lauantai 27. syyskuuta 2014

ainakin uusi mökki ja lampola

Menin mukaan Tilkkutien nimppari kangasvaihtoon. Meitä on kaksi ryhmää ja minun kanssa samassa ryhmässä on 7 muuta vaihtajaa. Ensimmäinen nimpparionnittelukirje lähti jo matkaan. Kirjekuoren sisältönä on sääntöjen mukaisesti pala kangasta (fat quarter). Hauska vaihto, vaikka omia nimpparivaihdannaisia joudun odottamaan lähes vuoden. Kamalaa, jos ihmiset ovat jo silloin unohtaneet koko vaihdon, ja jään ilman kankaita! Alan kyllä itkemään, jos näin käy. Siltä varalta ostan itselleni 7 fat quarteria ja paketoin ne ja avaan iloissani vasta nimpparipäivänä. Ennen avaamista keitän itselleni kahvit, laulan pari onnittelubiisiä ja pidän ehkä puheenkin. Siitä se tunnelma syntyy ja sitten vaan paketti auki ja ilkamoimaan.


Ensimmäiseen lähetykseen askarsin paperista kirjekuoren. Tuo kangaslappu on saajan tietoja peittelemässä. Eli onnittelut sunnuntaille, Arja!


Marittan blogissa olen nähnyt silloin tällöin tämmöisiä tetran muotoisia säilytysesineitä. En tiedä, olisiko siellä ollut ohjetta tai jotain mittojakin, mutta hyvin onnistuin ihan tosta vaan-meiningillä. Marimekon kankaan lisukkeksi löytyi tilkkuystävä Ritvalta saamista mallipaloista sopivaia sinisiä. Ajattelin, että täällä voisi säilyttää kyniä, meikkejä tai mitä vaan.


Palkkasin maatuskan avaamaan ja sulkemaan vetoketjua. Hieman laiskan sorttinen tyyppi, täytyy itse kiskoa vetskaria, mutta samalla voi vähän nipistää mokomaa laiskiaista. Eiköhän ajan mittaan tuo muikea ilme hieman haalistu.


Vuorin ja päällisen välissä ohut huopa ja tikkailut meni unikkojen mukaisesti, ihan vapaalla vaan.


Päivityksiä blogissa rempataan kesämökkiä, mutta en halua jäädä huonommaksi ja rakensin kaksi mökkiä. Toisessa asun itse ja toinen on tarkoitettu mun lampaille.


En ole rasistinen, vaan minun lampolassa asuu myös mustia lampaita. Taitaa lampailla olla tanssit tuolla sisällä, kun on torppakin mennyt ihan vinoon.

Mukavaa viikonloppua!
Lähden tästä illemmalla matkailemaan. En tarvitse passia mukaan, mutta jotenkin olisi kiva ottaa se kuitenkin. Tuntuisi, että olisi enemmänkin menossa. 

21 kommenttia:

 1. Mainio varmistus omiin nimppareihin ;D, toivottavasti jengi kuitenkin on hereillä silloin loppuvuodesta.
  Jännä pussukka ja hienot avainvahdit (luulisin) olet askarrellut.
  Siellä muuten keikuttaa jos laivalla lähistölle matkailet, viime yö meni valvoessa länsinaapurista tullessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy aina varmistella.... Varmasti on keikuttanut, mutta minä en men laivaan.

   Poista
 2. Ihana paketti lähti Arjalle! Minä olen samassa ringissä ja käytin jo kerran käytettyä pehmokuorta. Se on varmasti likaantunut matkalla, kun Arja sen saa. Kiva, että sinulta on tulossa nätti lähetys. Tykkään sun lampolastasi, koska siellä ei syrjitä värin perusteella. Hyvää matkaa! Minulla on passi koko ajan mukana, vaikken sitä ikinä tarvitse! Voithan sinäkin pakata sen mukaasi.

  VastaaPoista
 3. Tuskin sinun tarvitsee pelätä että päiväsi unohtuu - osallistuminen ja itse lähettäminen on sen verran hauska juttu että sen kyllä muistaa - uskoisin :/
  Hauskaa tarinaa tulee; sinulla on kynä hallussa! Maatuska-parka, kyllä hän varmaan yrittää sen minkä pystyy :) Mökkejä tarvitaan, hienoja timpuroit. Mukavaa reissua, passin kanssa tai ilman!

  VastaaPoista
 4. On sulla taas suunnitelmat ja jutut nimpparijuhlineen ja laiskoine maatuskoineen :).

  Hienot mökit rakensit! Munkin mökillä raksa jo hiljeni, sovittiin timpurien kanssa että jatketaankin valmiiksi vasta keväällä. Jospa lumi osaltaan suoristaisi vajaa talven aikana, kun jätetään se vähän ilmaan keikkumaan.

  VastaaPoista
 5. Hyvin onnistunut säilytysesine ja kyllä se maatuska siitä vielä reipastuu kunhan palkkapäivä lähestyy. Olet niin ahkera että taloja nousee kuin sieniä maasta, en ole kateellinen mutta......:))
  Hyvää matkaa!

  VastaaPoista
 6. Mitäs tähän nyt sanois:) kun sinulla sitä ideaa on askareihin ja vielä sana hallussa:)

  VastaaPoista
 7. Mitäs tähän nyt sanois:) kun sinulla sitä ideaa on askareihin ja vielä sana hallussa:)

  VastaaPoista
 8. Tuopa onkin hyvä "varmistusidea"! Minullakin on nimpparit vasta ensi heinäkuussa, joten lienee hyvä varautua... Ainakin saa alibin taas muutamalle uudelle kankaalle... Hienoja pussukoita ja mökkejä: vino katto on ihan käytännöllinen, vesi valuu sieltä varmasti pois ;)

  VastaaPoista
 9. Varmasti kaikki muistavat nimpparit ja saat monta hienoa kangaspalaa:) on niin kiva idea ettei kukaan ryhmään kuuluva halua missata sitä, luulen:)).
  Vallan mainio kolmiopussukka ja nuo talot ovat huisin hienoja!
  Mukavaa ja rentouttavaa matkaa:)

  VastaaPoista
 10. Kaunis kirjekuori kangasvaihdossa, ja varmasti sisällä yhtä ihana kangas.
  Hyvin olet onnistunut saamaan sinisen pussukan kasaan. Juuri oikean mallinen. Oma sininen pussukka on kasaamista vaille valmiina.
  Lampolassa tulee aina olla yksi mustakin lammas :)

  VastaaPoista
 11. Älä ole huolissasi, ei sinua unohdeta :-D

  VastaaPoista
 12. Hauskoja ompeluksia! Pussukoita ei ole koskaan liikaa. Kivalta näyttää tuo kangasvaihto, jos vuoden päästä vielä järkätään niin tahdon mukaan!

  VastaaPoista
 13. Kiitos nimipäivälahjasta! Kangas on kaunista ja mieleistä ja kirjekuori uuden tilkkupeiton malli. Olen saanut jostakin sellaisen kästyksen, että sinuakin pitää onnitella. Olenko oikeassa? Ei pääse unohtumaan 15.8.2015, on laitettu niin moneen paikkaan muistiin, mutta hyvä, jos olet kuitenkin varautunut siihen, että joku mokaa. Kantovälineesi, lampolasi ja tarinasi taas vallan mainioita.

  VastaaPoista
 14. Eiköhän tässä yläpuolella ole riittävästi vakuuteltu, ettei sinun nimipäivääsi unohdeta? Minulla on pieni epäilys, että haluat tuolla varmistuksella löytää syyn päästä kangasostoksille :D Mutta niille ostoksillehan kelpaa mikä syy tahansa!

  VastaaPoista
 15. Hienot on lampolasi ja pussukka tyylikäs, kuten aina. Kuka lieneekään kauniin kirjekuoren vastaanottaja on varmasti iloinen jo sen nähdessään sisällöstä puhumattakaan. Juttujasi on aina kiva lukea!

  VastaaPoista
 16. Laitoin sinulle sähköpostia!

  VastaaPoista
 17. Hiano penaali. Maatuska saa vahtia, että läksyt tule tehdyksi. Viitsiikähän se tehdä sellaista? Nyt se ainakin vaan katselee lampaita. :)

  VastaaPoista
 18. Kivat mökit sinulla. Olen ihan kade, kun sinulla on vielä lampaitakin. Mitä Ukko tuumaa uusista asukkaista ? kai olette aloittaneet paimenkoiraharjoitukset :)

  VastaaPoista
 19. Mulla olisi kankaita tarjolla vaikka kuinka antaa poijes!! Ihana vetoketjupussukka. Mukavan mallinen!!

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!