perjantai 8. tammikuuta 2010

lintubongarina


Muutama lintu on tullut  virkattua töiden lomassa. Ripustin ne rohkeasti puun oksille keikkumaan, vaikka värityksestä päätellen ovatkin jostain lämpimästä maatsa kotoisin. Pinkki on ihan selvästi trooppisessa sademetsässä asuva töyhtöpyrstötiainen ja vihreä on tansanialainen harvinaisuus, sinisiipisirkuttaja. Kyllä minä linnut tunnen! Muutamana päivänä olen nähnyt lokkeja ja se on varma kevään merkki. Tosin ne eivät ole yhtään kiljuneet, taitaa olla nokat jäässä.Kuvakollaasi kertoo aamulenkistä, jolla Ukot kohtasivat toisensa pitkästä aikaa.Molemmat koirat ovat nimeltään Ukkoja. Tumma labbis on alle vuoden vanha veijari. Hyvin meidän Ukkokin jaksaa nuoren miehen kanssa telmiä.


Minä se jaksan ihmetellä tuota lunta. Määrässäkin on päivittelemistä, mutta hiutaleiden hieno rakenne minua enemmän ihmetyttää. Siksipä ohuelle oksalle voi kasaantua yli viiden sentin kerros lunta ja pysyy paikallaan, vaikka hieman tuulahteleekin. Jos lumihiutaleet eivät olisi sakaramaisia, eivät se pysyisi kasassa ja levittäytyisi yli alustan.
Vapaapäivän kunniaksi aion siivota, pestä pyykkiä ja tehdä ison fetasalaatin illaksi. Meillä on korisjengin saunailta tänään ja syömingit järkätään nyyttäriperiaatteella.


Hyvää viikonloppua!


Edit. Löysin virkattujen lintujen alkukodin. Siellä on valtavasti kaikenlaista värikästä virkattua talon täydeltä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!