sunnuntai 19. syyskuuta 2010

Gustav ja esiliina


Viime viikko meni Saksan sievässä, pienessä Balingenin kaupungissa. Koska se ei ollut lomamatka, en paljoa ehtinyt kaupungilla kuljeskella. Ehdin kuitenkin käydä Gustav Klimt´n taidenäyttelyssä. Pidin näyttelystä, jotenkin noista värikkäistä töistä tulee mieleen tilkkutyöt.Postikorttien lisäksi ostin peltisen silmälasikotelon.


 


Kaupungilla kulkiessa meinasin kompastua puiden alla lojuviin kummallisuuksiin. Otin yhden kökkäreen käteen ja lopulta käsilaukkuun. Nämä oli puun hedelmiä tai siemeniä ja niitä oli ihan röykkiöittäin puiden alla. Hieman tuli mieleen tammenterhot, tosin erilailla pakattuina. Aion istuttaa noita pähkinöitä kokeeksi. En edes tiedä, mistä puusta on kyse. Yhdessä tämmöisessä ryppäässä on useampi siemen, joten saatan saada aikaan pienen metsikön.


 


Joskus kauan sitten siskoni sai äidiltä mummon vanhan jouluisen pöytäliinan. Kymmenisen vuotta sitten siskoni muutti ulkomaille ja luopui monista tavaroista, myös tästä pöytäliinasta. Äiti otti sen takaisin itselleen. Viime jouluna siskoni sai äidiltä joululahjan, josta paljastui samainen liina. Aikamme sitä tutkittuamme, sisko tunnisti kyseessä olevan hänen ikivanhan liinan. Hieman ihmettelimme, miksi äiti oli oikein paketoinut tämän lahjaksi. Päätimme jo silloin, että palautetaan se takaisin, jossain toisessa muuodossa ja sisko jättikin liinan tänne meille. Lauantaina kiireellä aloin muokata liinaa uuteen malliin. Siskon kanssa oli sovittu, että ei rikota sitä, vaan tehdään siitä vaikka vyötäröesiliina. En löytänyt kangasvarastoista yhtään kangasta, jossa olisi ollut ihan samoja värejä kuin liinassa, mutta melko sopivaa vihreää, jolla kanttasin reunat ja tein solmiamisnauhat. Keskellä liinaa oli tyhjä kohta ja siihen laitoin taskun. Taskua koristamaan kiinnitin siksakilla omenan pikku lehtineen.Äidillä oli aika hauskaa, kun avasi lahjapaketin ja tajusi, että sama pöytäliina oli muuttunut esiliinaksi. Kangas on tukevaa puuvillaa ja varmaankin 60-70-luvun tuotos. Äiti kyllä sanoi, että tästä saisi vaikka jollekin pannumyssyn.


Mukavaa alkavaa viikkoa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!