keskiviikko 25. marraskuuta 2020

talvinen torkkupeitto kaipaa kuvioita, autatko?

 

 

Koska maskeista ei ihan lähitulevaisuudessa taideta päästä eroon, päätin tehdä pienen pussukan myös näille tuikitarpeellisille maskeille. Tämän kun heittää kulloinkin mukaan lähtevään kassiin tai laukkuun, on vaihtomaskit mukana. 



Minulla on yksi Jelly Roll pilkullisista kankaista ja tähän pussukkaan kokeilin hyrriä näistä pilkkukankaista. Aika kivoja, sanoisin.


Tässäpä oikea palapeli! Kun en mitään fiksumpaa keksinyt, ryhdyin neulemallista tekemään tilkkupintaa. Yksi ruutu on valmiina 1" kokoinen. Tällä hetkellä työ on noin 55 x 55 cm. Tästä on tarkoitus tehdä torkkupeitto. Suunnitelma kuvioista on hyvin hatara,, joten voit antaa ehdotuksia. Väreinä on vain punainen ja valkoinen.



Taito Käsityö- ja muotoilukoulussa tutustuttiin nuno-huovutukseen. Merinovilla on tässä huovutettu sifonki huivin päälle. Aika kamalan näköinen ennen lopullista muotoa.


 Tämä oli semmoinen sivutuote ja ja palasesta sain tehtyä pienen pussukan, kuinkas muuten.


Tikkasin vielä villat silkkiin kiinni, että kestää paremmin käytössä. Koneessa on kivoja isoja tikkauskuvioita.


Kummipojasta oli Hesarissa juttua ja kivasti hän oli käyttänyt tilkkutäkkiä kuvaamaan tätä koronakautta. Hän sanoikin, että kun on suvussa käsityöihminen,  täytyy se uutisissa mainita.


Tämä oli minun nuno-huovutuksen päätyö. 



Harmaata, luonnonvalkoista, vanhaa roosaa ja pirteää pinkkiä.  Pinkin olisin voinut jättää pois, mutta siinä ne pallukat kuitenkin on.


Mietin hieman, jos menisin ostamaan luonnonvalkkoista merinoa ja huovuttaisin huivin toisenkin puolen. En oikein tykkää, kun siellä näkyy se sifonki.


Tasohuovutuksen tuotteena syntyi istuintyyny. Väripallerot on neulahuovutettu ja nuo reunan pistot ovat kahta eri villalankaa, ihan koristeena vain.


Istuin tyyny ei ole tyyny ollenkaan, ellei sisällä ole pehmustetta! Tein pyöreän sisätyynyn ja täytin sen vanulla. Takana on vetoketju, jos tulee tarvetta lisätä täytettä.




Olen ihan tyytyväinen tähän istuintyynyyn. Se on lämmin ja minä pidän pyöreästä muodosta eli kaiken maailman palloista.

Mukavaa loppuviikkoa!





 

20 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kiitos Marjo Riitta, Tuli vähän paljon tavaraa, kun harvoin innostun blogia päivittämään.

      Poista
  2. Mielestäni tuo pinkki sopii hyvin huovutustyön joukkoon:) Siitä sainkin idean tulevaan työhöni jossa on väreinä valkoinen, harmaa ja vaaleanpunainen;)
    Malttaako pyöreää tyynyä käyttää pepun alla? Anna se Sulon halaustyynyksi;)
    Maskipussukka pitäisi kaiketi tehdä itsellekin, olisi aika tarpeellinen näinä aikoina:) Mulla taitaa olla samanlainen pilkullinen Jelly Roll-rulla. Johonkin työhöni sain siitä osan käytettyä mutta osa on kaapissa edelleen, ehkä sillekin vielä käyttöä löytyy, odotelkoon vuoroaan:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, meillä on samat värit mielessä! En voi antaa Sulolle, hän on niin kova hoitamaan ja nuolemaan pehmojaan. Tyyny olisi hetkessä aika ruma.

      Poista
  3. Vau, ihana idea tuo maskipussukka, kun maskeja pyörii välistä taskussa, välistä käsilaukussa. Huovutus on mukavaa, en vain enää kestä villan pölyä. Huovutin kohta 20 vuotta sitten silkille jakku- ja hamekankaan. Asu on vieläkin käytössä. Tilkkutäkkivuosi on hauska termi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yksinkertaisilla pienillä blokeilla saa kyllä helposti kivoja pussukoita. Jakku ja hameesi ovat varmasti ihanat ja lämpimät. Kyllä se huovutus hieman pisti aivastelemaan, mutta kivaa oli.

      Poista
  4. Huovutus on kyllä mukavaa, sitä voisikin kokeilla taas joku vuosi. Ihania sinun huovutukset ja huivi on kyllä tosi kaunis, kuten istumatyyny ja on ovat varmasti lämpöisiä.
    No, johan on pieniä ruutuja ja torkkupeitto...kiva idea tehdä neulemallista. Maskipussi olisikin tarpeellinen, kiva malli!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huovutus oli mukavampaa kuin muistin ja niitä tapoja on useita.

      Poista
  5. Kaunis maskipussi! Itse tein vaan ihan tavallisia. Hieno punavalkoinen neulekuvio! Siis sinäkin olet leikannut valtavan määrän 1.5" neliöitä! Huovutukset näyttävät tosi ihanilta kaikki ja istuintyyny on ihan supersuloinen. No tilkkutäkkivuosi onkin uutta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä taitaa olla tilkkutäkkivuosi joka vuosi! En ole ihan varma, oliko tuo koko-valinta ihan fiksu, mutta eihän minun ole kaikkia kuvioita pakko noin pienistä tehdä.

      Poista
  6. Huovutustyösi olisi aika mitäänsanomaton ilman noita pinkkejä palluroita. Upea tikkausmalli ompelukoneessasi. Joskus olisi kivaa oikaista ja käyttää valmiita malleja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vähänkö repäisin noiden palleroiden kanssa! Tykkään enemmän mitäänsanomattomista asioista, eivät pompi silmille. Tuommoisiin pieniin töihin on kiva kokeilla koneen tikkausmalleja, mutta en peittoa lähtisi ainakaan tuollaisilla kuvioilla tuikkaamaan.

      Poista
  7. Kaunis tuo sinun punavalkoinen palapelisi! Teen samaa mallia. Löytyi Fatquarter shopin blogista https://blog.fatquartershop.com/jelly-snowflake-mystery-quilt/.
    Tein oman työni valkoisella pohjalla punaisia ja vihreitä kuvioita - ja se on tylsän näköinen. Ajattelin tehdä uuden vihreällä pohjalla valkoisin kuvioin, mutta en ole saanut aikaiseksi.
    Sain kuin sähköiskun, kun näin työsi. Ihana! Taidan sittenkin aloittaa sen vihreän työn.
    Ohjeen mukaan kooksi tulee 120x120 cm, mutta ajattelin suurentaa sitä jatkamalla kulmasakaroita ainakin yhdellä kierroksella. Sakaroiden väliin laitan luultavasti pohjaväriä - tai sitten jotain kuvion tynkää. Tarkoitus olisi kuitenkin jatkaa samaan tyyliin, eli keskeltä ulospäin.
    Kiva sattuma!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ahaa, että se olisi löytynyt oikeana tilkkumallina! Minä lähdin ihan pinterestistä löytämästäni neulekuviosta tuota hiutaletta tekemään. Jatkosta ei ole mitään mielikuvaa, ehkä teen toisen hiutaleen viereen ja sitten poroja ja ties mitä vastaan tulee. Täytyy käydä katsomassa sinun työtäsi.

      Poista
  8. Kiva nähdä jatkossakin, mitä kaikkia teette muotoilukoulussa! Kauniit huovutukset!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. nyt tuli tauko opetukseen, kaikki kerrat peruttiin, mutta se on oikein hyvä, jos sillä saadaan estettyä koronan leviämistä.

      Poista
  9. Hienoja töitä! Voisiko noita blokkeja vaan tehdä enemmän samanlaisia...Huovutus on kyllä kivaa, villojakin olisi pussillinen odottamassa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Saija, olen ajautunut samaan suuntaan ja ainakin toisen teen viereen.

      Poista
  10. Voi mitä ihanuuksia ootkaan taas loihtinut❣️ Tuosta tilkkupeiton alusta nousee mun silmiin lumikide, joten jotain lumista ja havuista lisäisin siihen. Joulupeitto?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Talvipeitto siitä taitaa tulla, kun ei jouluksi ehdi. Ellei sitten ensi vuoden jouluksi.

      Poista

Kiitos kommentista!