sarjaa mistään kankaista. Rakastan merta ja sen sävyjä, joten tämä oli ihan huippuihana pakkaus. Toinen pakkaus sisältää 10 Fat quarteria lilan sävyisiä kankaita. Noita värejä ei löydy kangasvarastoistani juuri lankaan, joten tämä on myös erittäin tervetullut pakkaus. Aikoinaan olen siedättänyt itseni jo keltaisen kelpokäyttäjäksi ja nyt on edessä uusi violettinen haaste!


Saa nähdä, koska raaskin käyttää näitä kankaitani. Täytyy ensin miettiä malli, johon niitä tuhlailisin.


Tuossa kun ehdin sanoa, että liila-violetti ei kuulu minun kangasvarastoihini, niin heti tässä "ei mihinkään tarkoitukseen-" tehty työ, jossa tuota vanhaan roosaan menevää lilahtavaa on. Reunuskankaan olen tosin saanut ja se on paksua canvasta ja kirjaimien kangas on kesäisen aurinkovärjäyksen tuotos. Pohjan enimmäkseen keltainen kangas on nimenomaan sitä miltä näyttää eli aurinkovärjäyssotkujen pyyhkimiseen käyttämäni entinen valkoinen kankaan pala.Tilkkukurssilla aiheena oli mola ja tästä tuli minun molaus.  Yllä olevan kuvan värit ovat oikeat, alla reunukset ihan liian violettiset.Lähikuvasta näkyy, että monta kangasta on päällekkäin ja joku aina kaiverrettu esiin kerrosten alta. Lisänä on vapaata konetikkausta, kuten linnun jalat ja uloimman kehyksen liskot, koukerot ja mitä kaikkea sieltä löytyykään.Tässä oranssi tipu yrittää kukkalaululla kiinnittää yläpuolen  linnun huomiota, mutta ei se ole näkevinäänkään laulajaa. Vieressä oleva tipu sentään kuuntelee niskat kyyryssä.  Taitaa särkeä korvia.


Olen minä siellä kurssilla ihan fiksuakin tehnyt. Opella oli ajatus, että tekisimme punaisista ja valkoisista kankaista pussukan, jossa voisi säilyttää semmoisia tärkeimpiä ensiaputavaroita, kuten laastaria, desifiontipyyhkeitä ja kirurgin veitsen. Jos olisi pidemmälle kehittynyt ensiapuihminen. En sitten saanut sellaista punaristipussukkaa aikaiseksi, ainakaan vielä, mutta onhan tässä kuitenkin oikeat värit. Jostainhan sitä on alotettava. Vielä joskus teen sen ensiaputavarapussukan.Hyvällä onnella tästä kuvasta voi nähdä tikattuja tähtiä ja silmukoita. Tavallisella onnella vain kahta erilaista tähtikangasta. 

Tänään oli kiva ja antoisa kahvilatapaaminen muutamien tilkkuilijoiden kanssa. Tiedättehän ne neulojien kahvilakokoontumiset, joissa puikot viuhuvat ja tarinat lentelevät. Meillä oli Kampin kahvilassa neulaa, ompelulankaa ja kangasta. Käsinompelua. Kahdella meistä ei ollut mitään käsityötä mukana, mutta yksi auttoi toista hexagonien kanssa ja kolmas leikkasi ensin napin irti takistaan ja ompeli sen sitten takaisin. Hän tosin sanoi, että nappi olisi kohta irronnut ja roikkui rumasti, mutta en minä semmoista huomannut. Koska en katsonut. Sain käsinompeluni valmiiksi ja se oli aikamoinen ihme. No mutta niitähän näin joulu alla tapahtuu. Join muuten kauden ensimmäisen jouluglögin tänään Tilkunviilaajan kanssa. Kampissa oli tarjoilua.

Kaikki varmaan odottaa sitä oikeaa joulua ihan tohkeissaan. Kyllä minäkin odottaisin innokkaana, jos olisi aavistus siitä, että saisin joulupukilta uuden ompelukoneen, Bahaman loman, koiranpennun tai jotain muuta mieluisaa. Mutta en saa, ehkä shampoota, tosin se on parempi kuin Sunlight. Minä odotankin tammikuuta. Silloin Töölön Tilkkupaja järjestää Suomen ensimmäinen tilkkuretriitin. Ainakin minun tietojen mukaan ensimmäisen. Tämä Hyvä sauma-viikonloppu vietetään Lohjan Kisakalliossa. Luulen, että tässä urheilun pyhätössä ei ole aiemmin ompelukoneita nähty! Koska on mahdoton löytää hyvää saumaa ommella ilman "kotihommien" häiriöitä, tartuin  mahdollisuuteen ja varasin paikkani  Tilkkupajalta. Eli jos sinulla ei ole isoja synttäreitä, kihlajaisia, työvuoroja tai muita rasitteita, joista et pääse helpolla eroon, lähde ompelemaan 16 - 17.1.20016 Kisakallioon. Kilpailuhenkisille tiedoksi, että siellä ei ommella kilpaa eikä ohjatusti, vaan ihan omia saumoja omien mieltymysten mukaan. Mutta voidaan me vähän kilpaillakin, jos siltä tuntuu. Vaikka juoksussa tai jossain muussa lajissa. Ja ainahan joku osaa ohjeita antaa, jos jollakin on tai on menossa sormi suuhun. Ompelun lisäksi siellä on varmasti mukavaa samanhenkisten seurassa. Nyt täytyy miettiä, että mitähän sitä sitten ompelisi. Kone täytyy viedä ennen Hyvää saumaa huoltoon, ettei se jämähdä heti kalkkiviivoille. Katso tuolta Tilkkupajan sivuilta ne fiksut, tarkat tiedot.

Huomenna 29.11. 2016 on kotimyynti-tapahtuma Siltamäen Nuorisoseuran talolla Kiertotähdenpolulla klo 14-16. 
Tervetuloa!

Ja oikein hyvää ensimmäistä Adventtia, sitten huomenna.

PS. Ja hiljaisuudella ei ole mitään tekemistä tuon Hyvä sauma ompeluretriitin kanssa!

20 kommenttia:

 1. Kyllä on kiva onni sinua potkaissut mutta ei suotta!!!:)
  Enkä pidä ihmeenä kursiilla ompelemaasi puna-valkopussukkaa vaikka se ei sitä olekaan mitä ope on ajatelut, eipä ole kaiketi ensimmäinen eikä ehkä viimeinenkään kerta kun toimit toisin mitä ohjeessa sanotaan;)
  Linnun kukkalaulu kuuluu tänne asti ihastuttavalta työltäsi.

  VastaaPoista
 2. Kiva pussukka ja tuo lintutyö on vallan ihana. Hienot kankaat olet voittanut.

  VastaaPoista
 3. Onneksi olkoon! Ihanaa että nyt ura urkeni maailmalle! Huippupalkinto ja ihan oikeaan paikkaan.
  Linnut ovat varsin hupaisia! Ja punaista olla pitää, ihan priima pussi!
  Retriitti... hmmm...Paraisten kilta piti viime kesänä, mutta sehän ei ollut auki koko Suomelle. Hyviä tuotoksia heilläkin tuli. Seurahan se kuitenkin tärkein!!

  VastaaPoista
 4. Ensinnä onnittelut voitostasi! Kauniita kankaita saapui palkinnoksi. Kiva varmasti tuollainen ompeluviikonloppu hyvässä seurassa. Kauni on myös tuo ensiapupussisi. Mukavaa ensimmäistä adventtia huomenna.

  VastaaPoista
 5. Onnittelut! Tuo koirapeittosi olikin kaunis. Upeat kankaat sait palkinnoksi.
  Supersuloisia nuo laulavat lintusi... työsi on niin iloinen.
  Punainen pussukka on myös oikean värinen näin joulun alla.
  Mukavaa adventtia!

  VastaaPoista
 6. Hirmuisesti onnea voitosta. Koirulipeitto oli tosi hauska ja ehdottomasti ansaitsi voittonsa!!

  VastaaPoista
 7. Onnittelut hyvin tehdystä työstä, jolla ansaitsit hienot kankaat.
  Mulla nousee hiukset pystyy kaikista neule- ja tilkkuretriiteistä. Eikö niitä voi kutsua jollain muulla nimellä kuin retriitti? Vaikka kokoontumisajot tms. Onko pakko väkisin muuttaa sanan tarkoitus ja vieläpä ihan väärään suuntaan.Arrggh.
  Edellisestä lausumastani huolimatta:
  Mukavaa adventtiaikaa ja joulun odotusta.

  VastaaPoista
 8. Onnea ! olethan aina ollut koirien ystävä ja pelastaja. Myös Demin yhtyy onnitteluihin iloisesti haukahdelle.

  VastaaPoista
 9. Onnea vielä, palkinto on mahtava! Muitakin kivoja ompeluksia on syntynyt! Oli mukava tavata :))

  VastaaPoista
 10. Onnittelut ihanasta voitosta!! Hieno molatyö ja ensiapupussukka! Mukavaa Adventtisunnuntaita:)

  VastaaPoista
 11. Onnea, peittosi on kaunis ja ansaitsi tulla palkituksi. Punainen pussukka on soma ja hyvin sopisi ensiapukäyttöön, jos siihen päätyisi. Myös mola-työ on kiva. Hyvää adventtiaikaa myös sinulle.

  VastaaPoista
 12. Oi kuinka upeasti sait taas käytettyä värjäyssotkurievun taideteokseksi! Oot kyllä melkoinen taiteilija, monella saralla :)

  VastaaPoista
 13. Onnittelut voitosta. Taasen on niiin ihania töitä ♥

  VastaaPoista
 14. Saitpa hienon palkinnon, onneksi olkoon. Hyvin on suomalaiset näköjään pärjänneet kisassa.

  VastaaPoista
 15. Onnittelut kivasta voitosta. Kankaita ei ole koskaan liikaa, oli ne sitten minkä värisiä tahansa. Jätän tällä kertaa hyvät saumat väliin ( toivottavasti ei tule huonoja saumoja) kun olen tammikuussa menossa Päivölään kurssille.

  VastaaPoista
 16. Olet ansainnut voittokankaasi, upea työ ja uusia kivoja kankaita uusiin töihin. Suuret onnittelut. Tuo ensiapupussukka pitäisi jokaisen tehdä, se olisi myös helppo ottaa mukaan.

  VastaaPoista
 17. Onnea voittoisalle! Ihan mahtavaa, että voitit! Ompelukoneiden kokoontumisajot olisikin parempi termi, vaikkei minua loukkaa retriitti-sanakaan. Englanniksihan ne ovat juuri retreats. Sait napinompelijan kuulostamaan pöhköltä mutta onneksi nimeä ei mainittu, kuka mahtoi olla. Ihana punavalkopussukka ja kaikki tässä postauksessa oli hersyvää. Postinkantajakin soitti yhdesti. 😄

  VastaaPoista
 18. Voi moskis kuinka herkulliset voittokankaat hänelle mäjähti. Ja ajatella että postisetä toi vaikka lakko ja kaikki ;o) vai tuliko se setä suoraan Kanadasta??? Upea molatyö tulee, "graffiti" mieleen siitä, en kyllä tiedä mitä toi mola tarkoittaa.
  Puna/valkoinen pussukka on hurmaava ja hyvin näkyy sinun tikkaukset, hyvä onni siis! Mahtavaa että pääset "retriittaamaan" (he he) saat omella hiki hatussa aamusta iltaan hyvässä seurassa!

  VastaaPoista
 19. Hienoa! Graffitia tässä hieman yritinkin saada esiin.

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!