sunnuntai 1. marraskuuta 2015

kiva viikko takana!

Taas on ollut paljon kaikkea kivaa tapahtumaa, joten aika hyvä sillisalaatti on tiedossa. Ilman silliä, koska siitä en oikein pidä. 
Keskiviikkona, kun olin menossa ranskantunnille Malmitalolle, kävin kurkistamassa toisen kerroksen näyttelytilassa Teatterimuseon Saako sitä syödä? Teatteriruokaa-näyttelyä. 


Ruokia enemmän minua kiinnosti hienot puvut. 



Aikamoinen kermakakku tämäkin.


Alakerran näyttelytilassa on Yasushi Koyaman näyttely Söpö. Näitä söpöjä voi käydä katsomassa 14.11.2015 asti. Ehdin myös sinne ranskantunnille.

Torstaina kävin auttamassa Töölön tilkkupajassa Soilea. Ripustimme kahteen pekkaan sen Syyringin hyväntekeväisyyspeiton Soilen studion seinälle.


Ihan on tolkuttoman hieno! Ja me, Syyringin daamit on se tehty!
Peitto menee Syöpäsäätiölle hyväntekeväisyysrahastoa kartuttamaan. Tämä on iso, parisängyn peitoksi riittävä eli 245 x 245 cm. Muistaakseni.



Tähdet on koneella ommellut ja samoin blokit on kiinnitetty toisiinsa koneella, mutta paljon on kävin aplikoitu. Ihan tuntuu sormissa neulanpistoja pelkästä katsomisesta. Aplikaationeula on ihan maailman terävin. En unohda sitä ihan äkkiä.

Kun Salainen puutarha -peitto oli saatu seinälle, lähdimme katsomaan Arbiksessa olevaa Riitta Grönroosin tilkkutyönäyttelyä.


Alakerran aulassa oli vitriinien täydeltä kaikkia pienikokoisia töitä, erilaisia käyttöesineitä. Suuret seinätekstiilit löytyivät ylempien kerrosten seiniltä. Suurin osa oli minulle jo entuudestaan tuttuja viime syksyltä Espoosta, Tyttöjen Tilkkupäiviltä. Työt liittyvät Yrjö Kokon kirjaan Pessi ja Illusia. Minun edoton suosikki on tämä Flygande gäss. Tietenkään minulla ei ollut mittanauhaa mukana, mutta alle metrin kokoinen tämä hanhilauma oli.



Osa materiaaleista on läpikuultavia ja työssä on käytetty myös erivärisiä helmiä.

Sain Haavena hyvä kuva-blogin Katinkalta Starlight Blogger Award-tunnustuksen. Olen hyvin iloinen siitä, mutta ei tämä pelkkää iloa ole, koska täytyy vastata kysymyksiin. 

1. Mistä olet kiitollinen juuri nyt?
Jaa-a. Erityisesti tällä hetkellä olen kiitollinen siitä, etten ole saanut mitään kauheaa tautia, eikä melkein ketkään muutkaan tuntemani ihmiset, enkä nähnyt mitään kauheuksia, paitsi vähän painajaisia. Mutta ne on ihan ok. koska tiedän, että näen unta. Ja jos unessa on myös James Bond, niin ei se ihan kamalaa voi olla.

2. Minkä valinnan tai asian haluaisit muuttaa elämässäsi, jos pystyisit?
Luultavimmin en kyllä mitään. 

3. Mikä sinun mielestäsi on elämän tarkoitus?
Nopeasti heitän, että yksi elämän tarkoituksista on se, että ainakin yrtittää tuottaa iloa ja valoa muille ihmisille. 

En jatka tätä, koska hieman vastustelen kaikkia haasteita. Siis tällaisia haasteita. Pidän sellaisista haasteista, joissa täytyy keskisä ratkaisu johonkin ongelmaan. Käy katsomassa Katinkan blogia. En ymmärrä tuota blogin nimeä Haaveena hyvä kuva ollenkaan. Ihmisellä on upeita kuvia ja yhä vaan haaveilee paremmista. Saattaa olla aika mahdoton haave. No toisaalta, pitäähän ihmisellä haaveita olla! 

Toteutin tuota elämän tarkoitusta ja päätin tuottaa iloa kahdelle ihmiselle.


Olen erityisesti koripalloihminen. HNMKY:n naiset pelaavat naisten 1. divaria ja heidän mainio joukkueensa palkitsee jokaisen kotipelin jälkeen molemmista joukkueista parhaan pelaajan. Ei siis välttämättä eniten pisteitä tehnyttä, vaan semmoisen, jonka panos on eniten auttanut joukkuetta. Ihan vapaaehtoisesti ehdotin, että voin joihinkin matseihin tehdä ommellen parhaan pelaajan  palkinnot. Tänään Namika sai vastustajakseen Raholan Pyrkivän. 


Pelin jälkeen molempien joukkueiden parhaat pelaajat saivat Marimekon Helsinki-kankaasta tehdyt pienen olkalaukut. Koko on 18 x 24 cm ja laukkuun mahtuu kaikki tärkeimmät tavarat.


Veskoissa on takapuolella tasku vaikkapa matkakorttia varten. 


Myös sisäpuolella on yksi tasku. Ja niinpä, minusta on oikein hauskaa, että Raholan tytöllä on nyt Helsinki laukku. Ei jäänyt kamalan paha mieli Stadin vierailusta, vaikka takkiin tulikin! Se on vähän niin kuin matkamuisto.


Ensi viikolla käyn lumoutumassa Tilkkutiiraajien näyttelystä.
Se on esillä monitoimikeskus Lumossa Korsossa. Näyttely on avoinna 21.11.2015 asti ja osoite on Urpiaisentie 14, Korso. Siellä Lumossa olen käynyt ennenkin, joten ei yhtään jännitä mennä tuonne naapurikaupunkiin.

Mukavaa marraskuun ensimmäistä viikkoa!

20 kommenttia:

  1. Johan on ollut sinulla monenlaista kivaa ohjelmaa. Upea tuo hyväntekeväisyyspeitto! Kiva idea on myös nuo palkintokassit. Koripallokentät on melko tuttuja minullekin omien lasten myötä. Tytär pelaa vieläkin. Mukavaa viikonalkua!

    VastaaPoista
  2. No kyllä sinullakin oli kaikkea mahdollista. Toivottavasti tuleva viikkosikin on yhtä kiva!

    VastaaPoista
  3. Helsinki-laukuille on aina käyttöä. Näppärästipä ne sait aikaan. Miten sinua aikuista voisi jännittää mennä naapurikaupunkiin. Ota pala Helsinki-kangasta mukaan, niin muistat minne sun pitää palata.

    VastaaPoista
  4. Monenlaista mukavaa on sinulla viikon aikana ollut. Onneksi muistit mennä sinne ranskan tunnillekin;)
    Ihan mahdottoman kivat olkalaukut ompelit vierailijoille, varmasti olivat iloisia lahjuksistaan vaikka peli ei ihan onnistunutkaan. En ymmärrä miten osaat tehdä noista olkalaukuista noin kivoja. Olen yrittänyt sata kertaa enkä vaan osaa:(:(

    VastaaPoista
  5. Kivaa ohjelmaa ja katseltavaa sinulla on ollutkin.
    Salainen puutarha-peitto on kyllä tosi kaunis! Upean peiton teitte yhteisvoimin!
    Helsinki-laukut ovat kivat.

    VastaaPoista
  6. Kulttuuria kerrakseen... Tosi kaunis tuo teidän hyväntekeväisyyspeitto!!! Samoin nuo pikkulaukut.
    Mukavaa viikkoa sinulle:)

    VastaaPoista
  7. Yhteistyöpeitto on kerrassan huikea, aivan ihana!
    Tuollaisia pelaajapalkintoja on harvoin tarjolla, se on ihan luxusta. Ainakin yhden pelaajan osalta Tampereen matka sujui iloisemmalla mielellä :)

    VastaaPoista
  8. Hienoja nuo helsinki laukut ♥ Tuo peittokin on todella kaunis.♥

    VastaaPoista
  9. Onpa sinulla ollut todella reipas viikko! Puvut ovat ihan superhauskoja. Kehuinkin jo Tilkkupaja-blogissa peittoanne. Se on käsittämättömän hieno! Ja miten ahkeria te olette olleet, respektiä, hatun nosto ja kumarrus.
    Mielenkiintoista tekstiilitaidetta Arbiksessa. Tekstiilitaidetta on kyllä sinun Helsinki-laukkusikin! Mainio lahja.
    Odotan lumoutumista minäkin kun kerrot seuraavasta retkestäsi. Reipasta marraskuuta!

    VastaaPoista
  10. Kyllä onkin kiva postaus tämä. Et varmaan ole ollut hetkeäkään kotona. Tuo ruokanäyttely herkku olikin. Samoin olen aivan ihailusta pyörryksissä tuosta teidän hyväntekeväisyyspeitosta. Se on kyllä aivan huikean hieno.

    VastaaPoista
  11. 1, Teatteriruokanäyttely - hieno, 2. Syyringin peitto - uskomattoman upea, 3. Riitta Grönroosin näyttely - tämän haluaisin nähdä, 4. Haaste - iloa tuotat muille ainakin blogillasi, 5. Palkintokassit - ihania! Kiitos, että blogissasi voi kommentoida samalla sivulla, kuin blogiteksti on, voi palata takaisin tekstiin ja taas tulla kommentoimaan :D

    VastaaPoista
  12. Ruokajutuissa minäkin varmaan olisin keskittynyt pukuihin :) Peitto ja muut tilkkutyöt ovat uskomattoman upeita. Itsekin haaveilen tilkkutäkistä, joten itsekseni huokaillen katselen noita ihanuuksia.

    VastaaPoista
  13. Hyväntekeväisyyspeitto on huikean hieno.
    Enpä tajunnut Namikan pelissä, että siellä jaettiin sinun tekemät laukut palkinnoiksi. Näin jotain sujahtavan, mutta kivat laukut! Itsekin siis jännäsin katsomossa, Namikaa fanittaen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, samassa katsomossa oltiin! Tytär jakoi palkinnot, kun ei sairastuvalta päässyt vielä pelaamaan.

      Poista
  14. Hyvin sait jaettua hyvää mieltä kerronnallasi ja Helsinki laukun saaja on varmaan mielissään.
    Tuo peitto on kyllä hieno kyllä sen päällä kelpaa köllötellä päiväunia.

    VastaaPoista
  15. Viikkosi on ollut ihan huikean kiva ja mukavaa, että jaat tuntemukset meidän muiden kanssa. Sievät pussukat, hullunhauskat teatteripuvut, huikean hieno hyväntekeväisyyspeitto, upea näyttely, ihan hengästyttää.

    VastaaPoista
  16. Nyt tietää mihin verrata jos joku on kuin kermakakku ;) Toi teidän peitto on mielettömän ihana, näin sen Pajassa. Onnekas hän joka sen huutaa ja toivottavasti merkittävällä hinnalla! Sä oot kyllä niin namikalainen <3

    VastaaPoista
  17. Tuo hyväntekeväisyys tilkkupeitto on aivan järisyttävän hieno kaikkine pienine yksityiskohtineen.

    VastaaPoista
  18. Hienot kuvat näyttelyistä. On kyllä todella upea se teidän hyväntekeväisyyspeitto ja olkalaukut ovat omaa luokkaansa!
    Täällä meidän "kylässä" on Naisten joulumessut aina itsenäisyypäivänä oli sitten viikonpäivä mikä tahansa, en tiedä syytä.
    Mukavaa viikonvaihdetta sinulle

    VastaaPoista
  19. Hassua on sellainen ruoka, jota ei saisi syödä :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentista!