tiistai 15. marraskuuta 2016

kupolit hukassa

Kyllä tuli laitettua liian vaikea kuva-arvoitus!
Arvauksia oli useita, mutta ei yhtään oikeaa ja ymmärrän sen hyvin, sillä kyseinen Kotikirkko on hieman erikoisessa paikassa eli kerrostalon 4. kerroksessa Liisankatu 29:ssä Helsingissä. Vaikka kirkko on kerrostalossa hieman piilossa, siellä pidetään ihan normi palveluksia, esim. kaikki Helsingin ruotsin, englannin, kreikan ja romaniankieliset palvelukset pidetään siellä. No siinä pieni tietoiksu.
Koska kukaan ei arvannut oikein, vaihdoin kisan tyyliä. Kaikki, jotka laittoivat jonkun arvauksen, saivat yhden arpalapun. Olin ihan hämmentynyt, miten olitte jaksaneet kaivella netin syövereitä ja pähkäillä eri vaihtoehtoja!
Voittajalapussa luki AnniK.
Onnittelut AnniK:lle ja palkinto onkin yllätyksellisesti valmiina!
Postitan sen heti kun AnniK laittaa osoitetiedot.
Palkintoa en vielä paljasta.
Kiitos kaikille osallistujille, arvauksianne oli kiva lukea.


Joskus jostain olen ostanut tuollaista silmälasikissa- kangasta. En keksinyt sille nyt muuta käyttöä kuin pieni kassi. Tosin olisi voinut olla isompikin, koska kangasta jäi.


Kassissa on vetskari. Ei kaikki kansa pääse kurkistelemaan mitä siellä kassissa on.


Kassiin en laittanut mitää tukimateriaaleja, vaan on hieman velttoilevaa sorttia. Vuorissa on toisella puolella sivutasku. Kassi on 30 (korkeus) x 28 cm ja pohja 8 cm.En olisi ikinä uskonut, että osaan ominpäin, tosin ohjeesta, tehdä edes jonkin tasoisen himmelin! No tässä ensimmäinen versio. Ohjeen keskellä oleviin "timantteihin" löysin 
Kovin tarkkaa syynäystä tämä ei kestä, mutta hyvä alku tulevalle himmelintekijän uralleni.
Ohjeen timantit on tehty neliskanttisiksi, mutta tuo alin pikkuinen timantti on viisikulmainen ja sen osasin kehitellä ihan ite. Ja tuohon isoon, jonka sisällä on pienempi kaveri, keksin mitat. En vaan oikein tiedä, minkälaista lankaa noiden ohuiden muovipillien kanssa olisi syytä käyttää. Ajattelin mennä lankakauppaan kysymään vinkkejä. Ainakin ompelulanka on liian laihaa ja vaikeasti käsiteltävää, mutta ehkä ohuempi kalalanka tai joku vastaava. Pitää saada tehtyä vahvoja solmuja oikeisiin paikkoihin.

Mukavaa viikkoa, siskot!34 kommenttia:

 1. No voi jufe, arvauksillamme mentiin ns. merta edemmäst kalaan, ainakin näis stadista katsoen, heh. Liian lähellä ettei osannut nähdä tuota kupolia.

  VastaaPoista
 2. No huh-huh, tuota en olisi koskaan arvannut vaikka olisin valvonut kuinka monta yötä:) Kiva kun palkitsit kuitenkin jonkun meistä arvaajista:) Lupasin jo aiemmin siskolleni että jos palkinto osuu meille niin hän saisi sen;) tällä kertaa meni ohi suun mutta onnea AnniK:lle:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä stadilaisetkaan tätä tienneet eivätkä löytäneet, niin ei ihme, vaikka toispaikkakuntalaiset eivät oikeaa vastausta tienneet. Siskollesi terveisiä, ansaitsisi lohdutuspalkinnon!

   Poista
 3. Todella vaikean arvaustehtävän annoit. Yritin Googlen kartoista katsella hesalaisia kupoleja, mutta tuota en huomannut. Osallistutko kreikan vai romaniankielisiin jumalanpalveluksiin? Kumpaa puhut sujuvammin? Himmelit ovat kivoja, mutta betonikattoon sellaisen ripustaminen ei oikein onnaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hah-haa! Kyllä ymmärrys toimii parhaiten suomenkielisessä tai sitten otetaan se toinen kotimainen. Meillä himmeli roikkuu hyllyn reunalta, en minäkään betonikattoon moisen viritelmän vuoksi reikää yrittäisi saada.

   Poista
 4. Moikka. Olen käyttänyt himmeleiden kasaamiseen helmilankaa, en tiedä, onko se parasta, mutta olkien kanssa se on toiminut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä, ostin puuvillaista virkkauslankaa ja kokeilen sitä.

   Poista
 5. Voi mikä ihana hauska kangas.Kiva kassi. Onnea AnnilleK ♥

  VastaaPoista
 6. Voi kuinka kiva, että arpaonni suosi! Pistän sinulle yhteystietoja tulemaan. Ihana kisukassi ja tuo himmeli! Pitää kai minunkin tuollaisen tekoa vielä ennen joulua kokeilla :) Mukavaa viikonjatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anni! Jos löydät kivoja himmelimalleja, laita vinkkiä!

   Poista
 7. Kupoleita en edes yrittänyt arvata mutta selvisipä tästä miksi Elma-messuilla hiplailit niitä puuvillalankoja. Mulla on paksumpia mehupillejä kuin sinulla ja ajattelin tunkea sinne sellaista paksummanmallista villa- tai tekokuitulankaa, saas nähdä onko tuhoontuomittu yritys. Omasta kodista löytyy ihan oikea olkinen pyramadimallinen himmeli jonka tein joskus 20 v. sitten, muistais vain aikaajoin ottaa sen suihkuun, sekin laiheliini kun keräilee pölyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olkinen himmeli on niin jouluinen! Eikö se kärsi suihkusta? Kokeile paksuilla pilleillä ja kerro sitten miten onnistuit.

   Poista
 8. Erittäin kivanmallinen kassi ja on tuo kangaskin kyllä hauska!

  VastaaPoista
 9. Mjau. Ja mukava kun saipi taas hiukan viisastua. Puuvillalangassa solmut ei ainakaan siirtyile.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävinkin jo kaupoilla ja ostin puuvillaista virkkauslankaa.

   Poista
 10. Onnea himmeliurallesi! Hyvännäköinen kassi, vaikka onkin huononäköisiä kisuja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Joo, ihan huonon näköisiä ovat melkein kaikki kissa-parat.

   Poista
  2. Ulkonäössä ei ole vikaa, murehdin vain heidän näkökykyään. Onneksi on silmälasit keksitty kissoillekin, hankala vaan, kun ei saa sankoja korvan taakse...

   Poista
 11. Kivaa kangasta tuossa pikkukassissa. Hauska. Himmeli on tosi nätti. Himmeli on niin juolu niin joulu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Vekki. Mustana himmeli voi heilua reippaasti jouluaikojen ulkopuolellakin.

   Poista
 12. Himmelienteko on niin hauskaa! Meillä istui joskus joukko naisia himmeliopissa, ja koska aika oli kevät ja pillit värikkäitä, niin sovimme niiden olevan vappuhimmeleitä :)

  VastaaPoista
 13. Kyllä pieniä kissakassejakin tarvitaan, hauskannäköisiä katteja. Hiukan lohduttaa kun hesalaisetkaan ei tunteneet kaupunkinsa kupoleita. Onnellinen AnniK! Himmelin tai pienempienkin koristeiden tekeminen vois olla mukavaa. Katsoin linkistäsi, kiitos vinkistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan liian vaikea oli tuo kupolin etsintä. En ole oikein askartelijatyyppiä, mutta himmeleihin olen nyt hurahtanut. Linkin ohjeet olivat hyvin selkeät.

   Poista
 14. Hienon himmelin olet tehnyt :) Itse olen käyttänyt perinteistä virkkauslankaa noissa pillihimmeleissä. Toivottavasti ohjeet oli tarpeeksi selkeät! Terkuin, Virtasia / Nina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos hyvistä, selkeistä ohjeista! Harvoin on näin hyvin koottuja ohjeita kohdalle osunut. Kävinkin jo kaupassa ostamassa mustaa puuvillaista virkkauslankaa. Viikonloppuna jatkan harjoittelua.

   Poista
  2. Kiva kuulla Marle, työn iloa viikonlopun himmelihommille :)

   Poista
 15. Tyylikäs ja kaunis tuo sinun musta himmelisi. Eipä enää taida löytyä mistään enää kunnollista olkea, josta ennen tehtiin himmeleitä. Kissakassi on oikein soma. Onnea AnniK:lle.

  VastaaPoista
 16. Hieno kassi, ja himmelit! Kaarakassa me käytettiin muovipilli-himmeleihin Almina-puuvillalankaa ja hyvin on solmut pysyneet paikoillaan :)

  VastaaPoista
 17. Onnittelut voittajallle ja kivan kassin olet tehnyt!

  VastaaPoista
 18. Kiva kassikangas, suloinen! Himmelihän on oikein tyylikäs, tuotakin hommaa olisi mukava kokeilla!

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!