lauantai 9. helmikuuta 2019

Kevät kukkaroita

Olin luvannut kiltalaisille kertoa kuinka onnistutaan kehyskukkaron tekemisessä. Olin suunnitellut, että teen valmiiksi eri vaiheissa olevia kukkaroita, joiden avulla on helppo kertoa eri työvaiheista, mutta kuinkas sitten kävikään!


Ajatuksissani tein valmiiksi asti tuon vihreävalkoisen. Vasta, kun sain laitetuksi kukkaro-osan kehykseen hyvin, tajusin, että tämähän piti jättää vaiheeseen!
Olin leikannut valmiiksi tuon vihreän lisäksi ketun ja korkkiset. Seuraavaksi otin ommeltavaksi isomman korkkisen ja sitä tehdessä ajattelin vain, että miltähän tämä näyttää valmiina ja saanko kukkaron tungetuksi kehyksen väliin. Niissä aatoksissa sitten tuli sekin tehtyä valmiiksi saakka ja kyllä se sinne kehykseen mahtui. Siniraitainen, joka on tosi tukevaa marimekkoa,  saa vielä olkahihnan. Tuo nappi ja nauha on koristeita. Myös punaraita ja oikealla oleva "patalappu"-kankainen ovat marimekkoa. Vihreävaloista en muista, taisi sekin olla samaa porukkaa. Minusta nämä kaikki on tosi keväisiä. Raidalliset merellisiä ja muutkin tuo kevään ellei jopa kesän mieleen! 


Vahingossa valmiiksi tuli myös kettukukkaro.
Onneksi ei materiaalit tältä tytöltä lopu kesken! 
Leikkasin lisää eri kankaista ja nyt olin todella tarkkana, että valmista ei syntyisi vahingossakaan!
Onnistuin jättämään eri vaiheisiin neljä kukkaroa, joista yksi puuttuu kuvasta.


Minusta on kiva valita vuorikangas niin, että se sopii päällisen kanssa. Ja vuorin pitää ehdottomasti olla melko vaalea. Korkkisessa kukkarossa on hieman liian tumma vuori, mutta halusin laittaa juuri tuon kankaan vuoriksi, koska se sopii teemaan. Edellisestä kuvasta sen näkee paremmin eli se on kangasta, jossa on viinipullon korkkeja. Olen saanut sen yhdeltä ystävältäni.Pieniä kolikko- tai korttikukkaroita on kiva tehdä. Ja jos onnistuu tekemään sellaisen jostain ihan vihin viimeisestä kangaspalasta, on fiilis tosi hyvä. Etenkin, jos kukkaro onnistuu. Päälimmäisenö oleva japanilaisesta hieman paksummasta puuvillasta tehty kaksiväriseen kukkaroon taisi mennä viimeinen pala tuota valeaa kangasta.


Seuravalla ostoslistalla, kun kunnon kaupoille pääsen, 
on metriketjua ja monissa väreissä!Matkakortille oma pikkuinen kukkaro. Toisella puolella on junan kuva ja 
kaksi heijastinanuhaa. 


Nämä kukkarot lähtivät palkinnoiksi joulukalenteriarvonnoissa voittaneille. Kaikkia palkintoja en muistanut edes kuvata.


Näitä neulonta-aiheisia pussukoita tein kaksi ja ovat reilumman kokoisia, mahtuu joku pieni neuletyö vaikka neuletapamiseen. Tykkään kovasti tästä neuleaiheisesta kankaasta. Nämä olivat myös palkintoja.


Ja joskus on vaan tehtävä jotain ihan hömppää!


Iloinen ratsu.
Iloisia päivä!33 kommenttia:

 1. Kivoja kaikki mutta hömppä on paras:)

  VastaaPoista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos Marjoriitta, kuka mitäkin kokoelmaa kasvattaa. Onhan se positiivista, että kangaskokoelmat muuttaa muotoaan.

   Poista
 3. Hömppäpussukkasi oli sokeria pohjalla! Kiitos, että näytit kehyskukkaron tekoa meille syyrinkiläisille. Ehkä jonain päivänä rohkaistun minäkin tekemään sellaisen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinun kukkaron näkemisen toivossa yritän tulla seuraavaan kiltaan!

   Poista
 4. Saat tuon homman näyttämään ja kuulostamaan tosi helpolta! Hömppäkoira on tietenkin ihanin, ja muut pussukat hienoja.

  VastaaPoista
 5. Kyllä sinulla on ahkerat ja taitavat kädet. Miten paljon erilaisia kankaita mahtuukaan maailmaan. Ihana nähdä kuvissa tuo saamani neulonta-aiheinen pussukka, olen siitä hyvin ylpeä. Kuviesi innoittamana kaivoin esille lyhyitä vetoketjuja, jospa innostuisin ompelemaan pieniä kolikkopusseja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aloita vaan, niiden tekemiseen tulee himo! Kun yhden saa valmiiksi, jo ajattelee, miltähän tästä tai tuosta kankaasta tehty kukkaro näyttää.

   Poista
 6. Minäkin olen innostunut nyt noista kehyskukkaroiden teosta, kun sain muutaman onnistumaan! Ihanai kukkaroita oletkin tehnyt! Minulla saamani arpajaisvoitto keikkuu kassissa joka päivä mukana kätkien sisäänsä kaikki tarpeelliset ja myös ne tarpeettomat etukortit! Kovasti tekisi mieli hankkia uusia kankaita, mutta kun tuota vanhojen kankaiden varastoa pitäisi ensin saada pienemmäksi. Mukavaa päivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samanlainen tilanne minullakin, kankaita on varastossa ihan kelpomäärä, mutta aina osuu jossain joku aivan mielettömän ihana.

   Poista
 7. Hienoja, mutta viimeinen on ehdottomasti paras. Se on niin aidosti sinun tyyliäsi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Milja, tyylini lienee aika lapsellinen ; D

   Poista
 8. Kivoja kukkaroita. Minun suosikkini on kettukukkaro.

  VastaaPoista
 9. Ihan superhienoja kukkaroita! Ja mopoa piti jarrutella - niinpä niin, tuttu tauti. Mutta tätä opetusta tarvitsisin minäkin, en ole yhtään tutustunut kehyksiin :( Kaikki pussukkasi ovat niin mukavia, hauskoista kankaista, mutta kyllä hömppä on paras!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varo vaan kun aloitat, niiden tekeminen vie mennessään.

   Poista
 10. Vastaukset
  1. Kiitos Maarit, taidan tehdä itselle pienen vetskarikukkaron tuosta neulekankaasta.

   Poista
 11. Aivan ihania kukkaroita kaikki ja samaa mieltä, että viimeinen hömppä on niin ihku ja paras kaikista! Korttikukkaroita pitäisi myös itse tehdä:)

  VastaaPoista
 12. Sieviä! Näppärät sormet taas asialla.
  Totta, vaaleavuorisesta pussukasta löytää sisältöä
  paremmin. Valoa sisällä ja ulkona.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pirkko, on minulla jossain laukussa valokin. Semmoinen Ohlsonin heijastinvalo. Kätevä, kun syvästä laukusta jotain pientä etsii.

   Poista
 13. Jee, mulla onkin tuo neuleaiheinen pussukka! Palkintona sain. Se on NIIN kiva ja hyvä pussukka kaikelle tuiki tarpeelliselle tilpehöörille mitä on hyvä olla mukana neuletapaamisessa. Jos pussukka on unohtunut niin just sillot tarttis sitä tai tätä tarviketta. Mutta näin nätti pussukka ei kyllä kotiin unohdu. Kiitos vielä.
  Onneks kaikkia laatikoita ei arvattu oikein niin ei tarvinnu joka laatikosta palkintoa tehdä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eihän sinulle voisi muunlaisesta kankaasta pussukkaa tehdäkään! Olis kyllä aikamoinen urakka ollut, jos kaikki olisi arvanneet jokaisen laatikon sisällön! Aika rohkea veto oli tuo kalenteri, mutta minulla oli kyllä oikein mukavaa niitä sisältöjä miettiessä ja palkintoja tuumaillessa kisan jälkeen.

   Poista
 14. Kivoja kaikki. Tuo alimmainen koirapussukka on kyllä niin paras.

  VastaaPoista
 15. Tykkään kovasti noista pussukoista joissa myös kuviollista kangasta vuoressa, kun avaa niin onkin yllätys <3

  VastaaPoista
 16. Sun täytyy mennä kesällä torille myymään pussukoita kun niitä syntyy tuollaisella vauhdilla. Noista löytyy jokaiselle mieleinen teema!

  VastaaPoista
 17. Nice post.Keep sharing. Thanks for sharing.

  VastaaPoista
 18. Hirmuinen määrä kukkaroita ja niin hienoja kaikki. Tuttu tunne, ettei malta jättää puolivalmiina, on niin kiva nähdä tuote valmiina ;)
  Ja kyllä, "hömppö" on paras ja niiiiin Marlee ♥ ♥ ♥

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!