torstai 29. syyskuuta 2016

Ainakin yhtä värikästä kuin ruska!



En muista oliko viime syksynä yhtä hieno ruska täällä etelässä kuin on nyt.Kotikadulla on paljon kirjavia vaahteroita ja ne todella kauniita nyt. Toivottavasti sade ja myrskytuuli ei vie puista kaikkia lehtiä, että saataisiin nauttia väreistä vielä pitkään. 


Pitkäaikainen projekti tuli päätökseen, kun kansio sai vihdoin kannet! Pitkäaikainen siksi, että olin tätä hommaa ajatellut jo varmaan kolme vuotta. Tekeminen ei vienyt niin kauaa, muutaman illan aikana ne syntyi ilman sen kummempia tuskia.


Jotenkin tänä syksynä erilaiset talot on ollut kovasti mielessä. Tämän pienen mökin nappasin pinosta, johon ahersin hiki päässä paper piecing-tekniikalla taloja ja mökkejä. On siinä pinossa muutama puukin tehtynä. Keskeneräinen projekti, yksi muiden joukossa. Ne ei lopu ikinä. Tikkasin hieman ympyrää suorien joukkoon.


Melkein tykkään tästä takapuolesta enemmän! 


Näin kun vertaa puoliskoja vierekkäin, molemmissa on oikein hyviä kohtia.


Suunnitelmissa oli, että olisin tehnyt tähän sisäpuolelle taskun. Mietin sitten, että mitä varten. En keksinyt mitään taskuun laitettavaa ja jätin tekemättä. Kansiossa on muovitaskuja ja niihin voi tunkea melkein mitä vaan, vaikka pipon, jos on liian kuuma. 


Nalle-blokki on tehty osin paper peicing-tenkiikalla (olen muuten ihan kyllästynyt tuohon sanaan ja alan sanoa sitä ihan vaan paperiompeluksi tai paperitekniikaksi). Ehkä se on hyvä nimi. Korvat ompelin tuollalailla kolmiulotteisiksi. Niihin voisi laittaa hieman vanua sisään, jos haluaisi pulleat korvat. En nyt halunnut. Jospa innostuisin ja tekisin useita nalleja ja niistä lapsen peiton.Blokki on 8 ja 1/2 tuuman neliö. Sitähän voi noita kehyksiä leventämällä suurentaa ketterästi.Onneksi vauvat on niin kamalan pieniä, selviää aika vähäisellä blokkimäärällä. Tosin ei tässä nyt ole vauvoja lähipiiriin tulossa, joten ehkä jätän tekemättä.


Viime lauantaina käytiin pienellä porukalla katsomassa ensin Syyringin näyttely Laakson sairaalassa ja sieltä Töölön Tilkkupajan kautta Skattalle Wanhan Sataman Kädentaito -messuille. Jo Töölön Tilkkupajasta ostin tuon pallerois-kuvioisen kankaan, joka kaikkien muiden alla. Samoin oikealla olevat kirjoituskangas ja sen vieressä oleva harmaa on Tilkkupajasta. Jouduttiin kävelemään koko matka, koska kaupungilla oli monta mielenosoitusta meneillään, eikä ratikat kulkeneet. Matka oli jotenkin niin pitkä, että jouduttiin poikkeamaan kahvilaan haukkaamaan hieman pikkuista suolapalaa. Tankkauksen jälkeen jaksettiin harppoa messupaikalle ja loput kankaat ovat sieltä. Minulla on nyt (taas) menossa harmaa kausi pienin väripiristein.  Ihan tärkein asia ei kuitenkaan ollut kankaiden osto, vaan etsin naapurin herran ohuen villaneuleen korjausta varten hieman ohuen ohutta villalankaa. Sopivaa en sieltä löytänyt, mutta äärettömän hyvää palvelua lahtelaisesta yrityksestä nimeltä Puffala


Nämä on vaan niin ihania, etten tee niistä koskaan mitään! Tai ainakin pitää olla ihan supermalli, johon saattaisin noita leikellä. Ainakin nyt tuntuu sellaiselta ja tilanne saattaa muuttua ja muuttuukin.



Sulo näyttää vähän poliisikoiralta, kun sillä on tuo sininen valopanta. Pannan saa myös vilkkumaan kahdella eri nopeudella ja silloin se olis ihan kuin hälytystehtävissä. Tässä ollaan ihan perus tarkkailua tekemässä. Kohteena villisti myrskytuulen lennättelemät lehdet.


Se puretaan vasta sunnuntaina 2.10!

Nyt on paras hetki nauttia syysmyrskystä ja vesisateesta,  kun niille ei kuitenkaan mitään voi!
Olisi aivan ihanaa istua ihan meren rannalla olevassa mökissä ja katsella, kun valtavat aallot möyryää ja iskeytyy rantakallioon! Ei nyt vaan ole sellaiseen mahdollisuutta, pahus!


34 kommenttia:

  1. Aivan ihania projekteja sulla!

    VastaaPoista
  2. Tulipa upeat kansionkannet. Itseltäni jäivät nuo messut käymättä, vaikka kovasti olisi mieli tehnyt, no säätyivätpä pennoset kukkarossa :) Ostin Viiville myös vilkkuvan valon remmiin ja koiravanhus ei pidä siitä yhtään. Täytyy laittaa kirkas ledvalo roikkumaan vaikka käsilaukun kylkeen. Syksyssä on tuulineen ja sateineenkin jotain niin ihanaa. Mukavaa viikonloppua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anni. Sulolla ei ollut mitään pantaa vastaan, mutta en pidä sitä vilkulla vaan tasaisella valolla. Nyt täytyy näkyä!!!

      Poista
  3. Koirien vilkkuvalot ovat hieno keksintö. Kansion kannet näyttivät peitolta ensimmäisessä kuvassa ja hämmästyin kun paljastui että onkin pienempi projekti. Yksi valokuva siis taas kerran valehteli enemmän kuin tuhat sanaa. Kansissa on hyvässä tallessa tämänsyksyinen väriloisto.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mustille koirille valot pitäisi olla pakolliset! Miksei muillekin. Minulla menee pieneenkin projektiin useampi vuosi! Nykyään en niinkään itse "valehtele", kuvat tekevät sen minun puolesta ; )

      Poista
  4. Hienon ruskan olet sommitellut kansion kansiin. Hellyttävän suloinen nalleblokki ja samoin Sulo uusissa vermeissään ja tehtävässään. Kivat kangasostokset.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Minustakin nalle on aika liikkis, semmoinen kiltti pallero. Sulo on pidättänyt jo monta lentävää lehteä.

      Poista
  5. Hauska kansio! Siihen on uponnut taas monta tilkkua. Nalle on oikein söpö, ihan kuin olisi suklaata pistellyt suuhunsa.
    Onpa Sulo hyvin valaistu, varmasti näkyy!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, tämä on suklaanalle, eikä mikään hunajanalle. Sulo on valaistu, mutta ei juurikaan valaistunut.

      Poista
  6. Kansio on saanut kivan "takin".Nalle-blokki on tosi ihku ja entäs Sulo,hän vasta ihku onkin valopantansa kera.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, iloitsen nyt noista kansista, kun vihdoinkin sain ne tehdyksi. Nalle on oikea söpöliini, melkein kuin Sulo ; )

      Poista
  7. Kivat kannet kansiossasi! Sulo on jotenkin niin virallisen näköinen, ehkä ajatteleekin olevansa viranomaistehtävissä. :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Maarit. Paljon on jo lehtiä pidetettynä, kova homma pienelle koiralle saada kaikki lehdet kiinni.

      Poista
  8. Ihania kankaita! Minäkään en tekisi noista kaikkein ihanimmista mitään. Ymmärrän täysin.

    VastaaPoista
  9. Kivaa värileikkiä noissa blokeissasi. Ihana päästä kurkkaamaan, millaisia kankaita muut tilkkuilijat säilövät aarrearkkuihinsa. Nalle kolmiulotteisine korvineen on hauska.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt täytyy imeä värejä marraskuun pimeyden varalle. Aina välillä vilkaisen nalle-blokkia ja se saa minut hymyilemään.

      Poista
  10. Mä muistan: ei ollu näin kaunista ruskaa viime vuonna. Ja nytkin tuli vasta näin myöhään eli pitkään saatiin nauttia kesän vihreydestä.
    Olis se näky kun Sulo valot vilkkuen menis pitkin metsiä, jo rosvot pelästyis.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa, että on joku, joka muistaa jotain! Ei sitä tiedä, mitä Sulosta kehkeytyy. Lokakuussa mennään toko-koulutukseen. Toiveena on, että oppis edes kävelemään.

      Poista
  11. Iloiset ja värikkäät kannet, hauskat! Kaikki kankaat ovat niin ihania ja kauniita, kyllä niitä pitää vähän säilöä:)
    Nalle on suloinen ja kiva, niistä tulisikin hieno vauvanpeitto. Sulo suloinen vekkuli oikein hyvä, että näkyy pimeässä.

    VastaaPoista
  12. Kivat kannet tekaisit. Niitä oli ennen paljon, sitten hävisivät kokonaan ja nyt taas tullut muotiin. Tuo nalleblokkikin on niin hauska. Sulosta nyt puhumattakaan.

    VastaaPoista
  13. Pallokangaspoikineen on päässyt kansionkansiksi. Oli varmasti kiva rakentaa. Joka kohdasta näyttää hienolta! Uudet kankaat on kyllä ihan parasta mitä voi saada. Paitsi tietty Sulo, mutta sitä ei nyt lasketa. Hienoa että Sulolla on Tehtävä. Nalle on löytänyt vielä jostain kukkia ja jäi kiinni verekseltään. Kiltiltä se näyttää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mietin aina tarkkaan, raaskinko käyttää pallokankaitani. No vähän sitten saatoin käyttää. Nalle on kiltti ja söpö, vähän niin kuin Sulo, mutta kiltimpi.

      Poista
  14. Kangashankintasi ovat onnistuneita. Säilöt nyt niitä jonkin aikaa ja sitten ompelet taas jotain ......yllättävää:) Nalle-blokki on kiinnostava ja siinä on kivasti valitut kankaat.
    Myrsky-mökki rannalla-haaveilu on minunkin toivomuslistalla:) Ihmisellä pitää olla haaveita niin olen lukenut:) Kerran olimme seuraamassa myrskyistä merenkäyntiä rantakalliolla - oli mahtavaa - vaikka oli kylmä kun ei sitä mökkiä ollut mihin menisi tuulta pakoon. Upea oli kokemus kuitenkin:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uutuuden on pesty ja silitetty ja laitettu nätisti pieneen laatikkoon. Niitä voi siitä ihailla. Kyllä me joskus semmoseen rantamökkiin päästään myrsy-yötä seuraamaan.

      Poista
  15. Hauskat kansionkannet. Minäkin pidän enemmän takakannesta, siinä on kekseliäitä juttuja. Riittää taas runsaasti tilkkutyömateriaalia uusista hankinnoista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Ticoliina! Taidan kääntää kannet niin, että takapuoli tulee eteen. Ei haittaa, että etupuolen talo on sitten väärin päin.

      Poista
  16. Lystikkäät kansionkannet! Sulo olisi, nimensä mukaisesti, varmaan aika lempeä poliisikoira. Me täällä pienen järven rannalla ei tiedetä meren möyrimisestä mitään, puut vain näyttävät menevän ihan luokille kovassa tuulessa. Harvoin näemme järvellä vaahtopäitäkään, järvenselkä kun on kohdallamme pieni. Kivoja ostoksia, ja kaikki välttämättömiä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ennenkaikkea välttämättömiä ovat nuo ostokset! Sulolla on mörkö-kausi, että ei ainakaan tällä hetkellä kovin hyvä poliisi olisi, juoksee karkuun liikennemerkkejä, kauppakasseja ja kaikkea siltä väliltä.

      Poista
  17. Komea ruska sinun talosi ympärillä, paljon komeampi kuin meillä Lapin mökillä, jossa ei oikeastaan ollut lainkaan ruskaa. Onneksi olemme saaneet ihailla kuvissa etelän väriloistoa ja revontulia. Meillä oli pääsääntöisesti iltaisin pilvistä. Sulo on komea täydessä valaistuksessaan, kyllä rosmot ottavat jalat alleen kun Sulo saapuu paikalle, vaikka vähän arkanakin. Harmoniset kangasostokset olet tehnyt.

    VastaaPoista
  18. Mä niin tykkään väreistä!Sulo on suloinen!

    VastaaPoista
  19. Hei! Hieno kansio ja ihania kankaita! Sulon panta on kylla super upea, en ole ennen nahnytkaan. x Teje

    VastaaPoista

Kiitos kommentista!