keskiviikko 1. elokuuta 2018

Kuinkahan monta vuotta...

on vierähtänyt ihan vaan miettiessä, että kohta kyllä teen kehyskukkaron? No nyt se ensimmäinen kelvollinen on valmis. Tein joskus useita vuosia sitten yhden appelsiinikankaasta, mutta kehys meni kamalaan kuntoon, kun kiinnitin sitä ensin puristelemalla pihdeillä. Voimat ei riittäneet ja otin vasaran. Sillä pomauttelin muutaman kerran, johan pysyi kankaat paikallaan. Mutta lopputulos oli kamalan ruma.


Viimeaikainen innostus paper piecing-ompeluun jatkuu. Tällä kertaa jitkadesing-
sivuilta löytyi ruusu, jonka asettelin tämän kukkaron etupuolelle. Kyselin Tilkkutie-blogin Tiinateiltä vinkkiä hyväksi liimaksi ja sain liiman (Gutermannin HT2) lisäksi hyvän ohjeistuksen liimauksesta. Henkinen valmistautuminen tähän koitokseen oli tarpeeksi pitkä, joten onnistuin hyvin!


Ruusu on kaunis ja samantein tulostin sen useassa koossa. Tämä on pienin eli 3" ruusu ja kehykset on 10 cm.


Takakappaleen kankaaksi leikkasin ensin samaa vaaleaa kuin edessä, mutta sitten nappasinkin tämän väreiltään ruusuun sopivan pienen kangasmallipalan.  Vuoriksi kaunista liila-valkoista.


Tämä onnistui niin hyvin, että lisää on tulossa. Kehyksiä on eri kokoisia ja yhdet sellaiset, joilla tehdään kaksiosainen kukkaro. Sen valmistaminen taitaa vaatia sen verran enemmän älliä, että ei onnistu ihan äkkiä.

Viime viikonloppuna olin lauantaista sunnuntaihin ihan yksin mökillä. Edellisestä kerrasta olikin jo yli 30 vuotta! Lauantaina pelattiin perinteinen lentopallo-ottelu Varsasaarta vastaan. Ollaan voitettu aika usein, joten nyt sitten hävittiin ; )Lauantaina rantakallioilla oli erilaisia haalareita, myös toppahaalareita. Yhdellä mökillä oli järjestetty "sukellusleiri" ja leiriläiset olivat jättäneet asunsa aurinkoon kuivumaan. 

Meidän mökillä oli sunnuntaina pienimuotoinen tilkkuleiri. Neljä reipasta tilkkuilijaa saapui aamubåtilla halki vinhasti heiluvan meren.


Laineet löivät yli laiturin, mutta eipä tuo märkä pärskähdys ollut kuin iloksi, sen verran oli lämpöä ilmassa ja vedessä. Ja onneksi tuuli, oli hieman inhimillisemmät olot tilkkuilla. Mietimme, pystymmekö syömään ulkona. Saman pöydän ääreen oli tulijoita! Pöydässä oli vesipusseja ja yhden kiusankappaleen ruumiskin, mutta kyllä ne ampiaiset vaan siinä pyörivät. 


Viereisen pöydän toiseen päähän katettiin pörisijöille raikkaat tarjoilut, että olisivat jättäneet meidät rauhaan. Kuohuvaa vielä vaativat, mutta ei me annettu.

Kiitos vieraille, oli oikein mukava päivä!

18 kommenttia:

 1. Nätti kukkaro. Ei näin kuumalla jaksa enää edes ajatella saati ommella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kyllä kaikessa tekemisessä on pieni nihkeys mukana.

   Poista
 2. Kaunis kukkaro. Ihana ruusu :)

  VastaaPoista
 3. Nyt kun sinäkin olet päässyt kehyskukkaroiden tekemisen makuun, minunkin varmaan täytyy uskaltautua kokeilemaan! Ja olipa hieno, sopivan pieni tilkkuleiri! Mahtavat puitteet ja tarjoilut olivat hyviä (ilmankos ne olisivat kelvanneet myös ärsyttäville kuokkavieraille). Kiitos vielä kerran!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Innostuin noista kukkaroista aika kovasti! Kivoja tehdä. Sunnuntaina illalla oikein ajattelin, miten mukava päivä teidän seurassa olikin!

   Poista
 4. Hieno kukkaro! Kivoja tuollaiset tilkkuleirit:) Mukavaa alkanutta elokuuta❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Päde, leitit on yhtä mukavia kuin lapsena. Aurinkoa päiviisi!

   Poista
 5. Kaunis ruusu paper piecing -tekniikalla. Sillä saa kyllä nättejä töitä aikaiseksi. Minä olen siirtynyt kehyskukkaroissa ommeltaviin kehyksiin eli niissä on pienet reiät ompelua varten. Meillä on ampparipesä aitalla; kunhan ilmat viilenevät, pitää suunnitella sen hävittämistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Helena, fpp on kiva laji! Tämän päivän hesarissa oli paljon juttua ampiaisista.

   Poista
 6. En ole yrityksistä huolimatta onnistunut tekemään kuin yhden onnistuneen kehyskukkaron. Miten se kehyksen kiinnitys voikin olla niin vaikeaa? Tuo ruusukuvio on ihana. Ampparit ovat olleet varsinainen riesa viimeaikoina. Olisi niin kiva syödä ulkona, vaan ei voi. Kaikkia konsteja on juu kokeiltu, ei toimi ei :) Mukavaa loppuviikkoa!

  VastaaPoista
 7. Ihana ruusu-kukkaro ♥
  Oikeinko ruumis pöydällä :o) teillä oli jännittävä tilkkuleiri

  VastaaPoista
 8. Jos on tarjolla liharuokaa niin siitä vaan ihan kylmäsi pieni pala amppareille ihan omaan käyttöön. Siitä ne sit haukkaa paloja, jotka vievät toukilleen, tulevat hakemaan uuden pala jne. Saa ihmiset rauhassa syödä omansa.
  Kukkaro on kaunis ja selkeä.

  VastaaPoista
 9. Kannatti miettiä ja valmistutua kukkaron tekoon, lopputuloksesta näkee, että pitkä valmistautuminen tuotti tulosta! Kiva paper piecing -malli!

  VastaaPoista
 10. Niin kaunis kukkaro et sanat ei riitä kertomaan.

  VastaaPoista
 11. oo, miten kaunis ruusu! Ja kauniisti se koristaa kukkaroa! En ole vielä aloittanut edes henkistä valmistautumista :(

  VastaaPoista
 12. Kyllä on sievä kukkaro! Kiitoksia vielä päivästä, oli kyllä mukava tutustua saareen ja rupatella :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!