sunnuntai 4. maaliskuuta 2018

eläimellistä menoa



Sain taas onnekseni tehdä yhdelle pikkuiselle peiton. 


Kaksi ensimmäistä olivat tyttöjä ja nyt tuli toinen poikavauva. Vauvan vanhemmat on hieman metsässä viihtyviä, semmoisia retkeilijöitä, joten nämä metsän eläimet peitossa sopi varmaan hyvin. Eläimet ovat Elizabeth Hartmanin kirjasta Delightful Desert. Kasvi on samaisesta kirjasta, mutta kukkaset jostain muusta. Peiton koko on 68 x 96 cm eli 27" x 38".
Välissä on bambu vanu ja tikkaus oikeaa revittelyä! Ihan vaan suoraa viivaa yritin ja hyvin onnistui , kun käytin apuvälineenä koneeseen kiinnitettävää ohjainta. Pidän yksinkertaisista asioista, kuten tuollaisesta ruututikkauksesta.


Jos lasta alkaa metsän eläimet pelottaa, voi aina näyttää hänelle näittä söpöjä ja rauhallisia lampaita. Unettavaa katseltavaa, taatusti.




Moi, olen Ricky Raaitahäntä!


Hieman arkana Tupsuhäntänä piileskelen tuon pystyyn kuihtuneelta näyttävän kasvin takana.


Ha-haa, minä en kuulu tähän joukkoon, vaan karkasin Elizabethin kirjasta Fancy Forest ihan tuon Tupsuhänennän takia. Minulla ei ole muuta nimeä kuin Kettu.


Tsauu! Kirjassa nimeni on Freya Fawn, mutta minua voi kutsua Bambiksi. Sääret, joita en teille näytä, ovat pitkät ja hontelot, mutta pysyn hyvin pystyssä, myös liukkailla keleillä. Tykkään kovasti seisoskella jonkun sievän pusikon lähellä ja luon sieltä viehkoja silmäyksiä ohikulkeville lajitovereille.


Moi, minä olen Pamela Puuma. Olen hieman erilainen puuma, koska viihdyn Suomen metsissä. Minua taidettiin ensin luulla ilvekseksi. En ole semmoinen puuma, miksi joitan tietynlaisia naisia kutsutaan. Päin vastoin, olen ihan oikea lajini edustaja ja voin vaikka nälkäisenä napata tuon Bambin, Tupsuhännästä puhumattakaan.

Nyt kun innostuin esittelemään koko jengin, voitkin äänestää kenet sinä haluaisit pääsi alle! Pieni kisa silloin tällöin on paikallaan. Sitten kun aika on eli vaikkapa Marian ilmestymispäivänä eli 18.3. illalla, joskus yhdeksän aikaan, arvon kaikkien suosikkiaan äänestäneiden kesken tyynyn, johon tulee suosikkisi kuva. Onko ok? 
Tarkasti sanottuna tee tämä 18.3.2018 klo 21.00 mennessä:

o valitse suosikkieläin
o kirjoita valintasi kommenttikenttään
o toivota itsellesi onnea ja julkaise kommentti

Viikonloppuna olin Vaasassa ripustamassa tyttären Evakontarina -valokuvanäyttelyä Vaasan kirjastoon. Näyttely on esillä 28.3.2018 asti toisen kerroksen Näyttelykäytävä Teemassa kirjaston ollessa auki. Ihana paikka tämä kirjasto! 
Minkähänlaista olisi olla kirja? Joku ottaisi käteen, lukisi takakannen, silmäilisi sisältöä ja tekisi valinnan. Olenko kiinnostava vai en. Aina yhtä jännää! Täytyykin miettiä tätäkin asiaa oikein ajan kanssa.


Koska kirjonta on vuoden käsityötekniikka, laitan tähän kuvan ommellen tehdystä luovutetun alueen kartasta. Kirjastossa on alakerran vitriineissä Karjalaseuran näyttely vanhoista esineistä ja myös tämä kartta on esillä.



Mukavaa alkavaa viikkoa!







26 kommenttia:

  1. Nämä eläinhahmot ovat niin suloisia, enkä osaisi valita mikä olisi minun suosikki näistä. Aivan ihana lahja pikkuiselle. Sulo näyttää nauttivan talvesta:)

    VastaaPoista
  2. Hei Marle ja Sulo! Eläin peitto on vauvalle ihana ja tässä onkin monta kivaa kaveria. Ehdoton suosikkini on Bambi räpsy ripsineen. Hänen seurassaan näkisin varmasti kauniita unia. Kiitos kovasti kilpailusta. Suukko Sulolle!

    VastaaPoista
  3. Ihana! Bambi on kyllä ihan paras viehkoine katseineen

    VastaaPoista
  4. Tottakai Bambi! Olen saanut 5-vuotislahjaksi posliinibambin, jonka sääret menivät moneen kertaan poikki, ja aina äiti liimasi sirpaleet kasaan. Matkan varrella se on tehnyt katoamistempun, mikä harmittaa kovasti. Olen ihmetellyt tuota Maria ilmestymispäivän nimen logiikkaa. Eihän Maria silloin ilmestynyt, vaan enkeli ilmestyi hänelle?

    VastaaPoista
  5. Onpa upea peitto!
    Vaikea valinta, mutta ehkä kuitenkin bambi olisi ihanin. Voi kunpa arpaonni osuisi kohdalle, tyyny sopisi hienosti pienen eläinrakkaan poikani huoneeseen.
    -Outi

    VastaaPoista
  6. Ihan mahtava peitto! Taitaisin valita bambin - se on jotenkin niin söpö.Tai ketun tai pupun .... hmmm... tosi vaikea valita. Jonkun lapseni sängyn päälle sen laittaisin esille, koristeeksi. Onnea arvontaan!
    t. Pikku Akka Pikku Akan Tilkkuvakasta. :)

    VastaaPoista
  7. Ihanan peiton olet pienelle tehnyt. Täytyy ilman muuta käydä ihastelemassa tyttäresi näyttelyä kirjastossa.
    Ja Sulo on lumipesussa ja kivalta näyttää :o)
    Peiton eläinhahmoista minä tykkään eniten Tupsuhännästä ja pidän peukkuja että se pomppii tänne Vaasaan ♥
    Mukavaa viikkoa sinullekin

    VastaaPoista
  8. Ihana peitto. Tuollainen pitää lapsen peiton olla. Koska kärsin tavarapaljoudesta, en osallistu arvontaan. Pupu olisi ollut suosikkini.

    VastaaPoista
  9. Voi onnekasta pikkumiestä kun tuolla peitolla saa kölliä <3. Tupsuhäntä on mun lempparini :)

    VastaaPoista
  10. Pamela puuma on pirteän näköinen. Sulolla näyttää olevan mukavaa kieriskellä lumessa. Raita

    VastaaPoista
  11. Kiva peitto. Tupsuhäntä on kivoin.

    VastaaPoista
  12. Peitto on aivan ihana ja tarina mainio! Tupsuhäntä on oma suosikkini.Pupu unikaverina tuo levolliset unet niin Nonnalle kuin pienelle Eemil pojalle :)

    VastaaPoista
  13. Jokainen eläinhahmo herätti jotain ajatuksia;) mutta ehkä Tupsuhäntä olisi kuitenkin valintani:)
    Sulo näyttää nauttivan ihanasta talvipäivästä:)
    Niin ja kiva kun laitoit kirjontakuvan meille nähtäväksi, se on aika hieno:)

    VastaaPoista
  14. Aivan ihana vauvanpeitto. Suo on kyllä vielä ihanampi♥

    VastaaPoista
  15. Suloisia otuksia kaikki, mutta tuo piileksivä pupu taitaa vetää pisimmän korren.

    VastaaPoista
  16. Voi miten suloinen peitto ja niin on suloinen lumessa kelliäkin:) Aurinkoista alkanutta viikkoa ja Mukavaa maaliskuuta♥

    VastaaPoista
  17. Puuma on hieno eläin ja nätti tuossa peitossakin, se siis on mieluisin.
    Kaunis on peitto kokonaisuudessaan.
    Mahtava tuo ommeltu kartta! Hienoa, että se on säilynyt ja nyt kaikenkansan nähtävissä.
    Sulo se nauttii, niin sitä pitää ja karvakin puhdistuu.

    VastaaPoista
  18. Paljon kaunista ja taidokasta taas tarjosit. Kiitos! Löytyi sieltä "äidin" Antreakin. - Tuo puuma sopisi tälle iälle ja makarin väreihin.

    VastaaPoista
  19. Hieno peitto. Koska en ikinä voita mitään arpajaisista niin toivotan itselleni onnea tällä kertaa. Tuo sininen pupu on kiva. Mutta on tuo luovutetun Karjalan kartta aivan mahtavan upea. onneksi säilynyt.

    VastaaPoista
  20. Hienoja elukoita! Kelpaa pikkuisen sen alla tai päällä köllötellä. Minua viehätti tuo sininen tupsuhäntä eniten, niin onnea minulle, että semmoisen voittaisin itselleni. T Salme

    VastaaPoista
  21. Ihana Bambi, voi kun olisi miulla onnea.

    VastaaPoista
  22. Niin soma peitto! Kaikki nämä eläimet ovat hauskoja, mutta puuman pyöreä naama vetoaa minuun :)
    Voi vain miettiä mitä sisältyy kirjonnan jokaiseen pistoon.
    Sulo näyttää nauttivan lumesta - samanlaista pyörimistä on näkynyt meillä naapurissakin :)

    VastaaPoista
  23. Upea peitto ja jos onnetar suosisi minua, pääni painaisin mieluiten Bambityynyn päälle. Pitääkin vinkata tuosta näyttelystä äidilleni, joka on evakkona joutunut aikoinaan jättämään kotinsa Sortavalassa. Mukavaa viikon alkua sinne!

    VastaaPoista
  24. Ihana peitto, ja suloisia kaikki eläinhahmot!
    Voi, harmi enpä nyt kerinnyt käydä tuota näyttelyä katsomassa:(

    VastaaPoista

Kiitos kommentista!