lauantai 2. tammikuuta 2021

Tuumasta toimeen!

Tervehdys!

Olet varmaankin kuullut, että jos vuoden alussa näkee poron tai peuran tai kauriin, se tietää hyvää onnea koko vuodelle. Jos näkee kaksi, tulee vuodesta kaksin verroin parempi. Yksi vuosi näin peuran uudenvuodenpäivänä ja siitä tulikin tosi hyvä vuosi.

Eilen ei näkynyt peuroja, vaikka serkun kanssa pitkä kävelylenkki tehtiinkin ja ihan  otollisissa peuramaisemissa. Hirven näkeminen ei tuo onnea, ainakaan niin paljoa kuin näiden muiden näkeminen. Ja suoraan sanottuna, jos hirven näkee konepellillä se on aika huonoa onnea, se.

Tähdenlennon aikana voi toivoa, mutta viimeaikoina on ollut niin sumuista ja pilvistä, ettei mitään tähtiä ole voinut nähdä.


Koska halusin nähdä tähtiä, ompelin muutaman pienen tähden Talvipeittoon.
Alkuvuoden ilouutinen: poro herra on löytänyt puolison ja rakkaus leimahti hetken tutustumisen jälkeen.
Purin hieman herra poroa, että sain tähden istutettua blokkiin, rouvan blokkiin laitoin sen jo tekovaiheessa.
Sydän on ehkä hieman jäykän oloinen, mutta tämä kuvaelma on kohtaus ensitapaamisesta ja silloin on hieman sellaista epäröintiä ilmassa.
Nyt olet nähnyt kaksi poroa, joten vuodestasi tulee kaksin verroin onnekkaampi kuin monen muun. Ja jos skrollaat kuvaa nopeasti edestakaisin, tähdet ihan lentävät ja voit toivoa mitä haluat. Kannattaa miettiä toiveita jo etukäteen, ettei sitten tule hätiköityjä toiveita, sellaisia turhanpäiväisiä.


Voin paljastaa, että poropariskunta on saanut jo jälkikasvua. Vuodenvaihde on niin ihmeellistä aikaa, että poroille syntyi peura! Ainakin siltä se minusta näyttää. Näitä täytyy tehdä lisää, porot ovat suunnitelleet kolmea lasta.

Punaisia kankaita tuntuu riittävän, mutta valkeat alkaa olla vähissä. Onneksi enemmän tarvitaankin punaisia. On minulla muutama vaalea, jotka ehkä sopisivat, mutta olen ne säästänyt taustoiksi. Johonkin työhön, en tähän. Ruudut ovat valmiina tuuman kokoisia.


Jos tulee joskus semmoinen epätoivoinen fiilis, että valmistuuko tämä ikinä, niin katson vain rannekorua ja ryhdyn tuumasta toimeen! Rannekorun alla oleva neliö on tablettia ja se on 3 tuumaa.
19 kommenttia:

 1. Wautsi aivan ihanan näköistä ja kiitos vuoden onnesta, en ole koskaan kuullut tätä. Tulee kyllä niin ihana talvipeitto!
  Hyvä neuvo tuo tuumasta toimeen:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, täytyy pistää töpinäksi, että on valmis ennen kevättä! Porot ja peurat ovat aina tuoneet hyvää onnea vuoden ensimmäisinä päivinä nähtynä. Voi olla monelle tuntematon juttu, mutta on kuitenkin ihan hyvä tietää tästäkin.

   Poista
 2. Enpä ole tuommosta onnentoivotusta ennen kuullut mutta ei haittaa:) Olenpa taas vähän viisaampi;) Kiva tarina taas kerran. Toivotaan että pariskunnan lapsisuunnitelma toteutuu, ettei vaan tulisi enemmänkin kun oikein innostuvat tähdenlentojen alla suunnitelmaansa toteuttamaan;):)
  Rannekoru on tosi hieno. Saitko sen joulupukilta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, saattaa todellakin olla tuntematon onnenjuttu. Rannekorun ostin viime talvena Porvoosta. Se on ollut siitä lähtien kädessä.

   Poista
 3. Hii-haa, nän vuoden toiseksi viimeisenä päivänä peuran, ihan muutaman metrin etäisyydeltä - mitähän se meinaa??? Käytin Äitiä moikkaamassa, lähtiessäni ulko-ovea avatessani peura pompotteli tiellä ja kurvasi naapurin pihaan oven auettua...
  Mies nki tänään, vuoden tisena pivänä, 2 hirveä ja 5 peuraa lähietäisyydeltä. Hirvestysaika oli ohi ja peuratkin pääsivät onnellisesti passiketjun läpi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä sekin onnea tuo, usko pois. Miehelläsi on ollut oikea onnen päivä!

   Poista
 4. Talvipeittosi rakentuu komeasti! Tämä eläinten näkemisellä ennustaminen olikin uutta - harmi ettei oltu mökillä, siellä peuroja tapaa joka päivä. Skrollasin ja näin upeita tähdenlentoja, kiitos vain! Tuumasta toimeen on erinomainen muistutus. Joskus tuppaa menemään tuumasta toiseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ha-haa! Tuo tuumasta toiseen kyllä tapahtuu, aina silloin tällöin. Onneksi näit tähdenlennot, niillä saa hyvän vuoden.

   Poista
 5. Ohoh, tähtiä ei todellakaan ole näkynyt pilviverhon läpi, mutta peittosi tähdet lohduttavat onneksi. En ole nähnyt tänä talvena peuroja, vaikka lähistöllä niitä kuulemma liikkuu ja metsästäjät ovat niitä jahdanneet. Tuumasin, mistä ompeluvuosi alkaisi ja sitten keksin: keittiön verhoista! Joulupukki toi niin paljon kankaita, että kyllä niistä jotain syntyy. Antoisaa alkanutta vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, että jossain olet tähtiä nähnyt. Teilläpäs o ollut fiksu pukki, kun kankaita osasi tuoda. Minä kovasti kotona miehelleni puhuin, miten hienoja lankoja on Lankamaailmassa ja sainkin vyyhdin lankaa, työkaverilta. Ihanaa itsevärjättyä.

   Poista
 6. Täällä meillä ei näy poroja ollenkaan, eikä peurojakaan kovin usein, joten oli kiva bongata niitä täältä blogistasi! Kivaa tätä vuotta!

  VastaaPoista
 7. Kiitos ku näytit onnenporot, jospa vaikka sitä onnea nyt sitten osuis kohdalle.
  Ymmärränks mä nyt oikein, että valkoisten porotilkkujen alla on punainen tilkku? Siis ku jotenkin kuultaa silleen. On sit niinku tuplatyö . . .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä sinulle tulee onnea tänä vuonna, usko pois! Ja Uskolle myös. Ei, nyt ymmärsit väärin. Valkoisen alla ei ole punaista. Saumavarat kuultaa läpi, mutta ei niitä sitten valmiissa peitossa näy. Toivottavasti.

   Poista
 8. Voi jee, tästä tulee satumaisen hieno!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, toivottavasti saan valmiiksi tänä talvena!

   Poista
 9. Kolme peuraa on pyörinyt tässä meidän hoodeilla, sitten alkoi näkyä ilveksen jälkiä ja peurat katosivat. Toivottavasti vain väistivät turvallisemmille seuduille.
  Peitosta tulee kyllä ihan huikea, nuo porot on miulle niin tärkeitä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Apua! Ilveksiä, ne on pahiksia, mutta ehkä peurat on turvassa. Porot ovat myös minulle tärkeät.

   Poista
 10. Olipa hyvä tieto tuo peurojen näkeminen. Meillä niitä pyörii paljon ja lähes päivittäin, joten onpa onnellista tulossa. Tuo työsi poroista on aivan mahtavan hieno.

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!