sunnuntai 20. maaliskuuta 2016

tilkkuladulta

Terveiset Lahest!


Osaan tarvittaessa puhua hieman lahtea, koska olen asunut ihan tuntumassa, Hollolassa. 


Eilinen päivä meni nopeasti huippuhyvässä seurassa, paitsi se mielettömän pitkä vaalitulosten odottaminen. Tilkkuyhdistyksen vuosikokouksessa valittiin uudelle 2-vuotiskaudelle uudet jäsenet erovuoroisten tilalle. Tilaisuuteen oli ilmottautunut 283 äänioikeutettua jäsentä. Ehdokkaita oli 5 ja 4 valittiin, yksi heistä poikkeuksellisesti 1 vuoden pestille.  Ääntenlaskijoiden runsas joukko laski ja laski ja laski, se kai kuuluu urheilukaupungin imagoon tuo kaikenlainen laskeminen pitemmän kaavan mukaan. Onneksi pääsivät maaliin ja tulosta saatiin: hallitukseen valittiin Maire Määttä Oulusta, Päivi Höglund Pirkanmaalta, Tarja Kinnunen Kemistä ja vuoden pestille Tiina Saaristo Helsingistä. Onnittelut koko jengille. Koko jengin puhiksena jatkaa Pirjo Ihalainen Espoosta. Varajäsenetkin valittiin, mutta en muista ketä. 


Tilaisuus pidettiin Sibeliustalossa, joka on upea. Ja kauniilla paikalla Vesijärven rannalla. Mielenkiintoisessa rakennuksessa oli kiva kuljeskella ja ihailla loistavia tilkkutöitä. Eniten innostuin näistä pienistä Seasonal Garden töistä, joiden koko on  30 x 30 cm. Jokaiselle mukana olleelle maalle arvottiin vuodenaika. 


Suomi sai arvonnassa kevään, mutta niin varmasti muutama muukin maa, koska vuodenaikoja on vain 4 ja EQA:n osallistujamaita 17.


Upeiden töiden ihastelun ja näiden kivojen kavereiden moikkailun lisäksi oli ilo tavata paljon ihaia ystäviä ja tutustua uusiin ihmisiin! Syyrinkiläisiä oli paikalla edustava joukkio, vanhoja ja uusia blogituttavia jonkun verran. Osuinpa kangasostoksille puotiin, jossa kasöörinä toimi joskus aikoinaan blogiarvonnassani voiton saanut Salme! Tuntuu kivalta, kun joku tunnistaa ja tulee rohkeasti juttusille ja esittelee itsesnsä.  Kiitos teille kaikille arvokkaille ystäville mukavista rupattelutuokioista.  Harmi, että muutama bloggaaja jäi tapaamatta, vaikka paikalla olikin.


Valokuvia otin aikamoisen kasan, mutta niiden läpikäymiseen tarvitaan aikaa. Joskus, jos olen sillä tuulella, saatan laittaa jonkun alasivun pelkkiä kuvia varten. Epäilen, että sitä ei tapahdu, mutta minulla on kuitenkin suunnitelma. 


Tämä on yksi suosikeistani näiden pienten töiden joukosta.


Ja samoin tämä tosi kiva kaveri kipittelemässä hienosti kimaltelevalla hangella.  Nämä pienet työt olivat niin upeita ja taidokkasti tehtyjä.


Ainoa luento, jonka kävin kuuntelemassa ihan eturivissä, oli hollolalaisen Helena Vaarin. Työt ovat aplikaation ja vapaan konekirjontannan yhdistelmiä, hyvin valokuvamaisia.  Hän tekee myös luterilaisen kirkon tekstiilejä. Niistä hän näytti kuvia ja kovin olivat kauniita.  Itse olen ortodoksi ja minulle luterilaiset kirkkotekstiilit ovat vieraita, mutta paljon luovuutta ja symboliikkaa niihin kätkeytyy.


Näimme myös erinomaisen muotinäytöksen. Niin esitellyt vaatteet kuin mallitkin olivat huippuluokkaa! Vaatteet ja asusteet oli tehty Wellamo-opistossa.


Tämä kravaateista tehty pitkä juhlamekko oli erityisen kaunis.


Maisema Vesijärvelle Sibeliustalon lounaspöydästä. Jäällä oli yllättävän paljon hiihtelijöitä, luistelijoita ja kävelijöitä. Näytti se jää kestävän, ainakin aina silloin, kun katselin järvelle.Minulla ei ole koskaan ollut tuota FQ-kangasta, mutta nyt on kahden vanhan värin lisäksi  on uutuusväri ruskea. Ostin myös setin sinisiä kankaita ja pieniä paloja hirveä ja kiplikonnaa.


Paikallisilla killoilla oli kaikkea kivaa myyntipöydillään. Napit ovat kuin koruja Kissa-rintakorut  ostimme tilkkukurssilainen Kirstin ja Tilkku & Tilkku-blogin kaksijalkaisen Tilkun kanssa. Ne on meidän viralliset tapaamiskorut. Semmoiset on tosi järkeviä, koska seuraavan tapaamisen aikaan voidaan olla jo unohdettu, miltä toinen näyttää. Jos molemmilla on rinnassa samanlaiset korut, saattaa käydä niin hyvin, että törmätään vaikka vahingossa ja sitten ihmetellään kuinka sattuikin molemmilla olemaan kivat kissa-korut. Niin, tämä tapahtuis sitten joskus kymmenien kymmenien vuosien kuluttua, kun oltais tultu jo melko vanhoiksi. Vielä ei ole mitään hätää.


Hieman kangashankintoja. Polkupyöräkangas teki iloiseksi, niin kuin jokainen muukin kangas vuorollaan. Aivan hurmoksessa pengoin yhden kangaskauppiaan pakanloppuja tursuavia koppia. Omien löytöjen lisäksi ystävät esittelivät kilvan houkuttavia vaihtoehtoja. Kun oli hyviä tarjolla, niin tilaisuus täytyi käyttää.


Hankin pari kirjaakin. Toinen on FQ värityskirja hauskoine kuvineen ja toinen aivan ihana Elizabeth Hartmanin eläinaiheisia kaavoja sisältävä kaavakirja.  Sen olin ostanut Töölön Tilkkupajasta jo aiemmin, mutta sain se vasta Lahdessa.

Mielestäni Lahti selviytyi kisoistaan erittäin hyvin. Eihän se järjestäjien vika ollut, että ääntenlasku kesti kauan. 
Suuret kiitokset kaikille Tilkkuladun järjestäjille! 

Ensi vuonna Tilkkupäivät ovat Kemissä. Iltajuhlan lopussa pohjoisen naiset kuljeskelivat  illallispöytien välissä ja heittelivät meitä lumipalloilla! Tosi kivaa! Jos ei olisi ollut pöydät täynnä laseja, oltaisiin voitu alkaa kunnon lumisotaan. 


Kun ei pallot riittäneet lumilyhtyyn, tehtiin naamoja. 

 Kiitos hyvästä seurasta Tilkkuladulla.
Yhtään ei toisiamme tönitty eikä huudeltu latua. Kaikki mentiin hyvässä sovussa.

Aurinkoista pääsiäisviikkoa kaikille!

42 kommenttia:

 1. Kivat hiihdot olleet tänä vuonna Lahdessa. Varmasti jäi mukavia muistoja - tuo nappijuttukin niin kiva idea :)

  VastaaPoista
 2. Kivat hiihdot olleet tänä vuonna Lahdessa. Varmasti jäi mukavia muistoja - tuo nappijuttukin niin kiva idea :)

  VastaaPoista
 3. Samalla ladulla hiihtelin minäkin tänään ja kyllä siellä oli väkeä!
  Meinasi vallan myyntipöydät jäädä väliin kun oli niin paljon katseltavaa. Tosin montaa ostosta en tehnytkään, joka pöydän edessä oli niin paljon innokkaita ostajia että ajattelin sitten tyytyä verkkokauppaan tai käväistä ihan omia aikojani ko.kaupoissa. Uutta ruskeaa FQ -kangasta ostin palan, musta-valkoisesta olen tehnyt joskus itselleni kassin ja se heilui nytkin kädessäni:)
  Kivoja kuvia olet ladulta pongannut. Pääsiäisaiheisen pöydän vieressä ihailin aiheeseen sopivia ompeluksia ja harmitti kun en ottanut kuvaa noiden kuvaamiesi edessä olevista pitkäjalkaisista kanaotuksista, niihin(kin) ihastuin;)
  On teillä varmasti ollut mukavaa yhdessä ja porukalla:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heips Irma, harmi, että olit eri lähdössä. Olisi ollut kiva tavata. Aika ruuhkaisaa oli ajoittain eilenkin. Otin kuvia niitsä toisistakin kotkoista ja laitan sinulle.

   Poista
 4. Aika paljon kankaita ostit, kivoja on kaikki. Hieno miitti teillä onkin ollut. Ei meillä neulojilla tommosta ole.
  Rauhaisaa pääsiäisviikkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kristiina. Ostinko paljon? No joo, taisin hullaantua hieman. Jos perustaisit valtakunnallisen neuleyhdistyksen ja sitten syntyisi kiltoja ympäri maan. Sitten pitäisitte joka vuosi jotkut puikkopäivät milloin missäkin.

   Poista
 5. Kauniita tavaroita olit ostellut. Harmittaa, että itse kävin vain päiväseltään ja siitäkin ajasta suuren osan vei pitkittynyt kokous. Nappiostoksille sentään kerkesin ja tarkoititkin tuossa varmaan minua, koska samanlaiset kissanapit ostettuamme lupasimme ne sitten laittaa rintaan tavatessamme vaikka Syyringissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi Ticoliina, kyllä vain, olet oikeassa ja korjasinkin asian tuonne tekstiin. Samoin sovimme Tilkun kanssa, kun hänkin osti kissa-korun. Meitä on siis jo 3 kopla johonkin sopivaan tapaamiseen. Minultakin jäi muutama tarvike hankkimatta, mutta väliäkö tuolla, pärjään ilmankin.

   Poista
 6. Yritin Tilkkuladulla arvailla, minkälaisilla suksilla hiihtelet, mutta et kai osunut kohdalle. Bloggareille punainen neilikka rintaan jatkossa? Hienoja ostoksia, etenkin siniset ovat todella kauniita. Minäkin sain tuon Fancy Forest-mallin etukäteisvarattuna Soilelta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi Tiinatei, ehdotinkin hallituksen jäsenelle, että bloggajien tapaaminen merkattaisiin viralliseen ohjelmaan. Tosin järjestyyhän se ihan vaan blogien välitykselläkin, kun vaan aika sovitaan. Joku omatekoinen kukkakoru voisi olla rintapielessä bloggaaja-tunnuksena. Ihania malleja tuossa kirjassa!

   Poista
 7. Oli tosiaan kiva saada sinulle kasvot, onneksi ehdin bongailla nimilappuja! Se sinulta voittamani sininen "kaakeli"pussukka on yksi lempi pussukoistani ja ahkerassa käytössä. T. Salme

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Salme, olin niin iloinen kun esittäydyit! Ja on aina kiva kuulla, että palkinnolle on ollut käyttöä.

   Poista
 8. Hyvin olet näköjään tukenut tilkkutarvikemyyjiä. Ostoksistasi saa paljon erilaista kivaa. Kiitos hallitusraportoinnista. Mielenkiintoinen vuosi edessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi Milja, kyllä tuli tuettua ja jokunen asia jäi hankkimatta, kun kokous venyi niin pitkäksi, että kaupat olivat jo kiinni.

   Poista
 9. Tosi antoisan kuuloinen latu-urakka teillä tuntuu olleen ja hekumallisen ihania kankaita on tullut kotiin tuotua :) Joko on suunnitelmia niiden käytöstä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvät oli ladut ja liukkautta oli ainkin minun lompakossa. Rahat meni hyvin. Ei ole suunnitelmaa, paitsi mustalle kankaalle. Ihan inspiksen mukaan.

   Poista
 10. Ilmapallotyö on tosi hieno, mietin vain, miten nuo ilmapallot on tehty:)

  Hyvin olet löytänyt kauniita kankaita ja nuo kissamerkit ovat suloisia.

  Blokkareiden tapaaminen, pitäisi kuulua kansallisen tilkkuyhdistyksen tapahtuman ohjelmaan, joten neilikka rintaan vain!
  Vaikka kyllähän bloggarit voimme itsekin järjestää:)

  Fancy Forest malli olisi kiva, täytyypä kysellä Töölön Tilkkupajasta saisiko niitä vielä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, ilmapallotyön paalot on kolmiuloteisen näköiset. Oliskohan siellä lisävanua. Hienot käsintikkaukset. Ensi vuonna ollaan liikkeellä hyvissä ajoin ja neilikat ja vaikka kukkaruukut rinnuksilla. Soile kertoi, että lisää Fancy Forestia on hänelle tulossa.

   Poista
 11. Kiva nähdä nyt blogeissa näitä kuvia kun en päässyt paikalle. Mukava tapahtuma näyttää olleen. Paljon katseltavaa on ollut ja paljon ostettavaakin, hyviä löytöjä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nähtävää oli todella paljon. Kauniita töitä ja iloisia ihmisiä. Huomaan, että yhdet pienet tilkut puuttuu kuvasta. No ehkä on hyvä niin.

   Poista
 12. Hei Marle, olen vakiolukijoitasi vaikka harvoin kommentoin. Kun tammikuussa huomasin sinun tulevan Lahteen, toivoin myös näkeväni. Mutta toisin kävi. Vielä perjantaina sinnittelin talkoissa 6 tuntia, mutta sitten flunssa vei voiton. Katkerana makasin lauantain kovassa kuumeessa ilman äänen pihausta sohvalla ja katselin kellosta mitä toiset tekivät Sibbe-talolla. Johtuikohan se ääntenlaskun viivästyminen minun poissaolostani? Ilmoitin kyllä jo klo 6.30 aamulla, mikä on tilanne. Minun piti olla paikalla aamun ilmoittautumispisteestä iltajuhlaan asti, joten olisin varmaan löytänyt sinut. Sunnuntaina kuume oli poissa ja miehen avustuksella pääsin katsomaan ennen sulkemista näyttelyt ja hakemaan omat työt pois. Pieni lohtu oli Tilkunviilaajan tapaaminen. Oli mielenkintoista seurata puolitoista vuotta päivien valmistumista ja olla omalta pieneltä osalta mukana talkoissa. Oikein hyvää kevättä toivottaen Anja K, Vääksystä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi Anja, miten harmillinen sairastumisajankohta. Ehkä rehkit liikaa? Kiitokset myös sinulle upean tapahtuman järjestämisestä. Itse lähdin iltajuhlan jälkeen Helsinkiin ja hieman harmitti, kun olisi ollut kiva olla sunnuntaikin hauskassa seurassa. Onneksi sinä pääsit sentään sunnuntaina paikalle.Toivottavasti tapaamme jossain toisessa tapahtumassa! Kiitos, että innostuit kommetoimaan. Aurinkoista kevättä ja hyvää Pääsiäistä sinulle!

   Poista
 13. On kyllä mukava seurata blogiasi ja kaikkia noita monenmoisia tilkkutöitä jotka on täysiä mysteereitä minulle. Ja saat kyllä tunnelman tapahtumasta viestitettyä hienosti. Hienoa väkeä taitaa olla koko porukka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi Eija, Aikas kiva oli pyörähtää Lahessa. Mukavaa porukkaa kaikki, kieltämättä.

   Poista
 14. Oi noita ihania tilkkutöitä, kaikki niin taidokkaasti tehtyjä.
  Iloista pääsiäisviikkoa

  VastaaPoista
 15. Kiitos terveisistä. Kiva lukea näin, kun en paikalle päässyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paljon jäi kertomatta ja kuvia näyttämättä, mutta varmasti muissakin blogeissa on tarinaa ja kuvia Lahden laduilta.

   Poista
 16. Onpa hieno raportti Lahesta, omani saattaa ilmestyä tai ei tällä viikolla. Minä karkasin heti hallitusäänestyksen (varsinaiset) jälkeen kävellen linja-autoasemalle ja kotiin Stadiin, ehdin kuitenkin antaa lausuntoni/mielipiteeni tilkkuladusta jossa mainitsin että seuraavaan vuositapaamiseen olisi kiva saada bloggarinurkka tms. Tuo kukkatunnus onkin ihan kiva juttu. Munarikasta Pääsiäistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Lea! Kemin naiset varmasti järjestää bloggareille jonkun nurkan. Voitais olla vaikka kukkahattutätejä : )

   Poista
 17. Suurkiitos Latu-kertomuksesta ja kuvista! Supertapaaminen! Aivan mainioita tavaroita on tullut mukana kotiin. Minullekin taitaa tulla värityskirja...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Värityskirjassa on upeita kuvia ja ihan blokkimalleiksi passaavia.

   Poista
 18. Oli tosi mahtava Lahen reissu! Otin noin 50 kuvaa, mutta en ottanut yhtään kuvaa samoista töistä, kuin sinä. Harmittaa, kun en ottanut niistä pienistä töistä. En jaksanut lukea kaikkia kommentteja, mutta tuo blogaajien tapaaminen kiinnostaa. Olet niin mahtava kertoja, että olisi kiva kuulla "livenä". Kiitos sinulle. P.s. minullekin tarttui vähän kankaita mukaan ja paljon kaikenlaisia "vermeitä".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmi, ettet saanut pikkuisista kuvia, ne oli niin taitavasti tehtyjä. Seuraaviin kemuihin täytyy ehdottomasti järkätä tuo bloggaajanurkka. Kiitos mieltä lämmittävistä sanoistasi.

   Poista
 19. Bloggaritapaaminen on hyvä idea ja FinnQuiltin sivuille olisi myös hyvä saada tilkkublogien linkkilista. Toivottavasti vinkit menevät hallitukseen ja Kemin tilaisuuden järjestäjille. Tilkkulatu oli minulle ensimmäinen valtakunnallinen tapahtuma, jossa olen käynyt. Innolla jo odotan seuraavaa! Onneksi on noita kursseja sentään tulossa Päivölään ja Mäntyharjulle, että on jotain, mitä odottaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus FQ:n sivuilla olikin linkit blogeihin, mutta en tiedä miksi ne on poistettu. Seuraavat tilkkupäivät onkin aika pohjooisessa, mutta junalla pääsee.

   Poista
 20. Hei Marja, kiva kun otit noita kuvia kun itseltä kiireessä unohtu. Aurinkoista pääsiäistä !

  VastaaPoista
 21. Kiitos hienosta tapahtumaraportista! Ja tekemästäsi vaalityöstä! Hienoa, että on sellaisia tukijoita ja sellaisia tilkkuystäviä kuin sinä olet. ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiitos Tiina! Paremman yhdistyksen toivossa nyt eletään : )

   Poista
 22. Minäkin Piipahdin sunnuntaina Sibeliustalolla. Oli hieno tapahtuma. Jotain kuvia löytyy blogistani. Olisi tosiaan mukava järjestää joskus jonkinlainen bloggaajatapaaminen, jossa voisi tutustua toisiin kaltaisiinsa. Itse kun en esim tunne yhtään bloggaajaa. Mukavaa kevättä sinulle!

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!