perjantai 3. huhtikuuta 2020

Joulusta kevääseen

Tajusin yllättäen  miksi minun pullat ja sämpylät on välillä mitä sattuu. Ei ole syntynyt sellaista tasalaatuisen pullan taitoa.
No, minulla on ollut vain yksi leivinliina. Eihän sillä kukaan tosileipuri pärjää. Se on ostettu Martoilta ja sen kanssa onnistuu kyllä Marttojen resepteillä tehdyt leivonnat. Useimmiten.


Jemmasta löytyi pätkä taikinabatiikki kokeilua. Oikein keväistä kukkaiskuviointia toisella puolella. 
Vaikutti olevan sopivan kokoinen, joten reunat vaan käänsin ja tikkailin.


Puolet on vihreää ja sopii erityisen hyvin pistaasipullien päälle. Kun liina on tehty taikinabatiikilla, se ei ainakaan voi tehdä taikinalle mitään huonoa. Ne tavallaan tuntevat toisensa ja ovat kuin sukulaisia. Ehkäpä kokeilen viikonloppuna leivontaa. Kaupassa ei tosin ollut kuivahiivaa, mutta minullapas olikin kaapissa!Sain kovan innostuksen Tilkunviilaajan tekemästä peitosta ja hänen Värit - uhka vai mahdollisuus luennosta . Koska innostus pysyi tarpeeksi kauan, syntyi tilkkupinta. Nyt täytyisi pitää hypetystä yllä, että pinnasta syntyisi peitto. Heti kun sain peiton pinnan valmiiksi, tartuin palaset-laatikkoon. Otin sieltä silmät kiinni yhden palan ja se oli tuollainen violetti. Sitten keräsin kaikki saman sävyiset kankaan palat ja kyhäsin niistä pinnan pussukkaa varten. 


Ja siinä se nyt on, pieni pussukka ties mitä tarvikkeita varten.


Viime yönä oli satanut lunta ja olin eilen illalla saanut adventtikalenteri sukkien langanpäät pääteltyä. Joten olen ihan ajassa kiinni. Ja kuvasta huomaankin, että meillä ollaan vielä hieman jouluisissa meiningeissä, joulukuuset roikkuu seinällä.21 kommenttia:

 1. Peiton värit ovat kyllä tosi onnistuneet, tykkään!! Minäkin innostuin tuosta mallista mutta kun innostun niin monesta muustakin;) Tekemättä ja aloittamatta sekin on vielä:)
  Siinäpä ne kuuset on odottamassa ensi joulua. Ja onhan kuusia metsässäkin läpi vuoden;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taas olisi minullakin uusi malli, jota haluaisin kokeilla! Pitäisi vaan saada noita valmiita pintoja muutetuksi peitoksi. En ole kuusia ottanut pois, olkoon, kunnes keksin muuta.

   Poista
 2. Mukavasti alkoi aamu tämän sinun juttusi kanssa. Hyväntuulista tekstiä. Houkuttaa sekä leipomaan että kaivelemaan tilkkuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos Mirja! Nyt on kiva tehdä kotona kaikkea, kun täytyy museot, ryhmäliikunnat, näyttelyt ja ystävien tapaamiset jättää pois.

   Poista
 3. Ihania käsitöitä! Voi kun saisin itseni inspiroitumaan ompeluhommista, aikaa kyllä olisi ommella! Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos AnniK, välillä on kiva tehdä jotain muutakin kuin ommella. Sinulla on aina niin ihania ruokajuttuja ja kortteja.

   Poista
 4. Ihana tuo kuusiketju! Eikä jouluun ole enää kuin 7,5 kk, ei kannata enää ottaa pois kun jo vapun jälkeen voi ihan hyvin aloittaa joulusomistuksen!
  Taikinabatiikin alla taikina takuulla kohoaa, ei kun testaamaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Paula, olkoon kuuset siinä, ellei synny tipuja pääsiäiseksi siihen roikkumaan. Pidän puista, joten ei nuo kuuset ole tähänkään asti häirinneet.

   Poista
 5. Apua! Enpäs tiennytkään, että taikinan kohoaminen on leivinliinasta kiinni! Tilkkupinta on kadehdittavan kaunis. Harkitsin itsekin aloittavani samanlaisen pinnan. Jäi varmaan unelmaksi. Minä otin esille muutaman pääsiäiskoristeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuule Helena, kyllä se on. Jos on vaikka joku hätäisesti hankittu leivinliina, tulee pullista semmoisia hätäisesti nousseita eli likilaskuisia. Ehkäpä minäkin siirryn pikkuhiljaa pääsiäistunnelmiin.

   Poista
 6. Kyllä tuon liinan alla taikina kohoaa, ihan varmasti!
  Tilkkupintasi peittoon on kyllä niin hieno ja pussukka myös💕 Minullakin oli vielä viime pyhänä joululiina pöydässä ja vielä jäi yksi, mutta haittaako tuo, pian se joulu sieltä tulee:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! Kohta on joulu. Nykyään aika menee niin nopeasti. Ja kiitos tilkkupinnan kehuista, se on nyt osin tikattu.

   Poista
 7. Mulla on äidin vanha leivinliina mutta ei se auta pullan onnistumiseen. Ei ole se jauhopeukalo periytynyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saattaa se sekin syynä. Minun äiti on ollut hyvä leipuri. Tytär pienenä totesikin mummolleen, että sinun pullat on niin hyviä, mutta mamman tekemät kolisee, kun putoaa lattialle.

   Poista
 8. Upea tilkkupinta, kankaiden valinta on niin hyvin onnistunut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ulla. Hieman jouduin blokkien järjestystä muuttamaan ja yhden blokin tekemään uusiksi, kun oli sävyltään liian tumma.

   Poista
 9. Kyllä sopii taikinabatiikki hyvin leivinliinaksi! Ruutukuosi on onnistunut hienosti. Sen rakentaminen on kiehtovaa, ihan varmasti!

  VastaaPoista
 10. Hurja, miten ahkera olet ollut! Ihan päätä huimaa lukiessa, onneksi istun tukevasti! Miulla on vain sellainen puna-valkoruutuinen leivinliina, jonka kulmaan on brodeerattu Vaasan, taisin voittaa sen joskus sata vuotta sitten jossain arvonnassa. Se on varmaan syy siihen, etten ole leipuripisteitä saanut.

  VastaaPoista
 11. Ihanan pirteän värinen tilkkupinta siellä odottaa tikkausta, Leivinliina on raikas keväinen, tekisipä mieli uudistaa omatkin liinat!

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!