torstai 22. kesäkuuta 2017

Nasu ja se kaverit

Sain ystävältäni Kvilttaajalta paljon pieniä kangaspaloja ja lisääksi yhden ihanan Marimekon Nasu-kankaan. Tai Ihaa-kankaan. 


Aikaisemmin olen tehnyt siitä yhden pussukan, kukkaron ja aurinkolasikotelon.


Kankaasta riitti vielä pieneen olkalaukkuun


ja korttikukkaroon! Laukussa on etupuolella tasku ja olkahihna on kiinnitetty hakasilla purjerenkaisiin. Talvella kursseilla teimme kolmeosastoisen pussukan. Minulla oli tämä puolivalmiina mallina josta näki, miten vuoret ommellaan. Nyt ompelin sen valmiiksi.


Laukku on tosi ihana, koska tuo kangas on niin kivaa.


Minulla on mielenkiintoinen projektin yhden Ninnin kanssa ja sain häneltä pienen palasen tätä söpöä kangasta. Sain siitä juuri ja juuri pienen kukkaron, kun yhdistin kaksi palasta molemmilla puolilla yhteen.


Kukkaron toinen puoli on se metsä, minne tuo pupu on loikkimassa.


Sulo onkin parhaillaan mökillä ja siellä tämä kuva on otettu, mutta pari viikkoa sitten.Kun vielä on kukkia raekuuron ja ukonilman jälkeen voimissaan, täytyy niitä kuvata. 


Läksiäislahja ts. rehtorille. Kassissa on vuori ja siinä tasku. Ihan on hänen toivomusten mukainen. Luulisin.


Kauppakassi, josta hänelle tulee me opiston kolme naista mieleen.
Varmaan sinun on vaikea arvata, mitä mikäkin oikein kuvaa ja miksi. Melkein jo laitoin arvauskilpailun pystyyn, mutta taidan nyt kuitenkin jättää arvuuttelematta.


Huomenna on vielä työpäivä, osittain virkistyksen merkeissä, sitten alkaa loma.


Muuten, ihan pakko kertoa, kun tuli tuosta Sulon kielestä mieleen. Yhtenä iltana Sulo oli omalla paikallaan ja katseli minua, kun olin keittiössä. Menin hänen luokseen ja sanoin, että onpas sinulla kieli söpösti. Suusta pilkotti hieman punaista ja koskin siihen. Tuntui oudon kuivalta. Otin ihan sormieni väliin ja aloin vetää. Sulo oli ihan paikallaan ja minä vedin hitaasti minun punaisen sukan esiin. Se oli kuin joku taikatemppu! Sukka oli Sulon kitalaessa, ei siis nieltynä. Vaikka sekin varmaan häneltä onnistuisi.


Toivottavasti on lämmintä muuallakin kuin kokon vieressä. Siinä saattaa heiluvat helmat kärventyä, jos liian lähelle menee. No joo, kyllä ne toppahousutkin voi kärtsätä!

Erittäin hauskaa ja lämmintä Juhannusta!
  
12 kommenttia:

 1. Arvasin, että saat loihdituksi Nalle Puha -kankaasta vaikka mitä, mihin en itse pysty. Sehän on vähän liian jäykkää tilkkutöihin. Upeasti olet hyödyntänyt sen. Hyvää lomaa. Näin muuten eilen 2 harmaahaikaraa ja 4 vitivalkoista jalohaikaraa Elfvikissä Espoon puolella.

  VastaaPoista
 2. Pienistäkin kangaspaloista saa nättejä tuotteita. Voi tuota Suloa! Sukka suussa!!Hyvää juhannusta.

  VastaaPoista
 3. Ihania pussukoita! Vai sukka siellä olikin:-D
  Hyvää Juhannusta!

  VastaaPoista
 4. Sulo on kyllä komea koira:) Aika hauskakin kuulostaa olevan;)
  Haastavasta Nasu-kankaasta olet onnistunut tekemään mukavia pussukoita, olkalaukku näyttää tosi mukavalta.

  VastaaPoista
 5. Hyvää Juhannustakin piti vielä toivottaa mutta olin nopea ja laitoin kommentin liian aikaisin:)

  VastaaPoista
 6. Kivoja tuotoksia kivoista kankaista! Älä vaan arvuuttele kassin kuvioita, on kyllä ihan liian vaikeata, taitaa olla ihan sisäpiirin juttu. Hyvää juhannusta Sulolle ja kaikille muillekin!

  VastaaPoista
 7. ihania pussukoita olet tehnyt kivoista kankaista. Sulo se on aika velikulta. Mukavaa juhannusta !

  VastaaPoista
 8. Niin kivoja pusseja ja kasseja siellä on ommeltu. Voi Suloa, onneksi ei hotkaissut sukkaa. Olisi tullut melkoiset vatsanväänteet.Nyt mukavaa juhannusta sinne teille!

  VastaaPoista
 9. Suloiset nasupussukat! Voi tätä Suomen kesää! Juuri päätimme jättää mökkijuhannuksen väliin ja pysyä kodin lämmössä! Mukavaa juhannusta ilmoista huolimatta!

  VastaaPoista
 10. Sulolla on hyvä huumorintaju. Tiesi, että heti ryöstät sukan, jos paljastaa suustaan. Muistan meidän noutajat aikoinaan jemmas herkkua suun täyteen, äkkiä piiloon ja siellä syötiin "salaa". Ihanaa juhannusta teille.

  VastaaPoista
 11. Kaikkea mukavaa on taas valmistunut! Kolmen vetskarin pussukka on mainio. Lisää ruokaa Sulolle, niin ei tarvitse syödä sukkia :))

  VastaaPoista
 12. Kylläpäs ovatkin söpöjä kankaita! Kauniista kankaasta tehty pussukka piristää päivän ku päivän! Ja se lämpimin ajatuksin tehty kauppakassi ilahdutti varmasti saajaa!
  Sun täytyykin vahtia Suloa suurinpiirtein niinku kokoajan :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!