sunnuntai 17. helmikuuta 2019

karhunpaloja ja huonokuntoinen nukke


Kävipä hassusti, kun olin tekemässä tuota paperinukkea, se sattui silityslaudalla ollessaan vilkaisemaan väärään suuntaan. Siellä oli pari karhunpäätä ja kasa karhunpaloja. Nukke säikähti niitä niin, että valahti ihan kalpeaksi. Silmät ja suu hävisi, joten jouduin tekemään ne nuppineuloista.


Siinä säikähdyksessä Nukke taisi pudota silityslaudalta ja toinen nilkka murtui ja kaularanka myös vammautui. Lähemmässä tarkkailussa huomaan vauriot. Nilkka on pois paikoiltaan.


Päivisen Lea oli tehnyt tällaisen nuken, tosin itsensä näköisen ja siitä innostuneena tilasin nämä Paper Dollsit. Lean nukke ei ollut joutunut mihinkään onnettomuuteen, sillä oli kaikki osat ihan kohdallaan. Ja se on tosi hieno.


Tyttöjä syntyi nyt vain yksi, mutta karhunpaloja on pöydällä odottamassa ompelua. Tympi hieman tehdä samannäköisiä ja siksi ihan vaan omaksi huvikseni tein yhdelle tuommoiset väsyneet silmät. Saattaa olla, että muokkailen ompelemattomia tyyppejä. 


Nämä on ihan parhaat välineet tällaisia blokkeja tehdessä. Täytyy olla vaan tarkkana ja keskittyneenä, ettei kynän sijaan vedä leikkurilla halkaisijaa neliöön.


Chenillekokeiluja


Kävin tänään katsomassa Galleria Kohtassa Britta Marakatt-Labban tekstiilitöiden näyttelyn. Mene sinäkin, jos suinkin pääset. Näyttely on osoitteessa Työpajankatu 2 b rakennus 7, Helsinki.
Ei sovi liikuntarajoitteisille, hissitön talo ja 3. kerros.


Osa yhdestä teoksesta.


Näyttelystä innostuneena kävin Oodista lainaamassa muutaman kirjan.


Olen jo aiemmin hieman kokeillut farkkuhameen helmaan.
Muistoksi viimekesästä!

Mukavaa viikkoa!
Joko loma- tai työviikkoa!
Itselläni on kaksi lomapäivää.

23 kommenttia:

 1. Voi nukkeparkaa! Mielenkiintoisia tilkkutöitä siellä valmistumassa ja nuo kirjotut pörriäiset ovat kiva koriste farkkuhameessa. Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei AnniK! Olen nyt kovin innostunut kirjonnasta, etenkin kirjontakirjoista. En usko, että minun käsistä kummoisiakaan kirjontoja syntyy, pieniä kokeiluja kuitenkin.

   Poista
 2. Mielenkiintoinen tarina nukellasi! Huomasin heti nuo erilaiset nallen silmät. TYövälineistä: mikä on tuo punakahvainen? Chenilletöitä minäkin tein joskus, niihin sai uppoamaan myös käytettyjä kankaita. Antoisaa viikkoa sinullekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy tehdä hieman ilmeitä nalleille. Punakahvainen on saumojen avaaja. Minikokoinen tela, jonka keskikohta on hieman kupera; sauma avautuu hyvin. En jokaisen pienen ompeleen jälkeen silitä saumoja, vaan tällä telalla ne aukeavat jopa minulle kelpaaviksi, jos ei ole montaa kangasta päällekkäin. Todella kätevä kapine, mutta en tiedä mistä saa ostaa. Tämä tuli tilaamani Love Patchwork and Quilting lehden mukana. Noihin omiin chenillekokeiluihin laitoin rumia kankaita. Hyvin upposivat, voisi tehdä pienen vessan maton tai koiran pedin.

   Poista
 3. Enpä tuota nallesilmämuunnosta ole vielä missään muualla nähnytkään vaikka niitä täällä on paljon liikkunut. Mielenkiintoista nähdä mitä muuta taas nalleille keksitkään:)
  Nukke on kiva eikä sitä kannata niin tarkkaan ja läheltä katsoa niin jää "murtumat" huomaamatta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmi, että lomapäiville on kertynyt kaikenlaista (tosin kivaa), haluaisin vain tehdä nallenpäitä! Seuraavan nuken kohdalla olen kyllä tarkempi.

   Poista
 4. Nukeille aina sattuu ja tapahtuu ;) ihania nuo "helmahyönteiset" <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi on olemassa nukkelääkäreitä! Helmahyönteiset! Hauska nimitys.

   Poista
 5. Mukava nukke, toivottavasti tokenee eikkailuistaan, nallet saivat heti ilmettä noista yhden erilaisista simistä. Näyttää huolestuneelta.
  Kävisin niin mieluusti katsomassa sen näyttelyn. En kuitenkaan kipua ja varsinkaan laskeudu takaisin kolmen kerroksen vertaa. Olisivat saaneet ajatella liikuntaongelmaisiakin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiköhän tuo kuitenkin vähillä vammoilla selvinnyt. Tosi ikävää, että näyttely on niin vaikeassa paikassa.

   Poista
 6. Noni, tuli kirotusvihreitä, kun ikkuna heijasti...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. minulle niitä tipahtelee ilman heijastuksiakin!

   Poista
 7. Teitkö chenillet aaltotikillä. Ovat kivan aaltoilevia. Ihan naurettava tarina taas kerran, mutta nauru tekee hyvää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tehnyt koneen aalloilla, ihan omat laineet tikkasin. Mietin myös ympyrää, mutta olen kadottanut ympyrämasiinasta sen metalliosan. On ehkä pudonnut kirjahyllyn taakse.

   Poista
 8. Voi miten kivoja olet taas tehnyt! Nalle on niin symppiksen näköinen ja tyttöllä hauska tarina:) Pörriäiset kiva lisä kesähameeseen. Mukavaa lomailua!

  VastaaPoista
 9. Kiitos Tilkkureppu! Toivottavasti nuo pörriäiset ei kesällä houkuttele oikeita pörriäisiä helmoihin pyörimään. : /

  VastaaPoista
 10. Hienot karhunpäät ja kivat ne väsyneet silmät! Nukke on upea, varmaan työläs tehtävä ja siinä vääntämisessä kyllä altistuu nyrjähdyksille! Chenille on ihanteellinen kohde kuopata rumia tai liian isokuvioisia kankaita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taidan alkaa tehtailemaan chenillejä! Monet kankaat ovat muuttuneet vuosien varastoinnissa rumiksi ja joissain on juuri niitä isoja kuvioita!

   Poista
 11. Instassa ihailinkin näitä nukkeja, ne on tosi kivat. Aikamoinen väsääminen niissä on jos meinaa tehdä isomman porukan.
  Vitsi miten mainiot pörriäiset, kesää odotellessa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaatii kyllä kärsivällisyyttä nukkien teko. Täytyy välillä tehdä huolettomia töitä ja palata näihin jonkun ajan kuluttua.

   Poista
 12. Kiva että sinäkin kävit katsomassa Britta Marakatt Labban näyttelyn. Se on hieno, mutta saanut aika vähän huomiota mediassa. Britta on kuulemma itse sanonut, että olisi maailmankuulu jos olisi mies. Mene tiedä, ehkä näin on.
  Kimalaiset on ihania, täytyy itsekin kirjoa niitä johonkin. Ovat mun lempiötököitä :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen kantanut korteni kekoon näyttelyn mainostamisessa. Jotenkin se galleria on liian lattea, pitäisi olla enemmän esillä mediassa. Mielummin kimalaiset kirjottuina kuin livenä hameen helmoissa.

   Poista
 13. Oih, yksi sun nalleista vasta heräilee talviunilta <3

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!