maanantai 18. kesäkuuta 2007


Viikonloppu oltiin jälleen mökillä. Minä olen tehnyt minikasvimaan vanhaan naulalaatikkoon. Se on neliosainen ja kätevä siinä mielessä, että myyrät ja jänikset eivät pääse nakertelemaan salaatteja.


                


Salaattien lisäksi kahdessa muussa osastossa kasvaa tilliä ja persiljaa. Huomasin, että persiljan joukkoon oli lentänyt muutama tomaatinsiemen. Niitä ei vain näy tuon salaattipuskan takaa. Eikä tuo tillikään kovin suurta ole, mutta laitettiin sitä kuitenkin jo voileipien päälle ja makua tuli!


Eräällä kävelykierroksella poikkeilin poluilta ja löysin vanhan vesikannun. Aika on sitä kolhinut pahasti, mutta kelpasi minulle kukkapurkiksi. Oikeastaan on hyvä, että pohjassa on jokunen reikä, pääsee liiat vedet valumaan maahan.


              


Taustalla lymyilee äitiankka pikkuisen kanssa. Maalaamalla tuosta kannusta olisi saanut siistimmän, mutta jotenkin tuommoinen "rosoisuus" viehättää minua.


Huomasin, että laskuri oli mennyt sekaisin. Poistin koko p....n ja laitoin uuden erimerkkisen tilalle.


Pikkuhiljaa pitää suunnitella juhannussafkoja. Meille tulee yksi kaupunkinaapuri juhannukseksi mökille. Uusia perunoita tietenkin ja kalaa, mutta jotain muuta kivaa pitäisi keksiä. Onhan niitä päiviäkin monta, mennään torstaina ja palataan sunnuntaina. Sinihomejuustolla täytettyjä, pekooniin kiedottuja herkkusieniä grillattuina, miehen tekemää matjessilliä, vihannesvartaita ja sitten tekisi mieli kokeilla yhtenä päivänä "salaattia uusista perunoista". Sen ohje löytyy www.ruokamaailma.fi tai uusimmasta Yhteishyvän ruokalehtisestä. Mansikat kuuluu kanssa jotenkin juhannukseen, mutta en erityisesti pidä niistä naturell, hillosta ja keitosta kylläkin. Mutta mikäs se juhannus on, jos ei hyvää jälkiruokaa ole! Siis vinkkejä jälkkäristä otetaan vastaan. Ei monimutkaista ja uunia ei ole käytettävissä. Se on jotenkin rikki, vain toisella puolella palaa kaasu, joten en käytä sitä ollenkaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!