sunnuntai 30. toukokuuta 2010

kukallista


Viikonloppu vietettiin mökillä hieman viileissä tunnelmissa. Välillä satoi ja koko ajan tuuli. Meren äärellä on vielä kylmää. Luonnon kauneutta ihmeteltiin moneen mieheen ja naiseen. Tuomet ja kielot tuoksuivat kilpaa, lemmikki- ja orvokkikedot väritti maisemaa. Todella kaunista. Kirvat peitti pöydät ja penkit, mikä ei ollut oikein mukavaa. Etenkin perjantaina niitä oli pöytä ja sen metallijalat aivan vihreänä. Lauantaina ei niin paljoa, mutta ei ne kuitenkaan sukupuuttoon olleet kuolleet. Linnuthan niitä keräili maasta minne minä ne pöydältä harjasin. Ainakin sinitiaisella kuuli olevan poikaset pöntössä ja molemmilla vanhemmilla oli kova työ kantaa ruokaa piipittäjille.
Kieloja kerättiin kotiin tuotavaksi ja olohuoneessa on aivan huikea tuoksu. Ennen mökille lähtöä ehdin tehdä kaksi kassia. Ja näin ensimmäisten kukkien aikaan tietenkin kukkakoristeella. Tilkunviilaajan blogissa näin Tiinan tekemiä ihanan kesäisiä kukkakasseja. Samaista kukkaa käytin aiemmin tyynyyn ja kortteihin ja nyt kokeilin sitä kasseihin.Oranssista väristä pidän nyt erityisen paljon. Kassi ei ole itselleni, vaan toiselle oranssin ystävälle synttärilahjaksi.  Kassissa on kaksi taskua, toinen vetoketjullinen ja toinen "pikatasku". Kukka on kiinnitetty liimaharsolla ja siksakattu reunoja pitkin. Kukan ympärille käsintikkasin kirjontalangalla koukeroita.Takapuolelta kassi on ihan tavallinen. Tikkaukset vapaata konetikkausta ja joihinkin kohtiin koneen kuvioita. Sain tungetuksi tähän kassiin vasemmalla pystyssä olevaa mahdotonta kelta-valko-oranssia kukkakangasta. Se ei ole koskaan sopinut mihinkään työhön ja monesta olen se purkanut pois.Toisesta kassista tein sini-turkoosin.Pidän tämänkin kassin raikkaasta värityksestä ja vasemman reunan mustikkakangas on syötävän herkullista. Haluan mustikkapiirakkaa! Turkoosi kassi on oranssia hieman pienempi ja tässä  käytin päällisen ja vuorin välissä ohutta laukkuhuopaa. Siitä tulikin jämäkämpi. Oranssissa käytin puuvillavanua. Samanlaiset taskut tein tähänkin.Mittasin kassit ja kirjoitin mitatkin ylös jollekin paperille, mutta en sitä lappua nyt mistään löydä. Eikä tämäkään kassi jäänyt itselleni. Sen annoin veljen vaimolle. Saattaa olla, että teen itsellenikin tämmöisen kukkakassin, ehkä punaisen. 


Saaressa kuljeskellessa näin haapana pariskunnan ja lähdin hakemaan kameraa mökiltä. No nehän oli heti lähteneet matkoihinsa ja kuvat jäi ottamatta. Kiertelin kuitenkin saarta kameran kanssa ja löysin aiemmalla lenkillä näkemäni katajan ja siinä olevan kummallisen sienikasvuston. Puita on huomattavasti helpompi kuvata, ne ei karkaile sillä välin minnekään, kun toinen hakee kameransa, vaan pysyvät kiltisti paikallaan.


Aika yököttävän näköistä.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!