maanantai 4. kesäkuuta 2007

suursilakka


Mökillä oltiin ja huomenna mennään takaisin. Liian hienot ilmat kotona oltavaksi, kun kerran ei ole ihan pakko. Yhdet mökkinaapurit saivat verkoilla aika kivasti kalaa ja joukossa oli tosi iso silakka. Tuosta kun tekisi silakkapihvit, ei pahemmin muuta tarvitsisi. Vois kertoa, että tulin aivan täyteen yhdestä silakkapihvistä! Pieniruokainen, ehkä. 


                 


Onhan nuo ahvenetkin ihan hyvän kokoisia. Mekin saimme katiskaan ahvenia, jotka mies perkasi ja paistoi. Hyviä olivat.


Minä kylvin aika monta pussillista kesäkukkia ja Thai-maissiakin kokeeksi. Ensin perjantai meni uutta kukkapenkkiä tehdessä ja siirsin sinne myös myyrien "istuttamat" auringonkukan taimet. Mies laittaa lintulaudalle auringonkukan siemeniä ja linnut sitten viskoo niitä maahan josta myyrät vievät niitä omiin piiloihinsa. Tosin ne piilot saattavat olla keskellä nurmikkoa! Siemenet ovat alkaneet itää ja siirtelin taimet paremmille kasvupaikoille. Tosin jo seuraavana aamuna joku oli käynyt tonkimassa ne ylös. Pistin takaisin. Luulenpa, että linnut ovat käyneet hieman tutkimassa, josko olisi syötäviä.


Virkkailin jonkun verran, mutta kuvan laitankin toisen tyypin virkkauksista. Tai oikeastaan, tämähän on kutomista.


                                 


Hämähäkkihän se on taiteillut hienon verkon, johon on tarttunut noita joka paikassa lenteleviä haituvia. Nämä haituvat ovat kotoisin haavoista. Mutta hienoja nuo hämppien seitit ovat, vaikka niistä tekijöistä en yhtään pidäkkään.


Minä en muuten ole perannut kaloja kuin joskus koulun kotitaloustunnilla ja siinä ei käynyt hyvin. Kalaruokiakin olen tehnyt (jos pakasteseitä ei oteta lukuun) vain yhden kerran. Paistoin silakoita. Pakastekalasta tein kerran mantelikalaa Muumikirjojen innoittamana. Se oli hirveää, tulee ihan paha mieli, kun muisteleekin. Siksi siitä ei yhtään enempää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!