sunnuntai 29. syyskuuta 2013

mökkejä, lankaa ja kangasta

Maalaismysteerin toisena blokkina oli hirsimökki. Pienempiä mökkejä täytyi tehdä 16 kappaletta ja niistä koottiin neljän "huoneen" isoja mökkejä. Pikkumökkejä oli kahta sorttia, toisessa valoisa puoli idässä, toisissa lännessä. Ymmärtääkseni onnistuin saamaan oikeanlaiset kokonaisuudet heti ensi yrittämällä.


Siinä ne nyt ovat kaikki päälekkäin. Täytyy olla tyytyväinen ja iloinen siitä, että sain nämä valmiiksi ennen seuraavan blokin ohjetta.

Työmatkalla olen neulonut sukkia, ne kun ovat sopivan pieniä mukana kuljetettaviksi. Lankana näissä sukissa on Supersocke-lanka. 


Pidän sukkien värityksestä ja kaikkien sukkien nimi on Syksy. Jämälangoista tein nuo pienokaiset ja ylimmistä lapsosista tuli hieman eripariset. Yht´äkkiä lankakerästä alkoi vaan tulla tuota punertavaa eikä ruskeapilkkuista ollenkaan. Ei haittaa, sukista tuli vain hieman erilaisia. Tästä oiva aasinsilta jämälankoihin. 
Minulle oli kerääntynyt aivan liikaa kaiken maailman lankoja. Tietäen oman aktiivisuuteni puikkojen parissa, lankamäärät olivat ihan käsittämättömiä. Eipä hätää, tilkkuileva ystäväni Lea Neula & Puikko-blogista tekee paljon hyväntekeväisyyteen sukkaa, pipoa ja huivia. Tällaiseen tarkoitukseen lankakassista löytyy varmaan sopivaa lankaa. 

Viimeviikkoisessa Tilkkukilta Syyringin kokouksessa Lealla oli mukana minulle pussillinen kankaita. Suurin osa on Marimekkoa (ehkä suunnittelijoiden ihan ikiomia kuoseja). 


Jotain kangasta pieni palanen, jotain toista taas oikein reilusti. Olen tosi iloinen näistä kankaista. Kuten jokainen tilkkuilija tietää, uudet kankaat ovat aina tarpeeseen. Tuon vahtarina toimineen lankapussini vein tänään Lealle ja kiitokseksi ompelin eilen pienen koiramaisen pussukan.


Oikeastaan tämä on ihan kukkarokokoa. Vuoreksi laitoin Muijan, jota oli tuossa saamissani kankaissa. Äkkinäisesti katsottuna se muistuttaa koiran tassunjälkiä. Ulkopuolella on erilaiset koirat molemmin puolin.


En oikein tiennyt, olisiko Lean koira tämän näköinen vai sittenkin 


tällainen? 
No ei ollut kummankaan näköinen. Sancha on semmoinen söpö ja kauniin värinen kiharapää.

Jälkilisäys

Seinäjoki on nyt tapetilla! 
On kädentaitomessut ja SJK nousee fudisliigaan. Lauantaina hyppään Seinäjoen junaan ja koko päivän aion kuljeskella messuilla. Käsityöjuna tosin menee jo perjantaina. Minun perjantaiaamun juna menee kohti työpaikkaa, eikä siinä junassa ole iloisia ihmisiä höpöttämässä ja käsitöitä touhuamassa. 
Odotan tuota Seinäjoen reissua ihan kuin jotain ulkomaan matkaa! 

15 kommenttia:

 1. Kivoja tilkkublokkeja ja ihania sukkia! Voisi melkein päätellä, että tykkäät punaisen ja vihreän yhdistelmästä, ne kun toistuvat sekä sukissa että tilkuissa. :)

  VastaaPoista
 2. Hienot kankaat, jännä nähdä, mitä muuta näistä teet kuin vuorin koirapussukkaan. Hyvin onnistui vaikkei ehkä ollut Sanchan näköinen.

  VastaaPoista
 3. Kivat hirsimökit tosiaan, sait hyvin vaalean ja tumman eriteltyä , itselläni meni vähän niin sun näin mutta sinnepäin:)
  Tiedän tunteen kun saa kangaslahjoituksen....en osaa sanoiksi pukea:) Ja kivoja kankaita olekin saanut. Minusta nuo koirat pussukassasi on kyllä aika söpöjä, eiköhän se ainakain ole yhtäläisyyttä saajan koiraan:)

  VastaaPoista
 4. Kiva koirapussukka ja vekkulitikkaus :)

  VastaaPoista
 5. Olipa ihanat vaihtarit, puolin ja toisin!

  VastaaPoista
 6. Vaihtareissa on näköjään myös hyviä hanhikankaita. Varmaan taiot kuitenkin upeita pussukoita. Hauskat koirat pussukoissa. Pirteät sukat. Nuo vaihtuvaväriset langat tuottavat jatkuvasti yllätyksiä, mutta niistä on kiva neuloa.

  VastaaPoista
 7. Hienot hirsimökkihuoneistot ja onnistunut vaihtokauppa, kun molemmmat osapuolet ovat tyytyväisiä.

  VastaaPoista
 8. Kiitos vielä kerran "kassivaihdosta", langat on levällään blogissani ;D
  Mökit on ihanat ja sukat myös.

  VastaaPoista
 9. Näinkin Lean blogissa kassivaihdon. Ihan mahtava juttu!! Ja kauniit sukat!

  VastaaPoista
 10. Vanhassa vara parempi eli upeat on hirsimökit ja nuo sukat aivan ihanat väritykseltäänkin.

  VastaaPoista
 11. Seinäjoesta ihan vähän kateellinen... täältä on matkaa hiukan liikaa. Mutta Tampereen kädentaitomessut on marraskuun listalla ellei tule kamalat kelit. Hauskat hirsimökit, ja ihanat kankaat olet saanut. Noistahan tekee vaikka mitä!

  VastaaPoista
 12. Mysteeri sen kun kasvaa ja sukkiakin olet ehtinyt värkätä. Ylihieno pussukka taas kerran!!!!
  Olen myös menossa Seinäjoelle lauantaina, kivaaaaaa!

  VastaaPoista
 13. Voi hitsi, olin kans lauantaina messuilla, muttei vissiin nähty :D
  Mahtavan värikkäitä sukkia, ja koirapussukka on ihana :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!