sunnuntai 23. marraskuuta 2008

merkillistä


Näin Hakaniemen hallin kesakaupassa joitain viikkoja sitten laukun, jossa oli hauska merkki. Laukku oli minulle väärän värinen, mutta tilauksesta he  lupasivat tehdä minulle ruskean. Tilasin laukun ja sen valmistumisesta ilmoitettaisiin tekstiviestillä. Sainkin sitten aikanaan tekstarin, jossa kerrottiin tilaamani surkean laukun olevan valmis! Arvasin, että tekstarin lähettäjä oli näpytellyt sanakirjasta sanaa ruskea, joka oli kuitenkin muuttunut surkeaksi.Laukku ei ole lainkaan surkea, vaan aivan ihana! Pidän tuosta "kirjan kannesta", sekä kuvasta että tekstistä. Laukku maksoi 29 €, joten ei ihan paha hinta. Kooltaan laukku on 34 x24 x 6 cm. Sisällä on pieni vetoketjullinen tasku. Kuvan koko on 13 x 20. Sangat ovat juuri sopivan mittaiset olalla kannettavaksi.


Kaupassa oli vaikka mitä mielenkiintoisia pussukoita. Siellä oli myös myytävänä laukuissa ja pussukoissa olevia merkkejä, mutta pienempinä. Ostin niitä hyvän valikoiman ja pari olen jo käyttänyt.Jouluisten pussukoiden lomassa ompelin itselleni keittiön hyllylle ruskeasta pellavasta pussukan, johon laitoin keittiöön sopivan merkin "kohtauksia kyökinpuolella". Pieneen pellavaiseen rahapussiini laitoin saman merkin kuin kassissa on. Minä käytän aina tuommoisia pieniä rahapusseja. Sinne sopii mainiosti kortit, kolikot ja setelitkin viikattuina, jos niitä jostain syystä on. Jos minulla olisi hieno nahkainen lompakko (ja kyllä minulla sellainenkin on), niin sitten olisi aina vain se. Näitä pieniä voi vaihdella mielensä mukaan. Teekuppia käytin tosi pitkään ja nyt on tämän vuoro.
Tähän pussukkaan ompelin koneella pienen pitsiliinan. Se on kuulemma "teneriffanpitsiä". Tilkkuikussa tämmöinen pitsi oli yhdelle ystävälle tuttua, ja hän toi äitinsä vanhan keskeneräisen ja valmiin työn nähtäväksi. Se oli mielenkiintoisen näköinen kehikko, jossa pitsiä tehtiin. Tämä liina on kotoisin joltain kirppikseltä. Pellavakankaan palaset ostin Wanhan Sataman käsityötapahtumasta ja niistä sai juuri yhden pussukan, sekä pienen kukkaron.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!