tiistai 1. huhtikuuta 2014

Rescue dogs

Mahdatko muistaa kun kerroin siitä erikoisesta punaisesta bussista, joka kurvaili täällä meillä päin? Siinä oli matkustajina joukko iloisia koiria ja he olivat promoamassa koirien kauneuskilpailuja. Olin mukana järkkäämässä niitä kisoja ja sain nyt tehtäväkseni pitää Rescue-koirien kesken kodinetsimistapahtuman.


Varsinaisessa koiranäyttelyssä oli myös monipuolisen perimän koirat eli viralliselta nimeltä MoniRotuiset eli Morot (ei liity Tampereeseen mitenkään, on niitä Moroja muuallakin kuin teillä) ja nämä kaikki erityislapsoset ovat  kodittomia, semmoisia rescue-koiria. 
Esittelen heidät yksitellen

DEMIN


Demin on löytynyt Vaasankadun Bar Molotovin roskista tonkimasta. Hän itse kertoo olevansa Punavuoresta ja se on varmasti totta. Hipsterimäinen olemus kyllä puoltaa tätä kotipaikkaa paremmin. Demin on näppärä coctail, jossa on hieman Stadin nuuskijaa, iloista Valkoista pörröä ja Hännätöntä sirkuskoiraa. Hyväluonteinen Demin on kova palloilemaan. Tällä hetkellä jopa hieman maniaan asti.JUKKA-POKKA


Jukka-Pokka eli Jupo on pohjinmiltaan rauhallinen ja hyvätapainen. Oikein ihmetyttää, että näinkin ihmisystävällinen koira on hylätty kadulle. Jupon perimästä löytyy ainakin Laulavaa lintukoiraa ja Vihikoiraa. Hän on ollut joskus Liedon poliisissa hommissa. Kun poliisitoimisto laukkautettiin, Jupo annettiin tavalliseen kotiin josta sen lohduton kiertolaiselämä kodista toiseen alkoi. Ja kuten tiedämme, se päättyi kadulle. Jukkis on vinosta hymystään huolimatta hyvin loogisesti toimiva ja ajatteleva tyyppi. Hän rakastaa rentoa musiikkia, etenkin reggeetä. Laulaa tietenkin  itsekin Gatukoirat- kuorossa ja keikkailee ahkerasti.JAHVO


Tässäpä mainio kaveri metsäretkelle! Jahvo Jahnukainen on rauhallinen, luonnonhelmassa viihtyvä Moro-koira. Jahvon geenit ovat todella mielenkiintoiset. Hänestä löytyy maailmankuulua Fungikoiraa, Laboratooriota ja Havukka-ahon ajattelijaa. Syksyiseen metsään karannut Jahvo löytyi lapualaiselta huoltoasemalta. Koira-parka oli syönyt nälissään sopimattomia sieniä ja sen seurauksena tärissyt ja hirnahdellut oudosti. Joku ystävällinen ihminen oli toimittanut Jahvon hoitoon. Jahvo on löytänyt syötäviä sieniä ja jopa tryffeleitä. Ihan parasta seuraa sienimetsään, kunhan koira saadaan täysin kuntoutettua.


WAUXHALL


Voi kauhistus! Näin varmaan moni teistä ajattelee, mutta Wauxhall on arka ja ujo ja siksi hyvin pelokas. Tämä koira tarvitsee hyvän ja huolehtivan kodin, jossa on rauhaa ja rakkautta yllin kyllin. Wauxhall joutui eilen hieman pieneen kahinaan yhden Räyhä-Petterin kanssa ja korva lähti melkein irti. Onneksi lääkäri sattui paikalle ja ompeli korvan paikalleen. Vamma paranee ja tikit voidaan myöhemmin poistaa. Pienikokoisen Wauxhallin geeneissä on Rottakoiraa, Mörökölliä, Lusakalaista lyhtypylvään purijaa ja arkana pidettyä Yökköstä.  Hän on melko kova jännittämään ja useimmissa tilanteissa hänellä on perhosia vatsassa, vaikka ilme näyttäisi ihan muuta. Ja usein vatsa löysällä. Wauxhall viihtyy sohvan sekä sohvatyynyn alla.


Nyt kysynkin sinulta haluatko antaa kodin jollekin näistä orvoista?
Mikäli olet hyväsydäminen ja sinulla on mahdollisuus tarjota hoivaa ja huolenpitoa jollekin näistä Rescue-koirista, toimi seuraavan helpon ohjeen mukaan:

Jätä kommenttilootaan maininta kuka sopisi sinun perheeseesi parhaiten. Voit valita vain yhden lemmikin. Ja sinun pitää olla ehdottoman varma, että pystyt huolehtimaan koirasta sen loppuelämän ajan, joka saattaa olla hyvinkin pitkä tai pätkä. Nämä koirat ovat kokeneet kovia, eikä niiden psyyke välttämättä kestä enää toistuvasti vaihtuvia koteja. Ne voivat romahtaa.

Joskus myöhemmin käydään meidän porukan (Ukko-koira ja minä) kanssa kaikki hakemukset läpi. Laitetaan jokaisen auttamishaluisen tiedot paperille ja nostetaan ikäänkuin arpalappu jokaista koiraa varten. Sitten vaan katsotaan minne kukakin koira lähtee. 

Koira-adoptiosta haaveilevat voivat jättää toivomuksensa ihan Pääsiäiseen asti.  Katsotaan sitten toisen Pääsiäispäivän jälkeen miten Morojen on käynyt. 

Taitaa olla niin, että koirat matkustavat uusiin koteihinsa vasta kesällä. Näin uudelle perheellekin jää enemmän aikaa sopeutua ajatukseen uudesta perheenjäsenestä ja ehtivät hankkia tarvittavia välineitä kuten kakkapusseja. Koiratkin ovat vielä hieman keskenkuntoisia ja tarvitsevat monenlaisia hoitoja. Osalla on henkisiä traumoja, osalla loisia ja luteita. Kaikista kyllä päästään, olen varannut koko porukalle kuukauden hoidon Laakson sairaalaan. Siitä kerron enemmän hieman myöhemmin. 

39 kommenttia:

 1. Voih koiruli parkoja. tarjoaisin kodin mielelläni kaikille mutta erityisesti on sydäntäni lähinna Wauxhall. Minunkin korvaani on koira purrut ja sitä on jouduttu ompelemaan Meilahden sairaalassa, joten tiedän miltä tuntuu olla korvapaikkailtu. Meillä saisi Wauxhall toipua hyvin sillä oma rekkumme on jo vanha eikä vähästä säikähdä.

  VastaaPoista
 2. Voi mitä ihanuuksia. Minulle sopisi tuo Jahvo Jahnukainen. Se varmasit tulisi hyvin toimeen meidän kissan kanssa ;)

  VastaaPoista
 3. jukka-Poika viihtyisi meillä aivan varmasti. Voisi mennä miehen kanssa kuoroharjoituksiin ja konsertteihinkin:) Pääsisi mukaan aika "suurille areenoillekin", maaliskuussakin oli konsertti jossa oli yleisöä n.400. Yhdessä voisivat laulella karaokea, mies kun sai viime vappuna synttärilahjaksi karaokelaitteet. Muutenkin meillä tuo musiikki on melko lähellä sydäntä:) Niin että varmasti Jukkis viihtyisi meillä.
  Koiran hankintakin on ollut meillä mielessä useamman kerran, mutta on vaan oltu koirahoitajia naapureiden tarvitessa apua. Niin että kokemusta löytyy kyllä tälläkin saralla;)

  VastaaPoista
 4. Repesin ääneen nauramaan tuon Jukka-Pokka -koiran kohdalla! :D Toivottavasti lapset eivät heränneet.

  Vaikka kaikki ovat söpöjä ja varmasti hyvätapaisia, niin Demin sopisi parhaiten meidän sisustukseen. ;) Pelkään kyllä koiria ihan hirmuisesti (varsinkin tuota Wauxhallia - hui!!!), mutta eihän sininen koira voi purra, eihän?

  VastaaPoista
 5. Ihania kaikki, mutta kun olin tarkasti kaikkien koirien taustat lukenut niin, meille sopisi edottamasti Jahvo saisi olla isännän kaverina metsäretkellä ja iltoisin isännän viereen lepotuoliin makoilemaan ja kun asummekin metsän keskellä, niin mikä sen parempi paikka metsässä viihtyvälle ja rauhalliselle koiralle, Jahvo saisi rakastavan kodin, meillä on ollut useampikin koira aikaisemmin, joten koirista löytyy kokemusta ja Jahvo pääsisi loppuelämäkseen hyvään kotiin.

  VastaaPoista
 6. Ihania koiruleita. Jahvon kanssa tulisimme varmaan erinomaisesti toimeen täällä mansessa ja se pääsisi lähes joka viikonloppu luontoon mökkimaisemiin. Voisi päästä syksyllä myös sienimetsään. Varmaan osaisin puhua sille myös sopivasti pohjanmaan murretta, kun äitini on kotoisin Lapuan naapurista Kauhavalta.

  VastaaPoista
 7. Nyt kun pystin naurultani kirjoittamaan, luulen että jos Wauxhalli kuntoutuu sopivasti, se olisi mitä parahin kumppani Nerolle, jonka luonteenpiirteet suuresti muistuttavat Wauxhallin luonteenpiirteitä.

  VastaaPoista
 8. Kylläpä taas sai nauraa tätä juttua lukiessa. Hyvä, etten tuolilta pudonnut. Kaikki pelastetut koirasi ovat niin tunteisiin vetoavia, että jokainen olisi tervetulleita sohvalleni lepäilemään. Kuitenkin sydämeni sykähti tuon Deminin haukahdeksen kuultuani, säällittää tuollainen roskiksesta ruokansa etsinyt ressukka. Täällä se saisi herkkuruokia, pääsisi nautiskelemaan leppoisasta maalaielämästä ja palloilemaan eroon manioistaan.

  VastaaPoista
 9. Aivan hurmaava kokoelma pelastettuja koiria! Kuka tahansa voisi tulla meille, mutta nyt valitsin kuitenkin Jukka-Pokan. Sen vanhat lietolaismaisemat on tässä lähellä, niin että voimme käydä muistelemassa vanhoja onnellisia työaikoja. Jupo saisi hellää hoivaa meillä ja naapurissa löytyy samanhenkisiä rauhallisia kavereita.

  VastaaPoista
 10. Demin näyttää niin tarkkaavaiselta ja leikkisältä koiralta joten tulisimme varmasti hyvin toimeen. Lisäbonuksena on ympäri asuntoa vaelteleva villakoiralauma....koirakavereista ei tule pulaa :) Palloiluseuraa odotellessa.

  VastaaPoista
 11. Voi hyvät hyssyrät, mitä koiria! Täällä yksi kissaihminenkin on aivan myyty. Tuo Jahvo-ressukka varmaan sopisi parhaiten meidän sakkiin. Kiitos päivän parhaasta jutusta!

  AnjaK

  VastaaPoista
 12. Aivan hurmaavia koiruleita kaikki ja kaikilla niin uskomattomat elämäntarinat! Meillä tarvittaisiin nyt koiraa pikaisesti, kun tuo viimeinenkin lapsukainen pakkailee ja aikoo häippästä. Uhkaa tyhjän
  pesän syndrooma tai sitten se, että taas yksi huone, mihin voi levittää ompeluksiansa.....Palloileva Demin varmasti viihtyisi meillä, sillä minä en millään jaksaisi enää heitellä siipan kanssa sukkapalloja sohvalta toiselle.
  PiaE

  VastaaPoista
 13. Tyttäreni pelasti monirotuisen Mustin kreetalaisesta eläinkodista n. kuukausi sitten. Mustille olisi kokeneesta kaverista suuri apu, Jukka-Pokka entisenä poliisimiehenä voisi pitää huolta varsinkin siitä että kakkapussit tulee varmasti mukaan ja olla muutenkin esimerkkinä. Musti pitää myös musiikista.

  VastaaPoista
 14. Upea tarina! Onneksi löytökoirilla on nyt hyvä olla ja voi, miten moni on jo tarjoutunut antamaan koirille uuden kodin! Kyllä ihmiset ovat hyväsydämisiä, ainakin täällä käsityöpiireissä. Jahvo on niin lempeän näköinen, että se ei varmaan pelottaisi meidän hermoheikkoa kissaakaan.

  Tämä juttu tai Käpälämäen bussi -juttu olisi kiva myös Tilkkulehdessä. Tehdäänkö yhdessä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En innostunut yhtään tuosta ideasta, mutta kiitos ehdotuksesta. Minusta siihen lehteen ei tämmöinen hömppä sovi. Pitää olla asiallista.

   Poista
 15. Kodittomat koirat lähellä sydäntäni ja niiden kohtalot suorastaan itkettävät...
  Entisenä koiran omistajana osaan hoitaa koiria hyvin ja ne viihtyvät kanssani. Jos voisin ottaisin kumppanikseni löytökoiran ja rakastaisin sitä koko sydämestäni <3 ...mutta Jukka-Pokkakin olisi minulle mieluinen ja pitäisin siitä aina hyvää huolta...

  VastaaPoista
 16. Oi voi miten ihana tarina taas. Heti ku näin kuvan Jahvosta, olin varma ett se on sienikoira niinku sitt olikin.
  Mutt mutt, mä en nyt kyll Rescue-koiraa voi ottaa ku mull on toi uus koditon kissa. Se on jo tutustunut Kala-pussiin joka on sieltä sultapäin tullut. Se on niin kätevä frivolite-välineiden kuljettamisessa. Tarvii siis vahtia, ettei Usko syö sitä, koetan antaa kalaa ihan luomuna.

  VastaaPoista
 17. Demin saisi meillä hyvän kodin . Voisi bamlata miehen kanssa stadin slangilla ja muistella yhdessä Rööperin kulmia. Mieskin tuntisi näin olonsa mukavaksi, kun stadin kundina saisi seuraa entisestä kotikaupungistaan tänne pohjoiseen. Minä puolestani lupaisin pyhästi oppia rakastamaan sitä koko sydämestäni varsinkin kun sen turkki on mieli materiaaliani.
  Kiitos Sinulle, kun näin kauniisti huolehdit kulkukoirien tulevaisuudesta.

  VastaaPoista
 18. Voi hyvänen aika....., nauranut olen niin että vedet silmistä tirskui, hyvä etten ihan itkua vääntänyt näiden koirien tarinoita lukiessa.
  Wauxhall sopisi meille oikein hyvin kun siinä on tuota yökköstä seassa. Voisi hyvin olla miehen seurana kun hän virittelee lakanan ja lampun yökiitäjiä varten savusaunan ja vaahteran väliin ja käy sitten yön pimeinä tunteina tarkistamassa saalista ja niistä kuvia ottamassa. Wauxhall voisi sitten aamulla haukahdella jotta yökköset ja kiitäjät tajuaisivat lähteä päiväpiiloihinsa etteivät jää lintujen ruoaksi.
  Hienoa että laitat koirulilauman kuukauden hoitojaksolle Laakson sairaalaan.

  VastaaPoista
 19. Voi, toi Denim vei heti syömmeni! Ilmeisesti rööperiläinen tunnisti toisen jo ryhmäkuvasta ;). Meillä on kakkapusseja jo valmiina neidin takin taskuissa ja koirapuisto ihan ikkunan alla. Lisäksi naapurissa asuu kaksi ihanaa tyttökoiraa, jotka vierailevat meillä säännöllisesti, joten mukavaa leikkiseuraa olisi heti tarjolla kulmien kimuleista! Niin, ja pallojakin löytyy. Lähes joka lähtöön :)

  VastaaPoista
 20. Olipa taas sujuva ja mukava tarina. Oikein on keskitytty olennaiseen eli koiraan itseensä.Hälläväliä mitä rotua ,kuka emä ja miten jalot ja puhtaat sukujuuret.Jahvo näyttää mukavalta ja rauhalliselta tällaiselle koirattomalle ihmiselle.Ilmeestä päätellen kaipaa hellyyttä ja huolenpitoa.
  Kyllä täällä olisi hyvä koti ja metsä jossa ulkoilla lähellä.

  VastaaPoista
 21. Tällaiseen kissaihmisen talouteen sopisi ehdottomasti Tahvo. Kissatkin oppisivat (ehkä) rauhoittumaan kun olisi oikein esimerkillinen kaveri seuraa pitämässä.

  VastaaPoista
 22. Jahvon surulliset silmät sulattivat sydämeni. Ja vielä kun on tuosta naapurista löytynyt, niin sopisi meidän koiraksi hyvin. Ymmärrämme täällä lapualaisia ja olemme heihin tottuneet. Pitäisin Jahvosta todella hyvää huolta. Metsästystä meillä ei harrasteta, mutta ulkoiluttaisin läheisellä pururadalla, niin saisi haistella tuttuja metsän tuoksuja!

  VastaaPoista
 23. Tulin vielä lisäämään perusteluja miksi meillä olisi hyvä paikka Jukka-Pokalle.
  Meillä on tuttavana poliisi - tosin jo eläkkeelle jäänyt mutta heillä riittäsi varmasti tavatessaan paljon yhteisiä puheenaiheita:)
  Katselin vielä tarkkaan Jukkiksen kuonoa ja huomasin että meiltä löytyy aivan samanlaista materiaalia....että jos vaikka joskus tulisi paikkailtavaa niin ei tarvitsisi ainakaan siine Laakson sairaalaan enää lähteä:)

  VastaaPoista
 24. Voi että on hauskoja koiria. Ja vetoketjut vielä varmistamassa tavaroiden sisällä pysymisen :)

  VastaaPoista
 25. Jukka-pokka se jo silmillään mulle laulua aloitteli, ihan varmasti!
  Kyllä meidän eläinrakkaassa kodissa Jukkakin viihyisi ja hyvän hoidon saisi. Vanha virkaveli käy välillä täällä ja silloin voisivat yhdessä muistella, miten rosvoja otettiin kiinni silloin nuorina...

  Aivan mahtavat koirat ja tarinat olet tehnyt, kiitos illan piristysruiskeesta!

  VastaaPoista

 26. Oi,kaikki koirat ovat söpöjä. Kukin omalla tavallaan. Ehkä mieluisin olis kuitenkin tuo Demin:)

  VastaaPoista
 27. On sulla hyvät jutut :D
  Koirasta minä aina haaveilen, sellaisesta pienestä jota voisin aina kuljettaa mukanani.. tuo Jahvo on niin hellyyttävän ihana koira, että uskon sen sopivan täydellisesti haaveisiini ja siitä pidettäisiin meillä varmasti hyvää huolta :)

  VastaaPoista
 28. Ymmärrän nyt, miksi Jukka-Pokka on pyrkinyt aina muualle, sehän tuntuu kaipaavan vieläkin vihi-tehtäviä vanhoja poliisikoirapäiviä muistellen. On jo saanut ison liudan tyttöjä rapsuttelemaan korvankutkujaan. Taas. JOS Jukka-Pokala ei ole kirppuja sairaalakierroksen jälkeenkään, voisiko Hän innostua suurien kotihämähäkkien (vain öisin) jäljittämisestä? Vai olisiko se liian turhauttavaa puuhaa. Kaikesta päätellen toimintaa uudessa kodissa tulisi olla. Menoa ja meininkiä ulkona ja sisällä. Tervetuloa meille! (ps. ilman koiraveroa)

  VastaaPoista
 29. hei meille sopisi Jahvo, kun pihasta pääsisi suoraan metsään tutkimaan mielenkiintoisia hajuja. Meillä oli kertaalleen yksi rescue koira Tara mutta nyt on jo siirtynyt sateenkaarisillan toiselle puolen ja koiran paikka olisi tyhjänä.

  VastaaPoista
 30. Wau, meillä onkin suuri koira kuume, tässäpä meille olisi tilaisuus kodittaa yksin koditon. Adoptoisimme mielellämme Demin.

  VastaaPoista
 31. Sydäntä raastavat tarinat ja kokemukset on kaikilla koirilla takanaan, ja kaikille soisi lepokeitaan loppuelämän ajaksi. Wauxhallin tarina vetoaa jostain syystä eniten, ja kun nimikin vielä rimmaisi meidän sukunimen kanssa, niin koira tuntisi varmasti pian itsensä osaksi perhettä. Perhettä, joka on kutistunut viimeisenkin lapsukaisen lennähdettyä lokakuussa pesästä vieden vuosia blogini virallisena valvojana toimineen Wanda-koirankin mukanaan. Rauhaa ja rakkautta siis riittäisi tässä kahden varttuneemman ihmisen perheessä :) Wanda-koira pääsi sohvalle vain salaa, kun isäntäväki oli poissa, mutta tälle siivolta vaikuttavalle Wauxhallille löytyisi kulmasohvasta varmasti oma nurkkaus.

  VastaaPoista
 32. Kiitos Marle! Aivan ihania koko joukkio mutta vetoavin on Demin, koska sillä on silmälasit niin kuin minullakin.

  VastaaPoista
 33. Voi, miten hellyyttäviä koirimus-tarinoita! Luulen, että Demin sopeutuisi meille parhaiten: Fenix on myös kova palloilemaan ja on siinä määrin koiramainen kisu, että pärjää hyvin koirienkin kanssa. Lisäksi itse olen asunut 10 vuotta Kallion kulmilla, joten yhteistä muisteltavaa kyllä löytyy;o)

  VastaaPoista
 34. Ottaisin mielelläni Jahvo J:n. Olisi minullakin sitten kaveri, kun asun yksin!

  VastaaPoista
 35. Hauskaa tarinaa jälleen kerran. Sienimetsään kaveriksi ottaisin Jahvon. Sen sympaattinen ilme teki minuun vaikutuksen ja tarkkaavaisen ilmeensä vuoksi varmasti ainutlaatuinen, lienee hieman Sienietsivääkin sekoittuneena! Kunnon koulutus vielä sienivalikoimastani ja olen varma että meistä tulisi oivat ystävykset!!

  VastaaPoista
 36. Selkeästi meidän porukkaan sopisi Jukka-Pokka! Täällä sille olisi kaveriksi Murri porokoira-poika, jolla on energiaa vaikka muille jakaa. Jukka voisi rennolla asenteella ja jämerällä poliisikoira-otteella pitää pikku-herran kurissa ja järjestyksessä sekä opettaa sille rauhallista käytöstä. :)

  Ihana, kun keksit tällaisia tarinoita! :)

  VastaaPoista
 37. Olen nyt kyllä hyvin, hyvin myöhään liikkeellä, mutta pidän peukkuja että vielä ehdin mukaan. Meille sopisi koira kun koira, isäntä onkin kovasti puhunut koiran hankkimisesta ja nyt olisi oivallinen tilaisuus jos onni potkaisee.

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!